השיר על טלי פחימה

השיר על טלי פחימה

השיר על טלי פחימה את השיר הבא כתב המשורר שמואל ירושלמי מבאר שבע בעקבות הארכת מעצרה ללא משפט של פעילת השלום הישראלית טלי פחימה, אשר סובלת התעללות ועינויים ממושכים במתרפי השב"כ. לא תצלח ידכם, לשבור את טלי לא תצלח ידכם, לשבור את טלי! היא תצא אל חופשי, כַדרור. היא דרייפוס הישראלי, שמשלם מִקחו של העוול, אשר בכל מקום שַרור. תשוחרר לאלתר טלי פחימה! למרדף המכשפות לשים קץ. היא גיבוֹרֶת השלום האמיתית ולוחמת חופש; נושאת תקווה לעתיד הנוצץ. לבבה חרֵד ליחסים בין העמים באיזורינו; מהאלימות והשנאה, נקעה נפשה. צדקת דרכך תנצח! לעמי ישראל וּפלסטין, תִשָאי התקווה. הנך מלאכית השלווה הנכספת. פיך, למצפון, קורא דרור. גיבורָת השלום והשאיפה לַשקט; מקרינת קרן אור. שמש השפיות והפיוס, עוד תרקיע. את מְקום האֵיבה , תתפוס האחווה בין העמים. כבלי סוהַרך יפלו, בהתרסקם על הארץ. חפותך מפשע, תלבלב כפרחים! _________________________

baraba1

New member
העבריינית טלי פחימה הורשעה בביהמ"ש

כן יאבדו כל שונאיך ישראל. ועל כגון דא נאמר :" מהרסייך ומחריבייך ממך יצאו" אכן, הוכח מעל לכל ספק בביהמ"ש כי טלי פחימה עזרה לאויב בשעת מלחמה, אויב אכזר ומרושע שאינו מבחין בין טף, נשים וגברים ומטרתו היא השמדה מקסימלית של יהודים-ישראלים. אני מקווה שבכלא יהיה לה הרבה מאוד זמן לחשוב על מעשיה.

אimר

New member
|אנחה|

היום רק הגישו נגדה כתב אישום. לא הרשיעו ולא נעליים. ואגב, ימנים משעממים, מהרסייך ומחריבייך ממך יצאו מתייחס במקור לכך שמהרסים ומחריבים שבאו מבחוץ ייצאו, לא על בגידה מבית. כל הכתב אישום הזה הוא רדיפה פוליטית אחת ארוכה ומכוערת במיוחד.

אimר

New member
המתח הורג אותי

לי, כמה מפתיע, אין ציפיות גדולות מביהמש, כי המשפט תפור במידה רבה והשופטים יודעים לשחק את תפקיד האומה במלחמה לא פחות טוב מכל ציוני אחר. כשתובעים מישהי לדין בגלל שהיא ירתה כדור ברובה של לוחם פלסטיני, ובגלל שהיא עזרה לו לתרגם מסמך שהצבא איבד זה יותר ממגוחך, זה רדיפה פוליטית נטו. הרי אם היו לה דרגות של תת אלוף או משהו כזה היא היתה גם יכולה להבריח לו נשק ולא היו עושים לה כלום (ראי ערך טננבאום). עכשיו, רק כדי להבהיר, אני לא טוען שזו קונספירציה מתוכננת להפיל אותה, אני טוען שלא צריך קונספירציה כשכל הגורמים הרלוונטיים חושבים בצורה דומה, וגם שחוק וצדק הם עניינים מאוד גמישים ובוודאי לא אבסולוטיים ואובייקטיביים כמו שנהוג להתייחס אליהם (כשמדובר באנשי שלומכם פשוט לא מגישים תביעה וזהו, או שהנשיא כבר יחנון או שכולם יבואו להעיד כמה שהוא תרם למדינה ואז מה אם הוא תקף מינית חיילות שלו)

baraba1

New member
בפעם האחרונה שבדקתי

ראיתי משהו כמו יהדות וציונות כערכים מרכזיים...אם יש לך בעיה עם הערכים הללו נצטרך דיון מקדים עליהם.

הדממה

New member
הם מחלקים אותנו

הם מפלגים את בני האדם. הם גורמים לנו להאמין שמי ש"שייך אלינו" קרוב אלינו בדמו, חשוב יותר. לא ציונות ויהדות בפרט. דתות ולאום בכלל.

baraba1

New member
זה נכון

אבל אי אפשר להתעלם מכך שזה בעצם משקף את המצב לאשורו, את יכולה להיות נחמדה ולפתוח את הכיס שלך והבית שלך לכל דכפין, אבל אז כנראה שתישארי מרוששת וללא בית, להכל יש גבולות (אולי אפילו לצערי - לא בתרתי משמע) ואכן ההתקדמות מושגת על ידי שבירת הגבולות אבל צריך להיזהר שלא למחוק אותם כי אז הנזק עולה על התועלת. במציאות של היום התעלמות מהגבולות תזיק יותר מאשר תועיל. אני כן בעד לשחוט פרות קדושות, אבל איך אומרים....פרה פרה

הדממה

New member
מענין שראתך את העולם מאוד מתגוננת

אם אני אתן אני אשאר בלי כלום, אם ננסה להגיע להדברות יזרקו אותנו לים... אבל אולי אם את תתני, אני אתן ואחרים יתנו, אז אף אחד לא ישאר בלי כלום. אולי אם כל אחד לא יפחד להיות הצד היחיד בהדברות נוכל באמת לדבר.

baraba1

New member
כנראה שזה ככה

במקרה שלי, אולי אני אכן מאוד מתגונן. זה מתאים לי ולאופי שלי. אני מבין שיש אנשים שהם פחות מתגוננים. את יודעת איך זה - כל אחד והחבילה שלו. אבל ברמת המקרו - העובדה שיש הרבה "מתגוננים" מיתיישבת עם כך ששינויים מרחיקי לכת צריכים להעשות במתינות. לא הבנתי למה התכוונת במשפט האחרון.

הדממה

New member
תאמין לי שהחבילה שלי גם היא לא קלה

בלשון המעטה. האינסטינקט הטבעי שטבוע קצת בכולנו הוא להתגונן,תוך כדי התגוננות לפעמים תוקפים בלי להרגיש. אבל אם מנסים לעצור ולחשוב שבעצם אין מפני מה וגם אם בעבר פגעו בך מאוד הרי שהיום אולי חשוב להרפות ולהבין שההתגוננות המיותרת הזו מכאיבה בעיקר לך... ולא אתה ספיציפית.

למעלה