השכלה

softouch

New member
השכלה

שלום
מעניין אותי האם מעסיקים אכן מעדיפים בוגרי תואר מתחום המחשבים על פני הכשרות ותעודות במכללות מחשבים כמו ג'ון ברייס וכו'.
ומה היחס להנדסאי הנדסת תוכנה? עד כמה משמעותי מכללה או אוני'?
איזה תואר הכי רלוונטי לתחום של אינטרנט, איפיון חווית משתמש בממשק או מערכות שונות?
האם יש מסלולי הסבה למי שבוגר תואר שאינו מדעי\מתחום קרוב ?
מה הכי תורם\קשור מבחינת השכלה לתחום הUX/UI?
תודה

N i X

New member
בתחום של PHP?

יש מקומות שדורשים תואר, אבל ממה שראיתי יש מעט מאוד כאלה.
לכל השאר לא אכפת איך רכשת את הידע, העיקר שיש לך אותו, מצד שני אם כל מה שאתה יודע זה מה שלימדו אותך בקורס - זה ממש לא מספיק.

מכיוון שהשאלה בפורום PHP, אני לא מבין מה קשור UX/UI לדיון, זה כמעט לא רלוונטי לצד שרת.

softouch

New member
שאלתי בלי קשר.

איך מעסיק יכול לסמוך על הידע של מועמד כאשר לא ברור איך הוא נרכש, באיזה צורה ואיך למד, האם באופן מסודר והאם מה שלמד הוא נכון ועד כמה הוא בקיא. אולי זו הסיבה שמסננים על סמך תואר אקדמי ועוד מאוניברסיטאות וסף של ממוצע?

אני יודעת שכן עורכים איזה שהוא מבדק בראיון של כמה מטלות ובוחנים דרך פתרון, אבל אם במקרה מישהו יודע לפתור את השאלות אבל לא שולט בכל הדקויות של השפה\קוד או התחום המדובר?

אותי מעניין מה התואר שהכי יתרום ורלוונטי לתחום של תכנות לאינטרנט. אני כבר מסיימת תואר אחר מאוני' ת"א שלא קשור לתחום (פסיכולוגיה) ורוצה לעשות הסבה, או ללמוד תואר חדש.

Dschnieder1

New member
אני יגיד מניסיון שלי

אני מאמין שאחרים יגידו

לי למשל שאלו שאלות מקצועיות שקשור לPHP וWEB בצד הלקוח ושאלות בנושא בסיס ניתונים ואחר נתונו תרגיל בנושא

בד"כ תנסה להתנסות (המלצה שלי) לבנות מעין מערכת יכול להיות CMS יכול להיות משהו אחר שמעניין אותך ותראה איך אתה מרחיב את מערכת ככה אתה מגדיל את ידע שלך

אם תואר אז לפי דעתי זה מדמ"ח אבל אני מאמין שמישו יחלוק עלי כמו תמיד
המשך יום נעים

softouch

New member
תודה

zeshe shoel

New member
אם אתה רוצה תואר אז מן הסתם ש...

תואר במדעי המחשב או הנסדת תוכנה.

יתרום לך לחשיבה הלוגית ויתן כלי להתמודדות עם טכנולוגיות חדשות אולם עד כמה שידוע לי לא מלמדים שם לעומק את תחום הפיתוח לאינטרנט מאחר והוא מתחדש כל הזמן.

gilmad

New member
בהנדסה לא מלמדים בכלל

לפחות לא לימדו.. נכון ללפני שנתיים.

terra2

New member
תואר אם יש זמן ויכולת תמיד טוב לעשות...

למשל התואר עוזר לי להבין קצת לוגיקה מעבר למדריכי וספרי ה php וגם נהייתי ממש טוב במתמטיקה גבוהה. והוא גם די עוזר לי לקפוץ בין שפות שאני מאמין בלי תואר לא הייתי לומד אותן לבד
( c c++ java) עם קורסים מעניינים כמו אלגוריתמים מבני נתונים וכדומה..
php אפשר ללמוד לבד ולהשקיע תוך כדי, (אם בכלל תרצה להשאר בתחום הוואב) .. וכמובן להרים פרויקטים לבד.

אור841

New member
לימודי תעודה או תואר

היי נעים להכיר, נופר מג'ון ברייס מכללת הי-טק.
החסרון הגדול ביותר בעיני הוא שאתה יכול ללמוד 3-4 שנים ועדיין ללכת לחברות הגדולות האלה ולגלות ש...אופס -
לא התקבלת. וזה קורה בתדירות גבוהה יותר ממה שאתה חושב.
חסרון מרכזי נוסף הוא שתשקיע הרבה מאוד זמן בלימודים של מידע שלא תעשה בו שימוש בעבודה שלך. האוניברסיטה תלמד אותך מושגים במתמטיקה, לוגיקה, עיבוד - הכל טוב ויפה, רק שאם תעשה סקר ותשאל בוגרים שמצאו עבודה "כמה אתם משתמשים במה שלמדתם בתואר?" תשמע תשובה של "לא יותר מ-20%" במקרה הטוב, ובמקרה הרע "שטויות, תואר זה בשביל להיכנס לעבודה - חברות גדולות דורשות תואר ראשון לא בשביל הידע שאתה מגיע איתו, אלא כי זו הוכחה שאתה מסוגל לשבת 4 שנים וללמוד משהו שאתה יודע שלא תשתמש בו, בלי לשאול למה. אז, כשתגיע לעבודה ויתנו לך משימה משעממת ומתישה - הם ידעו שתבצע אותה בלי לשאול "למה".

בלימודי תעודה אם באוניברסיטה אתה לומד 80% תאוריה ו20% פרקטיקה, אז בג'ון ברייס אתה לומד 80% פרקטיקה ו-20% תאוריה.
החברות שעובדות עם ג'ון ברייס ומקבלות אליה עובדים מבינות את הרמה והיכולת של התלמידים, רואות את הפוטנציאל של מתכנת שעסק בפרקטיקה, והבונוס הגדול מבחינתן הוא שהן יכולות לשלם סכומים נמוכים יחסית עבור עובד כזה בתחילת דרכו.
תראה השיקול הוא האם לצאת לשוק אחרי 4 שנים, ולקוות שיקחו אותך - מול לסיים קורס אחרי שנה, להתחיל לעבוד ולצבור ניסיון (בחברה קטנה ובשכר נמוך יותר אומנם ), ואחרי 4 שנים ללכת למיקרוסופט ולהראות להם את הנסיון שצברתי. אני באמת חושב שנסיון שווה יותר מתואר, אבל זה כבר פתוח לדיון.

אם אתה חושב שהקורס הזה יקצר לך את התואר באיזה אופן, אז הוא לא. כמו שאמרתי מקודם, תואר זה תואר, והוא אכן בא למדוד כמה דברים חוץ מהידע שלך. מה שכן, הקורס אולי יוכל להכניס אותך לשוק העבודה מהר יותר - ואז תוכל לצבור נסיון,
מבחינת יעילות, לא תמצא מקום אחד שילמד אותך את כל מה שאתה צריך, וגם אם כן - עד שתלמד את הכל - כבר תצא טכנולוגיה חדשה. הקורס ילמד אותך את הדברים ההכרחיים כדי למצוא עבודה ולדעת מה רוצים ממך, וגם איך למצוא את המידע שעדיין אין לך - וזה הערך הכי גדול בעיני של הקורס הזה.

אם מעניין אותך ללמוד קורסי PHP או UXI
אתה מוזמן לפנות אליי למייל האישי,
[email protected]
ושיהיה לך בהצלחה

למעלה