השכלה גבוהה

FDFE

New member
ממש לא שיקול לדעתי

אני חושבת שאנשים שפוסלים בני זוג רק על בסיס הסטטוס האקדמי, הם אנשים שטחיים ביותר.
ישנם אנשים פשוט מדהימים שאין להם כוונה ולא תהיה להם כוונה לעולם ללמוד במוסד אקדמי וזה ממש לא מעיד על רמת האינטליגנציה שלהם , ויש אנשים עם תואר ומעלה שפשוט יכולים לנגב אתו את התחת (סליחה על הביטוי) ואני מכירה המון אנשים כאלה.
בעולם של ימינו מה שחשוב הוא שאדם ירדוף אחרי החלומות שלו, החיים קצרים מידי בשביל לבזבז זמן על דברים מיותרים, ולמי שללמוד לא נמצא בראש סדר העדיפויות שלו, זה גם בסדר, ומי שכן זה גם בסדר.
אנחנו צריכים להיות מאושרים ומה זה משנה עם הזוגה מוכרת פלאפל למחייתה או עושה דוקטורט, העיקר שהיא מאושרת , וכידוע אושר זה דבר מדבק, אז אם היא מאושרת אני מאושרת.
לאדם שאיתי צריכה להיות קודם כל אנטליגנציה רגשית.
לשים לאנשים תויות וליצור לאנשים מסגרות זה הדבר האחרון שאנחנו צריכות לעשות מאחר וזה מה שעשו לנו עד היום.

תשובה מקסימה.

אוססונה

New member
השכלה, פסיכומטרי וכל השאר בזוגיות.

לא ירחק היום, בו שני אנשים המבקשים לחיות זה לצד זה, יבואו עם "תעודות". ארחיק לכת ואומר: כי שני אנשים, המבקשים לחיות זה לצד זה, יבואו עם תוצאת "הפסיכומטרי".

ההשכלה "הגבוהה", ככל שהיא תהיה גבוהה, אינה מדד או שיקול "למערכת יחסים", בין שני בני אדם. אף לא "שגיעות כטיב".

בכל מערכת זוגיות, יש לחפש את האדם. כי סך הכל, הדברים הקטנים, שאינם נלמדים. הם הם הקובעים.

זוגתי שתחיה, עוד מספר חודשים, תקבל תואר "דוקטור" שלא למדיצינה. אלא, תואר דוקטור המעניקות האונבירסיטאות, בכל מיני תחומים ונושאים, שאין להם ולא כלום, ברפואה.

סיפור אישי - כאשר זוגתי בקשה להתקבל לאוניברסיטת חיפה, עם תעודת בגרות, מעולה, נדרשה למבחן הפסיכומטרי. התכוננה, הלכה פעם ראשונה ופעם שניה. לא השיגה תוצאות מעודדות. אלהים חנן אותי, בהבנת העומק של "הפסיכומטרי", ישבתי אתה יומם ולילה, יחד, פתרנו את כל השאלות, למדנו יחד. בסוף, השיגה תוצאה מעולה, למעלה מ -600. כנראה, שהיה לה, נס גדול והרבה מזל. משום שעל רוב הנושאים, שלמדנו ביחד, היה המבחן "הפסיכומטרי". בפירוש, נס ומזל היו שם .

האם זה שהיא מתקרבת לתואר דוקטור ואני עדיין בשלבי "התואר השני", גורע בזוגיות?? ודאי שלא.

בכל מקרה, בכל מקצוע, עדיין תוצאות הבחינות, הנקבעות ע"י הבוחנים, הן הן הקובעות... בידיעה מוכחת, שרוב הבוחנים, אם היו הם עומדים, באותם מבחנים, הנדרשים מבני הנוער, הם עצמם לא היו עומדים.

יחד עם זאת, עדיין לא הומצאה שיטה אחרת, כדי לבחון את הידע וההישגים, זולתי תוצאות "המבחנים". כל החיים שלנו, הם מבחן אחד גדול. בזוגיות של שני אנשים, המבקשים לחיות, זה לצד זה, יש להנמיך את המבחנים אל המציאות.

אני מעדיפה בזוגתי, "השכלה" נמוכה, המרקיעה אותי לשחקים.

תלוי.

חשוב לי שהיא תהיה רהוטה, משכילה, שתעניין אותי, שתרתק אותי.
שאני לא אשתעמם לאחר דקה וארצה לדבר איתה גם ביום למחרת- למעשה גם רגע לאחר שאסיים את השיחה הנוכחית.

אנשים משעממים אותי מהר וכאשר אני נמצאת בחברת אדם,
כיף לי להקשיב לו, להיות מרותקת לדבריו,
להרגיש שאני יכולה להקשיב לו עוד ועוד, ללמוד ממנו. להרגיש שהוא יכול להחזיק שיחה- לתפוס את חוט המחשבה שלי ולעניין אותי במאות שלו.
ובחברה- כיף לי להתגאות באדם שאני על ידו, בין אם ידיד, חבר או בת זוג.

כן, זה בהחלט מתבטא/נאמד באינטלגנציה בין השאר.
האם זה ענין של השכלה גבוהה או תואר? לא.

למעלה