השיר החדש כבר כאן!!!!!!!!

מתנות

New member
כמה חיכיתי לזה...../images/Emo13.gif

בהחלט מגביר את הציפייה לדיסק, ובכלל את הגעגוע להופעות של אביתר. והסוף כל-כך יפה. כל-כך אביתר.

Dont Panic

New member
אני מאוד אמביוולנטי לגבי השיר הזה.

אולי אני צריך לשמוע אותו עוד כמה פעמים. אבל איכשהו העיבוד נשמע לי קצת חסר עוגנים, משהו להאחז בו. והמלים נשמעות לי קצת "לא אביתר". משהו קצת יותר ישיר עם פחות רבדים מבדרך כלל. זה מרגיש מאוד במקומות מסויימים כמו שיר של אהוד. אני בכל זאת סומך על אביתר שיהיה אלבום מצויין. אני מקווה שבשמיעות הבאות אני אתחבר לזה יותר.

Walk Two Moons

New member
זה באמת ישיר, ופשוט,

אבל לא פשטני. זה לא מוריד מערכו של השיר כהוא-זה בעיניי. תכלס, לצורך העניין, אפשר להגיד את זה גם על "תיאטרון רוסי", למשל, שגם הוא לא בדיוק "דיו", ועדיין הוא אחד השירים הכי חזקים ומצמררים של אביתר ובכלל. במקרה הזה זה לא "איך שאומרים", אלא "מה שאומרים". ובקשר לעיבוד, אני חושב שאני מסכים איתך. אבל אני עדיין אוהב את השיר הזה מאוד

Dont Panic

New member
אחרי כמה שמיעות אני מתחיל להתחבר לזה יותר

אני מניח שבקונטסקט של אלבום זה יעבוד יותר. אני בעיקר מתבאס מהאיכות המזעזעת של ההשמעה באינטרנט, אני מחכה לשמוע את זה כמו שצריך.

TEENAGER1

New member
*"אותיות פורחות באוויר"../images/Emo79.gif../images/Emo125.gif

לו רק היו לי מילים כדי לתאר את ההתרגשות.. הקול של אביתר צלול וחד מאי פעם. יש שירים חדשים שאני אוהבת יותר, אבל זה לא משנה, השיר הזה פשוט נהדר. וזו רק ההתחלה... אין לי מילים, באמת.
עוד כתבות: http://music.walla.co.il/?w=/272/1452392 http://www.eonline.co.il/content.asp?sid=15&id=46548

adamc1

New member
לא רוצה להשמע מעריץ. אבל זה מושלם

חוץ מהאיכות, שכנראה בגלל שזה באינטרנט, אין כ"כ באס... אבל חוץ מזה מושלם, ידעתי שאמיר יעשה הפקות מעניינות

efratn

New member
איזה יופי, תודה!

רק לי הקול שלו נשמע הרבה יותר גבוה בהקלטות, מאשר בהופעה? השירה ממש נשמעת אחרת

adamc1

New member
זה פשוט לא 'אביתרי' בעליל..

לא מפעם ולא מההופעות אני חייב להעיד שגם ב'אבא' זה יהיה ככה.. לפי ה3שניות ששמעתי מתחילת השיר, חדות כזו, כוחניות אפילו, בלי הריחוף והאווריריות וגם כל הגיטרות החשמליות של אמיר, מוסיפות לרדיוהדיות החזקה וזה.. איזה כיף:)

Walk Two Moons

New member
../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif

איזה אושר, יא אללה
בדרך כלל כשאני שומע את אותו שיר פעמיים ברצף אני ישר חוטף חררה, אבל במקרה הזה אמא שלי כבר מתחרפנת מהלופים שאני עושה פה... פשוט כיף כיף כיף שזה יצא סוף סוף. (סוף.) (מצחיק שהוא מתמיד עם עניין להקת הציפורים... באחת ההופעות בברקה הוא אמר משהו כמו "אפשר לקרוא למנגנים...? להקת העפרונים" ואז זה היה נשמע כמו סתם יציאה גרועה, אבל מסתבר שיש מאחורי זה עומק
)

Walk Two Moons

New member
../images/Emo41.gif קצת רקע על השיר...

מסופר על רבי חנינא בן תרדיון, מגדולי התנאים בזמן מרד בר-כוכבא, שלמד ולימד תורה בזמן גזירות השמד (=בזמן שהרומאים אסרו על כך). הוא נתפס כשהוא לומד תורה ומלמד קהילות רבות, כשספר תורה מונח בחיקו. אסרו אותו הרומאים, כרכו אותו בגליונות הקלף של ספר התורה (=שנקראים "גוילין"), הקיפו אותו בחבלי זמורות ו"הציתו בהן את האוּר" - כלומר - שרפו אותם. "אמרה לו בתו: אבא, אראך בכך? אמר לה: אילמלי אני נשרפתי לבדי היה הדבר קשה לי, עכשיו שאני נשרף וספר תורה עמי, מי שמבקש עלבונה של ספר תורה הוא יבקש עלבוני. אמרו לו תלמידיו: רבי, מה אתה רואה? אמר להן: גוילין נשרפין ואותיות פורחות..." (ע"ז יח:א). אחד הפירושים על המשפט הזה הוא, שגם כאשר נשרף ומתכלה החומר - הגוילין, היומנים - האותיות פורחות באוויר, התוכן הוא נצחי ונשאר ויישאר. בהופעות, לפני השיר הזה, היה אביתר אומר שהוא נכתב נכתב "בימים הראשונים של הכיפה, שהיו מפחידים, מרגשים ומסוכנים." גם כעת, בדבריו על הסינגל, הוא אומר: "השירים לדיסק נכתבו בחודש אחד בדירה הקודמת שלנו ברמת גן, ימים של התעוררות והתחדשות. ימים של בחירה. בחיים. באמונה. מצד שני פחד מפני השינוי והלא נודע. פחד מפני מה יגידו החברים והמשפחה." ... "...שיריו (של דוד המלך) מלאים מאבק בין כוחות אפלים לכוחות מאירים בנשמתו. מזמוריו של הספר הזה האירו לילות של שינוי ובדידות בדירת רווקים ברחוב דובנוב בתל אביב לפני שבע שנים כשהבנתי שאני מצטרף לקרב". אז אני מזמין אתכם לכתוב את דעתכם - איך אתם רואים את הדברים שהוא אמר על מה שהוביל אותו לכתוב את השיר, ואת הרקע של השיר, את הפירוש של "יומנים נשרפים, אותיות פורחות באוויר", מתממשים ומתקיימים במילות השיר?

למעלה