השכן המוזר

Lina26

New member
השכן המוזר

לאחרונה הצטרף אלינו לשכונה שכן חדש מאד מוזר.. הוא נסע לארה"ב שהיה בן 9 והחזירו אותו לארץ אחרי שהתברר שהוא לא חידש את המסמכים שלו.. הוא מתנהג בצורה מאד מוזרה.. קרובי המשפחה שלו שמו אותו בחדר קרוב אלינו שהוא כל הזמן משאיר פתוח ויושב על המיטה ולא עושה כלום כל היום. הם מביאים לו אוכל הוא אוכל אבל לא מתקשר עם אף אחד וכל הזמן אומר שאני פה לביקור ואני אחזור מאוחר יותר לארה"ב (כאילו הוא בהכחשה). כפי שהבנתי מקרובי המשפחה שלו הם רשמו אותו לקופת חולים ורוצים להכניס אותו למוסד שיטפל בו.. אבל לפי מה שראיתי הוא לא נראה משוגע או פסיכי.. הוא בסך הכל אוהב להשאר לבד.. ולפעמים שהוא לבד הוא מתחיל לקלל באנגלית לדבר לבד אבל כשהוא מבחין שמישהו מתקרב הוא מפסיק. יש לציין שכשהוא מקלל הוא סוגר את הדלת שלו. והוא לא מסכים לדבר עם אף אחד על מה שהוא חווה בארה"ב.. בדרך כלל הוא קם בבוקר כל יום הולך ומבקש קפה כל פעם משכן אחר יושב לו בחדר משאיר את הדלת פתוחה כשעוברים ואומרים לו שלום הוא עונה ומחייך.. ובסביבות השעה 18:00 הוא סוגר את הדלת. הוא נלחץ כשמישהו רוצה לכנס אליו הביתה לא אוהב לקבל מישהו אצלו.. כפי שהבנתי מהקרובים שלו הוא היה מעורב בסמים והיה בכלא.. דיברתי איתו פעם הרגשתי שהוא לא כל כך נורמלי (התקשורת הבין-אישית אצלו לא כל כך מפותחת) אבל הוא גם נראה נחמד וטוב לב.. הוא גם מקפיד להיות מסודר ונקי כל הזמן.. איך אפשר להסביר את ההתנהגות שלו? מה יכולה להיות הבעיה שלו? יכול להיות שיש לו סכיזופרניה?

sharpantie

New member
ממה שאתה מתאר

הוא באמת נשמע מוזר אבל אי אפשר לדעת מה יש לו וזה גם לא כל כך משנה, כי את או אתם השכנים' לא יכולים לעשות כלום, כל עוד הוא לא מהווה מטרד או גורם נזק. אם הוא נחמד ומסביר פנים, תהיו גם אתם כאלה ואולי במשך הזמן ירגיש יותר בטוח בעצמו וינסה להתקרב אליכם יותר ולדבר. אם הוסבר לכם שרוצים להכניס אותו למוסד, כנראה שהוא סובל מבעיה שלא תמיד ניתן להבחין בה מבחוץ, חוץ מזה שהוא ''מוזר''. רק שתדעי,לא כל מי שהוא משוגע או פסיכי לפי דברייך, גם נראה כזה.לפעמים הפסיכים והמשוגעים נראים נורמליים לגמרי ורק בשיחה או היכרות יותר לעומק אפשר להבחין בחריגות או מוזרות.

גרא.

New member
lina26,התגובה האינסטנקטיבית שלי לפנייה,אינה

אוהדת.הנטייה של אנשים,בהכללה גורפת,להציץ לחצר של השכן,עם סקרנות בלתי נילאת כמעט למעשיו, אינה מקובלת עלי.מותר לבחור הזה,להתנהג בחדרו כפי שהוא רוצה,כל עוד הוא אינו פוגע בעצמו,או בזולתו ואינו מטריד את מנוחת השכנים,אם הוא היה פונה ושואל לגבי מצבו,זה מצב אחד.אבל זו שאלה עליו,שהתשובה עליה אינה אלא נסיון מגוחך לנסות לנחש.אנא ממך עזבי את הבחור לנפשו,תני לו לחיות כרצונו.

למעלה