השיר החדש כבר כאן!!!!!!!!

creepy creep

New member
משהו שקצת לא ברור לי..

במעשה של רבי חנינא מדובר על דברים טובים שנשרפים, ספרי תורה שיקרים לו והוא אבל על זה, אז לפחות הוא יודע שתוכן יישאר לנצח. אבל בשיר עצמו אביתר רוצה להתנתק מהעבר, רוצה לשרוף את היומנים.. אז איך נכנס לפה העניין של "אותיות פורחות באוויר"? הוא מדבר במשך כל השיר על התקדמות הלאה, לא להביט לאחור וכו'.

TEENAGER1

New member
יש לי רעיון לגבי זה

במפגש בעפרה, הפעם הראשונה שאביתר ביצע את השיר, הוא סיפר לפניו סיפור שלדעתי יכול לעזור להבין קצת את השיר. גם במפגש באפרת הוא סיפר את הסיפור הזה וקישר אותו לעצמו, לא בהקשר לשיר הזה ספציפית הפעם, אבל זה נראה לי מאד קשור. אקדים ואומר שיש רעיון ביהדות (אצל הרב קוק למשל) לפיו אין כוח או רגש בעולם שהוא שלילי, פשוט צריך לדעת לנתב את הכוחות לכיוונים החיוביים וכך להיות אדם טוב יותר. לדוגמא - שנאה, אתה מרגיש שיש בך שנאה אז תשנא את הרוע ולא את עצמך או את הסובבים אותך. הסיפור שאני מדברת עליו הוא הסיפור על ריש לקיש ור' יוחנן. הם נפגשו בנהר, ור' יוחנן התפעל מהעוצמה שהוא ראה בריש לקיש. ריש לקיש היה שודד, ור' יוחנן שיכנע אותו להיכנס (או לפי גרסא מסוימת - לחזור) לעולם בית המדרש, בכך שהוא אמר לו שכוח כמו שלו - ראוי ש"ינוצל" ללימוד תורה. הם הפכו תלמידים-חברים, והייתה להם דרך לימוד מיוחדת: ריש לקיש היה מקשה 24 קושיות על מה שר' יוחנן אמר, ר' יוחנן היה עונה עליהן, וכך הלימוד נעשה חד יותר והמסקנות התבררו. הם נעשו חברותא חשובה מאד בגמרא. יום אחד הם התדיינו בנוגע לטומאה של סכין, וריש לקיש חלק על המסקנה הסופית של ר' יוחנן. ר' יוחנן, בתגובה, זרק לו הערה: "לסטאה בלסטיותיה ידע" - כלומר: שודד מבין בענייני שודדים. או במילים אחרות - אני רואה שאתה מבין בסכינים... ריש לקיש נפגע מההערה של ר' יוחנן, הם התווכחו קצת ולבסוף נפרדו. בסופו של דבר שניהם מתו כתוצאה מהפירוד ביניהם. (סיפור יפהפה ועצוב, למעוניינים - הוא מופיע כאן בנוסח מלא כולל תרגום. מתחיל במילים "יומא חד הוה קא סחי רבי יוחנן בירדנא": http://www.geocities.com/nezik1/babamezia/gemara_babamezia84.html) ואחרי שחפרתי לכם פה על הסיפור, אני אנסה להסביר איך אני מבינה בעזרתו את הפזמון של השיר. אביתר דיבר על זה שהסיפור הזה נוגע בנקודה חשובה בתהליך התשובה. הוא פירש שר' יוחנן הזכיר לריש לקיש שטמון בו שודד, שיש בו חלק שצריך לבוא לידי ביטוי בצורה כלשהי ושאסור לו להתעלם ממנו. ריש לקיש לא קיבל את זה, כי הוא רצה להיות תלמיד חכם טהור וצדיק. אביתר אמר שהוא מזדהה עם הסיפור, כי הוא לא חושב שאם בנאדם חוזר בתשובה, זה אומר שהוא צריך להשאיר בצד את כל ה"שודדיות" שבו. ובציטוט מדויק ממנו: "אם בנאדם עובר תהליך, זה לא אומר שהוא צריך להשאיר מאחורה חתיכות של אישיות". ופה אני מגיעה למה שהתחלתי בו - הרעיון שכל כוח בחיים אפשר לנתב לכיוון חיובי או לכיוון שלילי. אסור להשאיר תכונות או חלקים מעצמך מאחורה, אפשר לקחת אותם ולתקן, לעשות מהם טוב, אבל לא להיפרד מהם כי ככה אתה לא כן לעצמך. והמשפט הזה - "יומנים נשרפים, אותיות פורחות באוויר", אני מבינה את זה כרצון לעבור תהליך של תיקון, אבל בלי להיפרד מעצמך. כמו בסיפור של ר' חנינא בן תרדיון: היומנים עצמם, החומר, איך שהנצחת את מי שאתה - זה נשרף ונמחק. אבל האותיות, התוכן, מי שאתה באמת ובתמים - זה לא נשרף, זה נשאר לנצח. היומנים נשרפים והאותיות פורחות באוויר - האמת מתבררת מתוך השקר ופורחת באוויר מתוך האש. אתה בוחר לקחת את האותיות האלה, וליצור מהן משהו חדש.

adamc1

New member
מסכים ו...

