השכבה על הבטן

alisiya87

New member
השכבה על הבטן

שלום,
הקטנטן בן חודש וחצי, ממש מתקשה להרדם, בעל טונוס שרירים גבוה, מרים את הראש כבר מחדר לידה, וכבר די מההתחלה מתהפך וקצת זוחל.. ממש קשה להרדים אותו וממש קשה לו לישון. במהלך היום ישן על הבטן כשאני משגיחה ובלילה על הגב כשהוא עטוף. לאחרונה למרות העיטוף ממש קשה לו לישון ואנחנו מעבירים לילות לבנים, בשני הלילות האחרונים השכבנו על הבטן והבחור התעורר בעיקר לאכול (וגם לגזים שמגיעים קבוע בחמש בבוקר) ושאר הזמן ישן טוב.
אני יודעת שמשרד הבריאות ממליץ להשכיב על הגב, אבל אני מרגישה שהוא ממש סובל מאחר וכל פעם נרדם ומתעורר, לא מצליח להגיע לשינה נורמלית והופך לגוש צרחות קטן של עייפות יתר.. יתכנו גם שלוש-ארבע שעות של צרחות...
מה דעתכן?

אישית, במקומך לא הייתי משכיבה על הבטן בלילה.

אני חושבת שההוראות האלה מבוססות, וחבל לקחת את הסיכון. תכלס עוד כמה חודשים הוא יתהפך חופשי, ואז כבר יוכל לשכב עד שבא לו. בינתיים עושים את המקסימום כדי לעזור לו לישון גם על הבטן - ואם יש לילות לבנים, אז זה מה שיש. כאמור, תוך כמה חודשים זה כבר לא יהיה רלבנטי. בינתיים תחזיקו מעמד
.
אגב, כל התינוקות זוחלים בהתחלה (ממש מרגע הלידה). אחר כך זה נעלם ו יותר מאוחר מגיעה בזחילה המאורגנת האמיתית. הם גם מתהפכים מבטן לגבי בגלל הראש הגדול והכבד שלהם. אלה לא היפוך וזחילה אמיתיים ומאורגנים, והם קורים גם בלי טונוס גבוה.

AlicePJ

New member
שינה על הגב היא סיכון גדול למוות בעריסה

אני בחיים לא הייתי מסכנת ככה את החיים שלו. תינוקות בגיל הזה לא ישנים טוב. לא יודעת למה יש לך ציפיות לשינה טובה מתינוקות בגיל הזה, אבל הגיע הזמן להגיד את זה - תינוק בגיל כזה לא ישן טוב. יש יחידי סגולה שכן, אבל הם היוצאים מהכלל המעידים על הכלל.
חודש וחצי אגב זה קפיצת גדילה - אולי זה הסיפור?
אני במקומך הייתי מרגילה אותו לישון על הגב גם במשך היום ולהתרגל שזאת האופציה היחידה. בעוד כמה חודשים ילמד להתהפך ואז יוכל לבחור איך לישון, ובשלב הזה גם הסכנה מאוד יורדת. אבל עד אז חבל לעשות צעד שאת יודעת שמסוכן. מניחה שאת לא לוקחת אותו באוטו בלי כסא בטיחות, אז למה את מסכנת אותו בבית במיטה שלו?

אני השכבתי 2/3 מהילדים שלי על הבטן

הבכורה ישנה סביר על הגב אז לא הייתה בעיה.
האמצעי והפיצפונת פשוט לא ישנו יותר מ-5 דקות על הגב, אפילו עם עיטוף.
עשיתי שיקול שכל שאר גורמי הסיכון למוות בעריסה לא קיימים אצלנו - הנקתי, לא עישנתי, הם לקחו מוצץ, הם ישנו בעריסה נפרדת בחדר שלנו ללא שום דבר בעריסה, והגעתי למסקנה שהשינה שלהם ושלי יותר חשובה מעליה זניחה בסיכון.

alisiya87

New member
טוב לשמוע גם דעה לא ביקורתית...

