השיר על הענק האחרון

Envinyatar

New member
השיר על הענק האחרון

באחד הפרקים של ג'ון שלג, ייגריט (נדמה לי שזו היא) שרה שיר על הענק האחרון, שציידים רודפים אחריו עם כלבים וכ"ו, וברור מהשיר שברגע שהענק ימות, יתחולל אסון נורא. כאשר ג'ון תוהה במה מדובר, שהרי הוא ראה קודם ענקים ויש הרבה יותר מאחד, ייגריט אומרת לו (נדמה לי שאפילו עם דמעות בעיניים) שהוא לא מבין כלום. למישהו יש מושג מהי המשמעות של השיר הזה, ומי/מה הוא בדיוק הענק אליו הוא מתכוון?

לטעמי אחד הקטעים הכי טובים בסדרה

ייגריט והשאר שרים על גסיסת התרבות העתיקה המשותפת להם, לענקים, ולילדי היער. על החלפתה בתרבות של בני האדם. אני רואה זאת כמשל על החלפת התמימות האידאליסטית בעידן של פרגמטיזם קפיטליסטי וציני - זה מתאים מאוד לדברים אחרים שייגריט אמרה.

Envinyatar

New member
עולות מזה שתי שאלות

שאלה אחת, פרקטית - השיר לא נשמע כמשהו שהומצא בימים האלו, קרי, עם בואם המחודש של האחרים, דבר שמעלה תמיהה מסויימת, שהרי שבע הממלכות לא שאפו להתפשט אל מעבר לחומה ו"לתרבת" (במרכאות כפולות ומכופלות) את שבטי הברבארים. מאידך גיסא, יתכן שזו קינה מאד עתיקה, שקשורה (אולי) לחורבן של ילדי היער. השאלה האחרת, והיותר מעניינת לטעמי, האם מה שאתה מזכיר בשולי דבריך זה לא אחד הגלגולים של מוטיב חוזר ונשנה בכל העלילה. אפשר לראות אותו, למשל, בעימות בין אדארד לסרסיי ובתוצאה שלו, ובאופן כללי, בכל התבוסה של הצפון ומה שהוא מסמל.

לגבי השאלה הראשונה

אתה שוכח שהתרבות העתיקה של הענקים, האנשים הראשונים, ושל ילדי היער הייתה פעם *בכל* ווסטרוס. היא נדחקה מעבר לחומה רק עם בואם של האנדלים, שאפשר לומר שהם "תרבתו" את האנשים הראשונים, והבריחו את הענקים, הפראים (שהם בעצם האנשים הראשונים שסירבו לקבל על עצמם את התרבות האנדלית) ואת ילדי היער לצפון הרחוק, מעבר לחומה. אין לשיר קשר לאחרים, וההימור שלי הוא שהוא עתיק, בן מאות או אלפי שנים. לגבי השאלה השניה, אני חושב שהעימות בין תרבות הצפון לתרבויות הדרום הוא באמת על אותם עקרונות, אבל באופן מדולל יותר ופחות ישיר מאשר העימות ההוא, שבעצם מסתיים סופית עם תבוסתו של מאנס ריידר. אפשר לומר שכאן מרטין "חושף" את הקלפים האמיתיים שלו, כרגיל באופן עקיף. כמובן, העימות בין הצפון לדרום עדיין לא הסתיים. רק סיבוב אחד שלו נגמר. נחיה ונראה מה יקרה הלאה, בהנחה שמרטין יוציא יום אחד את הספרים הבאים...

עד לנקודה זו בעלילה

העלילה הייתה צמודה מאוד להיסטוריה של של אנגליה -ואם אני לא טועה הייה רגע שבו כולם היו בטוים שמשפחת יורק ניצחה אבל אז משפחת לנקסטר שינתה את המאזנים (או שזה הייה ההפך אני לא ממש זוכר) מה שאני רוצה להגיד הוא שמשחקי הכס עדיין לא נגמרו והכל פתוח. אני מסכים -הענקים -לפי דעתי "האנשים החופשיים" ששלטו פעם בכל היבשת נדחקו לפינה הצפונית והנידחת מה שמעלה אצלי שאלה- אותם "אנשי פרא" הם נצר לראשונ האדם או לא ואם כן למה הם בודדו ע"י הצפוניים (ראשוני אדם ) בעצמם מעבר לחומת הקרח?