יש שני סוגים של העניין הזה.. יש את האחד, שזה התעסקות בלתי פוסקת בעבר, והתחבטות ב'האם אני מתאים לזה, כי בכל זאת אני ככה וככה'.. ולשים את עצמך בתוך תבניות מפעם.. ויש את השני, לזכור מה אתה ומי אתה, ומה היית, אבל לא לתת לזה לקבע את הרצון שלך להיות משהו חדש.. כמו למשל כשמכינים מיץ :) אם המים היו רוצים להשאר המים שהם היו, הם היו דוחים את הסירופ המתוק ולא נותנים לו להכנס. ולעומת זאת כשהם נותנים לו להכנס, הם לא מתבטלים, הם פשוט נהיים מים מתוקים יותר. שכוללים עוד בתוכם. - ונוסיף על זה את "אני מרתיח את המים, זכרונות צפים, מאיימים לשטוף הכל, יש מגירות שאני עדיין לא פותח, עד שיוסיף בי אור"

Walk Two Moons

New member
יפה מאוד ../images/Emo13.gif

האמת היא שגם אני התחבטתי בשאלה הזאת והצעתי לעצמי כפתרון (בערך) את מה שאמרת, אבל לא היה לזה שום ביסוס. תודה.

TEENAGER1

New member
הקומוניקט המלא שמצורף לסינגל

"השירים לדיסק נכתבו בחודש אחד בדירה הקודמת שלנו ברמת גן, ימים של התעוררות והתחדשות. ימים של בחירה. בחיים. באמונה. מצד שני פחד מפני השינוי והלא נודע. פחד מפני מה יגידו החברים והמשפחה. היה לי חדר קטן בבית עם יציאה למרפסת וספה ישנה בחוץ, ניגנתי הרבה ושירים יצאו זה אחר זה. את השירים השמעתי לאמיר צורף, שותף, ובן זוג לעולם הניגון שלי, זיווג משמיים. אמיר שמע את השירים והתחיל לשייף ולזכך אותם, לקרב אותם זה אל זה ואל העולם. אנחנו מנגנים ביחד מההקלטות של הדיסק הקודם "עומד על נייר", עשינו ביחד מאז המון הופעות, ביחד עם רועי שקד ועודד שכטר שניגנו בסיבוב ההופעות של הדיסק הקודם וממשיכים איתי ביחד מאז. אנחנו מרגישים ונשמעים כמו להקה. להקת ציפורים. את העיצוב והאיורים לדיסק עשה חברי היקר והגבוה, עירד דיין. השם "לילה כיום יאיר" הוא חלק מפסוק בתהילים. דוד המלך, שכתב את ספר השירה העתיק הנ"ל, היה לוחם ומשורר. שיריו מלאים מאבק בין כוחות אפלים לכוחות מאירים בנשמתו. מזמוריו של הספר הזה האירו לילות של שינוי ובדידות בדירת רווקים ברחוב דובנוב בתל אביב לפני שבע שנים כשהבנתי שאני מצטרף לקרב."

TEENAGER1

New member
השיר הזה פשוט משתבח מהאזנה להאזנה

זה כל כך מרגש, להיזכר בפעם הראשונה ששמעתי אותו, בעפרה לפני איזה שנה וחצי, וביני לבין עצמי קראתי לו "שיר מהימים הראשונים" כי ככה אביתר הציג אותו.. ועם כל השינויים במילים שהיו במשך הזמן, את רובם אני כבר לא זוכרת בכלל.. והעוצמות של השיר שהתבררו מהופעה להופעה, והעיבוד הנהדר הזה שמעלה אותן לגבהים חדשים.. אין לי איך לבטא את זה. מזל שהוא קיים, זה הכל.

refa85

New member
אני חושב שזאת לא הייתה הפעם הראשונה.

אני חושב ששמעתי אותו לפני ההופעה בעפרה במעבדה בהופעה של אביתר ואמיר בלבד. אבל זה באמת לא משנה לי השיר נותן הרגשה כל פעם כאיו זאת הפעם הראשונה...

TEENAGER1

New member
זו הייתה הפעם הראשונה שאני שמעתי אותו

הייתה הופעה במעבדה ביולי שלפני כן שלא הייתי בה (אחת מתוך שתיים בודדות שהפסדתי
), כך שבהחלט ייתכן שאתה צודק.

izzys

New member
מדהים ../images/Emo23.gif

4.2 הופעה אינטימית במרתף 10- מושלם

izzys

New member
2.4 כמובן, ופרטים../images/Emo26.gif

במסגרת החגיגות לרגל הפסנתר החדש יגיע אביתר בנאי "לבדוק" אותו במופע פסנתר אינטימי עם צאת הסינגל "אותיות פורחות באויר" לרדיו, ורגע לפני צאת האלבום "לילה כיום יאיר", עוצר אביתר בנאי למופע חד פעמי בפורמט מינימליסטי. במופע זה רוצה אביתר: "פשוט לנגן את השירים שלי, בשקט, לחזור למקום בו הכול התחיל במקור..." המופע יכלול שירים מכל האלבומים ושירים חדשים מהאלבום שבדרך. "כמו אבן כבדה מונחת על אוצר כדי להזיז אותה אשיר לה מנגינה שקטה ואחכה.." שירה, פסנתר וגיטרה אקוסטית: אביתר בנאי. 2.4.2009, יום חמישי, 22:00, מרתף 10 חיפה. (לקוח מהאיוונט בפייסבוק.)

izzys

New member
../images/Emo45.gif לגמרי! אפילו זאת שאחריה באלפנט

נראית לפני שנים..

למעלה