זה בדיוק העניין, אני לא מדברת על לישון רצוף, אני לא מצפה מתינוק קטן לישון הרבה ברצף, אבל הוא ממש לא ישן, לפעמים אפילו לא מגיע קרוב למינימום שצריך לישון בגילו, וגם את הזמן שהוא ישן הוא ישן ממש גרוע... כל היום עייף וכועס... הוא מותש תמידית...

AlicePJ

New member
שאלת את הדיעה שלך וענינו... זאת לא ביקורת

זאת עצה שנכתבה בדם של תינוקות. את לא חייבת לקבל אותה, גם לא חייבים לחגור תינוקות בכיסא בטיחות, מלא תינוקות בוכים כשחוגרים אותם. אבל בתור המבוגר את צריכה להחליט מה יותר חשוב.
מכירה כל כך הרבה תינוקות שעונים לכל מה שכתבת והתשובה אצלהם לא היתה קשורה לשינה על הבטן אלא לגזים או קפיצת גדילה או אלף ואחת סיבות אחרות. לא יודעת למה את מניחה שזאת התשובה אצלכם ולא מיליון גורמים אחרים אבל מצד שני את מכירה את התינוק שלך ואני לא.
שאלת את דעתנו, חלקנו אמרנו שלדעתנו זה סיכון שמיותר לקחת. כולנו כאן אמהות שסבלו מתינוקות שלא ישנו ומכירות את העייפות והקשיים.
&nbsp

במה הדעה שלי הייתה ביקורתית?

שאלת אם כדאי להשכיב אותו על הבטן בלילה, ואני אמרתי שלא הייתי לוקחת סיכון. את אפילו עוד לא משכיבה אותו לישון על הבטן בלילה בפועל, אז איך יכולה להיות ביקורת על מה שאת עוד לא עושה? או שהכוונה שלך היא שכל מי שעונה "זה לא כדאי" היא ביקורתית ומי שעונה "זה כן כדאי" היא לא ביקורתית? המטרה שלך הייתה לקבל רק תשובות בעד ההשכבה על הבטן?
אז סליחה, לא הבנתי שזו המטרה.
מנהלות, אתן מוזמנות למחוק את התגובה שלי כי מסתבר שלא הבנתי את מטרת השאלה.

אגב, רק שתדעי שאחת הסברות היא

שאחד הגורמים לסכנה של מוות בעריסה בעת השכבה על הבטן הוא שהשינה על הבטן עמוקה יותר מאשר על הגב, ושינה עמוקה שכזאת מסוכנת לפחות עבור חלק מהתינוקות. כלומר העובדה שהשינה על הגב עמוקה פחות היא חלק ממה שגורם לה להיות בטוחה יותר עבור התינוק. וכנ"ל לגבי הנקה, שגורמת לתינוק להתעורר כל שעתיים-שלוש - זה גם חיובי. המטרה היא לא להביא תינוק קטן למצב שהוא ישן 6 או 7 או 9 שעות רצוף בלילה - זה עלול אפילו לסכן אותו. שינה של שעתיים-שלוש כל פעם עבור תינוק בן חודש וחצי זה סבבה. למבוגרים זה פחות סבבה, אבל המזל הוא שזה נשמך רק תקופה קצרה בדרך כלל.

גם אצלי בדיוק ככה

הגדול ישן על הגב בלי בעיה, אחיותיו עברו לישון על הבטן כי על הגב פשוט לא ישנו.
כנ"ל לגבי הקטנטן.

pompii

New member
גם שלי בן חודש וחצי

ומההתחלה היה קשה להשכיב על הגב, העיטוף לא עזר. אני משכיבה על הבטן ורק ככה הוא ישן טוב. במהלך היום גם על הבטן, אבל לפעמים אני מניחה אותו במיטה שלנו על הגב עם כריות מסביב, מוצץ וחיתול שיחזיק לו את המוצץ (עוד לא לוקח טוב) והוא לפעמים נרדם ככה טוב. גם את הראשונה שמתי לישון על הבטן תוך ידיעה על הסיכונים.. לפעמים אין ברירה. זה קל להגיד שעוד כמה חודשים יתהפך לבד ולשרוד את הזמן הזה, בסופו של דבר אמא עייפה ומותשת ומתוסכלת זה רע