Envinyatar

New member
וזה מעלה סוגיה נוספת

שקשורה לדעתי בסיפור הקטוע של נאן הזקנה על הגיבור שיצא להציל את ווסטרוז מהפלישה הגדולה של האחרים - ברור, שמה שהוא מצא/הצליח לעשות קשור לילדי היער, וכנראה שכל זה מוביל לסוד הקמתה של החומה הגדולה. השאלה היא, האם הגסיסה של "הענק", ולמעשה של התרבות העתיקה, היא שלמעשה ממוססת גם את החומה ובסופו של דבר מתזמנת/מאפשרת את הפלישה המחודשת של האחרים. אם זה נכון, הרי ששריפה של חורשות האלים בצפון ולמעשה עקירת שארית המורשת של ילדי היער בידי מליסנדרה יכולה להיות מה שיגרום לנפילת החומה (?)

הלדין

New member
טוב.

החומה כבר מתמוטטת לאט לאט עם השנים. יש הרבה חלקים בה, שעם קצת דחיפה בכיוון הנכון, יתפוררו במהירות בלי קשר למליסנדרה. וזה קשור בטח יותר לגוויעת הקסם בכל רחבי העולם ופחות להתפוררות התרבות שבנתה את החומה. כמו כן, "גנרל חורף" עומד לקפוץ לביקור. מעניין איך מליסנדרה תגיב לזה.

בסדר

מלסינדרה חושבת שהאל שלה ביא ניצחון על הלבקנים האלה ולא אכפת לה מהאלים העתיקים. מה שכן לא נראה שהחומה מתפרקת היא עדיין עבה וגבוהה כבעבר למרות שהקיץ הארוך פגע בה קשה. אגב באופן אישי איני חושב שהלבקנים יציחו לעבור את החומה הפעם

הלדין

New member
לא רואים את זה.

בפרקים של ג'ון רואים בכמה מקומות שהחומה נשחקה. היא צריכה לעבור מקצה שיפוצים נרחב בקרוב. ג'אור בעצמו שכל קיץ בעבר היה מוקדש לבנייה; מפאת התדלדלות המשמר, הם לא מסוגלים לעשות זאת. ניתן לראות את התוצאות בעצם העובדה שהחומה נשחקת. זה מרטין. הלבקנים יעברו את החומה. נותרה רק השאלה איך ומתי הם יעשו זאת. הוא לא היה בונה את המתח לקראת פלישת ה-'אחרים' לולא האפשרות כי 'האחרים' אכן יפלשו בסוף.

Envinyatar

New member
האחרים יעברו את החומה, אין ספק

ולא אתפלא, אם הקרב המכריע לידם יהיה ליד וינטרפל. ואיך שאני מכיר את מרטין, לשטויות שיעשו מרטין ומליסנדרה יהיה תפקיד מכריע בהצלחתם של האחרים. אני כבר רואה את סטאניס מצווה ברוב טפשותו על התקפה צפונה עם חרב הכשפים המזוייפת שלו, למרות כל האזהרות של ג'ון (יש רמזים בסוף סופת החרבות שהוא מתכנן משהו כזה), וחוזר... בערך כמו החזיון הלא סימפטי בחלום של דאני.

אם סטאניס יצא צפונה הוא ימות ו..

למעשה יפתור את מרטין מכמה קווי עלילה מסובכים-ההרג של סטאניס יכול להועיל מאוד למהלך הסיפור ולמרטין עצמו

לגוטל

New member
יותר מעניין זה שאם הוא ימות

מה יקרה עם כל האנשים שלו ? הצבא, מליסינדרה, אשתו והבת שלהם, הם יישארו על החומה או יברחו למקום אחר ? וטכנית אין להם שום מקום כזה כבר. אי אפשר לדעת

ykblackjack

New member
אני חושב

שהאמת הסופית הזאת של ווסטרוז תתגלה לנו לאט לאט ע"י בראן בפרקים שלו,הוא יהיה זה היחיד שיבין את זה שהאחרים באים לפרוץ ובסוף הוא,ג'ון,ודאני שהיא אזור אשאי האמיתית ינסו - אני לא בטוח אם יצליחו - לעצור את האחרים.

למעלה