השיתוף בין Geni ל Mocavo

• פותח הנושא עב
  • פורסם בתאריך

עב

New member
השיתוף בין Geni ל Mocavo

מנוע החיפוש הגנאולוגי Mocavo מעלה מעכשיו את העצים שהתפרסמו ב Geni. כאשר תחפשו שם ב Mocavo תקבלו הפניות לג'ני.
האם בעלי העצים נשאלו על רצונם/הסכמתם להעלאת העצים? של מי העצים הללו? של הנוטעים או של Geni?
אולי יש אנשים שלא ירצו שמנוע החיפוש יעלה תוצאות על אנשים חיים?
שיתוף הפעולה מעלה שאלה אתית האם יש זכויות יוצרים על העצים? אם כן, למי הן שייכות?
מאמר על שיתוף הפעולה בין שני הארגונים (באנגלית) -
http://blog.eogn.com/eastmans_online_genealogy/2012/04/import-your-geni-family-tree-to-mocavo.html

אני לא בטוח שיש בכך חידוש

שכן ממילא חיפוש בגוגל מוביל גם הוא לתוצאות של פרופילים בפייסבוק (כולל פרופילים של אנשים חיים). האם, לאחר קבלת תוצאות החיפוש, את יכולה להציץ בפרופילים ובעצים? זה כבר תלוי בהגדרות של הפרופיל/עץ בג'ני.

החידוש האחרון הוא באפשרות לייצא עצים מג'ני למוקאבו.

עב

New member
מקווה שיום אחד יתפתח דיון משמעותי בנושא

הגדרות הפרופיל בג'ני לא מונעות גנבות והעתקות, נוכחתי בזאת באתר שלי ולכן "סגרתי" אותו. למעשה אין "סגירה" אלא שאני לא משתמשת בו יותר. מי שמצטרף לג'ני צריך לקחת בחשבון שאין אפשרות לסגור (כמו בפייסבוק שגם בה עלתה לא פעם סוגיית הפרטיות של המשתמשים).
ככל שהגנאולוגיה המקצוענית תתפתח היא תידרש לשאלה הזו. מקווה שזה יקרה במהרה כי הדיון נחוץ.

נדמה לי שהדיון הוא מאוד עקרוני ולא קשור

לג'ני או למיי הריטייג' או לחברות אחרות.

השאלה העקרונית הבסיסית היא זו: האם רשאי אדם א' לפרסם פומבית פרטים כלשהו על אדם ב' כאשר אדם ב' בעודו בחיים וללא הסכמתו של ב'?

הפרטים יכולים להיות שם, פרטי לידה, קשרים משפחתיים, וכו'.

את השאלה הזו אפשר להרחיב לשני כיוונים:
1. האם משתנה משהו כאשר אדם ב' אינו בין החיים?
2. האם משתנה משהו כאשר הפרסום הוא לא מקוון?

שאלות כאלו נדונות בקהילה הבינלאומית הרבה זמן, וחלק מן הדיון מתקיים, כמובן, מחוץ לעולם הגנאלוגיה, כיוון שהוא נוגע לסוגיות כלליות של פרטיות בעידן המקוון.

Ayana KimRon

New member
גם זה שגוגל העלה כרטיסי GENI - סיפור ישן

חיפוש בגוגל הניב פרופילים של GENI והצלחתי לחטט וללכת בעקבות עצים גם בלי להיות רשומה (ובלי להיות האקר).
זה היה הרבה לפני שנרשמתי לאתר.

guligirl

New member
יותר קל לחפש בGENI בלי להיות רשום שם

אני רשומה, אבל כל פעם שאני נכנסת עם שם המשתמש האתר מתחיל "להציק" עם ניסיונות לשכנע אותי לרכוש מנוי בכסף וממש אי אפשר להתקדם מעבר לעמוד הזה. לעומת זאת, כשמריצים חיפוש בGENI בלי להיכנס כמשתמש רשום, הרבה יותר קל לחפש ולמצוא עצים. וזה לא פריצה, זו פשוט מהות האתר - מקלידים שם, והעץ עולה. וכן - מצאתי שם גם את עצמי בעץ של מישהו אחר שלא הכרתי לפני כן.

soring

New member
איך בדיוק זה מעלה עצים?

כאשר מחפשים שם, עולה רשימה של פרופילים.

guligirl

New member
נכון, וכשנכנסים לדף פרופיל כזה

מצד ימין יש אפשרות ללחוץ view in family tree ואז זה מעלה את כל העץ המשפחתי של אותו אדם, ואף מקשר אותך לעצי משפחה של קרובי משפחה של אותו אדם. הגדרות הפרטיות של העץ תלויות במי שהרכיב את העץ, כך שאם איזה קרוב מאוד רחוק הכניס אותך לעץ משפחתי ללא ידיעתך, תתפלל שיש לו קצת מושג בהגדרות פרטיות ברשת.

למעלה