עם כריות מסביב וחיתול תחת המוצץ זה יותר מסוכן אפילו

משכיבה על הבטן. לא רק שאין אוורור מסביבו בגלל הכריות, החיתול עליו עלול ממש לכסות את הפנים ולהכרך לו על הצוואר. מסוכן מסוכן מסוכן. זה לא משנה שזה במהלך היום. את הרי לא יושבת ולא מורידה ממנו את העיניים. אסון יכול לקרות תוך כמה דקות.

ממליצה לך לקרוא את הנחיות משרד הבריאות לגבי לינה משותפת
אם את עדיין לא מכירה אותן.
ללינה משותפת יש הרבה יתרונות כשהיא נעשית בצורה בטיחותית. הדרך שלך היא לא ממש בטיחותית.

חיפאית88

New member
אנחנו השכבנו על הבטן בערך מאותו הגיל של הבן שלך

ורוב המוחלט של אמהות סביבי משכיבות על הבטן, כן חשוב לשמור על תנאי בטיחות הנוספים (בעיקר שיהיה אוורור, לא להלביש או לכסות חם מידי, בלי מגני ראש ונחשושים).
אני בדעה שגם שינה חשובה לתינוק ואם ככה הוא ישן לתת לו.
&nbsp
&nbsp
לגבי טונוס גבוה- אתם מטלפים בזה? כי זה יכול להפוך את השינות בעתיד להרבה יותר קשות...

alisiya87

New member
טונוס

כרגע לא ממש מטפלים, האמת שאני היום בפיזיו' איתו בגלל משהו אחר ואשאל שם מה מציעים.. כרגע אני בעיקר עושה לו עיסוי כל יום וערסול כמה שיותר כדי לנסות להרגיע...
יש לך ניסיון עם זה?

חיפאית88

New member
אצלינו זה היה ממש בקטנה

והפריע בעיקר לשנות היום.
בהחלט ממליצה לשאול את הפיזיוטרפיסטית.

קרמבו341

New member
גם הבכורה שלי היתה כזאת

נולדה עם טונוס גבוה, הרימה ראש מגיל אפס בערך והתהפכה בגיל צעיר מאד מאד. גם לה היו כמובן קשיי שינה והיה קשה מאד. אני, אישית, השכבתי על הבטן כשהרגשתי שכך היא ישנה יותר טוב. זו לא המלצה, רק תיאור הניסיון האישי שלי. אני העדפתי עליה מסויימת בסיכון, שגם כך מאד נמוך, על פני הנזקים שחוסר שינה גורם (לילד וגם להורים...).

את ההנחיות של משרד הבריאות כולנו מכירות
אם את בוחרת לנהוג אחרת - אני מניחה שמדובר מבחינתך בסיכון מחושב ואת מבינה את ההשלכות.
כצפוי, בפורום יהיו גולשות שיתמכו בצעד הזה וכאלה שלא.
אני באופן אישי לא הייתי מוכנה לקחת את הסיכון והעדפתי להתמודד עם המחסור בשעות שינה. גם בתחומים אחרים בחיים אני ״שונאת סיכון״.

שלושת הילדים שלי ישנו על הבטן

אני מודעת לסיכון. בחרתי לצמצם את הסיכון למוות בעריסה מכל הגורמים האחרים שבשליטתי - איוורור, בלי חימום יתר, מוצץ, הנקה, בלי מעשנים וכו'. הוספתי מוניטור נשימה (בייביסנס אצלי אבל כמובן שיש סוגים אחרים) להרגשה הבטוחה שלי, אפילו שמחקרים לא מוכיחים שזה יעיל. על הגב הילדים שלי לא ישנו נקודה ככה שבעיני לא היתה אפשרות להשכיב על הגב.

למעלה