השיר mother

אל דאגה

יגיעו גם תשובות יותר רציניות. בינתיים, שמא תספר/י לנו במה, לדעתך, עוסק השיר.

לא , רגע .

אני הקשבתי הרבה ביממה החולפת לכל החומה , מאז ההופעה שראיתי אתמול. ויש איזה מילה על אבא , daddy what u done for me ? או משהו כזה . אבל זה מתוך שיר לפני mother .
?

לווטרס יש עניינים לא סגורים

הן עם אמו והן עם אביו. על אביו הוא כתב בשירים רבים - בעצם כל TFC מוקדש לזכרו. על אמו כתב פחות; Mother הוא השיר העיקרי שכתב עליה.

דעתי

מה שאפשר לראות בבירור בשיר שזה מן דו שיח בין אם (הפיזמון) לבנה (הבתים). לפי דעתי הבן חושף פניה את כל פחדיו וחששותיו ואימו עונה לו תשובות מפחידות עוד יותר ("Momma's gonna make all of your nightmares come true") השיר לפי דעתי מדבר על תלות חזקה מדי בין אם לבנה שהבן לא יכול לברוח והאמא תמיד רוצה שהוא יישאר כבול אליה גם אם זה פוגע בו.

hkatsman

New member
הסיפור המלא מאחורי mother

על מתיחה של אחד באפריל שעברה את גבול הטעם הטוב כשמשטרת קונגו טסה מעל טקסס עם המטוסים הגרעיניים לרוע מזלם מי שהיה אמור לעשות ''כאילו'' הוא משגר את הפצצה היה לקה באסטמה והטריגר השתחרר. אז רוג'ר ווטרס הסתכל לשמיים תפס לאמא שלו בחצאית ושאל אותה מה יקרה לביצים שלו. אז היא אמרה לו סתום 'תפה צוציק אל תבכה'' אתה תישמר חמים ונעים. אמא של רוג'ר ווטרס תהתה אם הפצצה טובה מספיק בשביל הבן שלה והאם היא תשבור לו את הלב (ועוד איברים לא רלוונטיים
) אז אמא לו אמרה לרוג'ר הבוכה: אל תדאג אתה תמיד תהיה חמים ונעים בשביל אמא. ואם תשמע את השיר הפוך ותדלג על כל אות חמישית תוכל לשמוע את הודעת הרדיו ששודרה מדרום מערב טקסס על יד הגבול עם מקסיקו בליל אחד באפריל הנורא הזה.

Inis mor

New member
כל זה-

קרה לפני או אחרי שסיד בארט "נחתף"??? למה יש לי הרגשה שפרויד לו היה שומע את "החומה" היה חוגג עליה? בעיות אמא שמתפתחות לבעיות נשים שמתפתחות לניכור וניתוק מהעולם? בשיר באמת מדובר בדו שיח, עושה רושם שהיתה לו אמא מאד דומיננטית ושתלטנית. מה שאותי מדהים יותר מהכל הוא היכולת של רוג'ר לחשוף את זה! תחשבו עד כמה השיר הזה אינטימי. גבר, שבעת כתיבת היצירה היה כבר באמצע שנות ה 30 לחייו כותב כאן בעצם משהו שהוא אולי מספר בטיפול הפסיכולוגי שלו-על הכאב שנשאר לו עוד מהילדות! האומץ שלו לחשוף את עצמו ככה. מה ששוב גורם לי להבין למה הוא מאד רכושני אליה!

למעלה