השכחנו עולם ומלאו?

TheHock

New member
השכחנו עולם ומלאו?

ביום שישי, כשקמתי טיפה מאוחר מהרגיל ופיספסתי את מרבית המשדרים במיוחדים על מבצא הגיוס, מיהרתי להכנס לכל אתרי החדשות שאני מכיר (וכן, יש הרבה כאלה), על מנת כמובן להתעדכן במצב. בעוד אני מנסה להעדכן טלפונית בשיחה עם ידיד נתקלתי בכתבה בMSN בכותרת "דור חדש של לסביות", תגובתי הראשונית היתה כמובן צחוק - הרי עד כמה זה באמת חשוב, כשכל יום מתפוצץ אדם אחר ברחוב. אבל כשעצרתי אחר כך לחשוב טיפה, באמת מה קרה לכל אותם עשרות בעיות וצרות שפקדו אותנו לפני תחילת האינתיפדה, לאן נעלם אותו וויכוח עקרוני על מספר השרים בממשלה, האם בעיית המפוטרים נעלמה? פרשת גיוס בחורי הישיבות התדפה באוויר? אז באמת המצב הבטחוני בבעיה, ואולי אין הרבה שאיש מאיתנו היושבים ליד המחשב יכול לעזור פה, אבל אולי אפשר לנסות לפתור אחד מהבעיות האחרות - כי אסור לנו לשכוח, ביום אחרי האינתיפדה - הבעיות האלה לא ייעלמו, הם יחזרו ויתפרצו בזרם אדיר - שיכול לחסל את המדינה ביותר יעילות מכל מלחמה. אז באו לא נשכח את הבעיות ה"קטנות" - ננסה לטפל לפחות בהם - כל עוד הם קטנות!! THEHOCK

Vendetta

New member
ביינתים אין כל-כך זמן בשבילם

קודם כל נצא מהברוך הזה, אחר-כך נחשוב על בעיות אלו ואחרות.

TheHock

New member
זה בדיוק הקטע...

שכן יש זמן.... הרי מה אני ואת\ה (אני לא בטוח אם להשתמש באת\ה) יכולים לעזור כלכך במצב הבטחוני? אולי נוכל לעזור קצת בטיפול במשפחות מצוקה (פרוייקט פר"ח למשל) או לתת דחיפות חייוביות למשק (כמה שאני יישמע כמו פרסומת של התמ"ס) ע"י קניית מוצרים ישראלים. אולי לחסוף במים, או לתרום את חלקנו לבטיחות בכבישים - כל אותם דברים קטנים - שפעם רצנו לעשות כאילו נשכחו בגלל המצב הבטחוני. אסור לנו להכנס לבוץ הזה - האיום הצבאי הוא האיום היחיד על מדינתינו!

CANDY MAN

New member
העניין עם הערבים נמשך יותר מידי זמן

וכנראה שמדינת ישראל תצטרך לגייס את כל המשאבים כדי לגמור אותו. אולי ישכחו קצת מהנכים,ומהעניים,ומהמובטלים,ומהשרים,ומהימין,ומהשמאל,ומהדוסים,בעיות המים ובקיצור מהכל, אך אני בטוח ומקווה שביום שיהיה פה שקט כל הבעיות הקטנות-גדולות האלו יפתרו. אני רק מנסה לדמיין איזו מדינה אדירה ומפותחת מכל הבחינות הייתה יכולה להיות פה ללא הטרור ותאמין לי שעולה לי חיוך על הפנים. הטרור והפלשתינאים הם מה שמפריד בינינו לבין מדינה מתפתחת ומתקונת. מצטער לאכזב אבל ככה אני מאמין. ותחשבו על זה: כסף,תיירים,שקט נפשי,גידול באוכלוסייה,יחסים טובים עם העולם וכו´ וכו´ וכו´. תחשבו על כמה פוטנציאל יש במדינה הזאת ותאמינו לי שאתם תחייכו! כמובן עד הפיגוע הבא

TheHock

New member
הממשלה אולי לא יכולה לעזור,

אבל אנחנו כן, כלכך יכאב לנו לקנות דיסקים ישראליים מקוריים ולא לצרוב אותם, כלכך יכאב לנו לוותא על חולצה שייוצרה בקפריסין ולשלם עוד שקל לחולצה שייוצרה בישראל. כלכך ייכאב לנו ללכת לעזור לילדים קטנים בש"ב, או לשחק אם הילדים שהורייהם צריכים לעבוד שלוש משמרות? כלכך ייכאב לנו להתנהג בסובלנות כלפי האחר, גם אם הוא מזרחי, או אשכנזי, גם עם הוא בעל אמצעיים או לא, גם אם הוא "שמאלני" או ימני" גם אם הוא דתי או חילוני. אלו בעיות שהממשלה לא יכולה לטפל בהם - אבל אנחנו כן!

Vendetta

New member
מסכים בהחלט

כאזרחים יש לנו את האפשרות לתרום בדברים הקטנים, אבל המשמעותיים. אני מקפיד לקנות רק תוצרת כחול-לבן. כמו כן אם אני צורב דיסקים, אלו רק חברות של הגויים, רחמנא ליצלן חברות ישראליות. :)

למעלה