השירות

JuVeMeN

New member
השירות

אני עוד שנה עומד להתגייס בערך אני בא מהמכללה הטכנולוגית של חיל האויר ואני גר באיזור המרכז. שאלתי היא מה הפרוצדורה לגבי מקום הגיוס ולחזרות הביתה אם אני בוחר לשרת ומוצב בבסיס באיזור הצפון?

DemonDog

New member
זה לא משנה

אתה תמיד מתגייס בלשכת גיוס הקרובה למקום מגוריך (אם אמרת איזור המרכז אז זה בטח יהיה לשכ"ג ירושלים או תל השומר). אם אתה בוחר לשרת באיזור הצפון, אז זה ככל הנראה יהיה בטכני או ברמת דוד (או אפילו סוללת נ"מ, תלוי מה בחרת). כנס לפה, שם יותר יעזרו לך: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=164

murzik3591

New member
קודם כל ביום הגיוס אתה מגיע לבקו"ם

שנמצא בתל השומר כמו כל המתגיסים, אחרי שבודקים פרטים ורואים שאתה אכן "מתוגבר שכלית" וניתנה לך הזדמנות להקרא "השוחר"(או "השחור"
והמבין יבין) אתה מקבל הפניה אל הטכני לעבור קורס. אני לא יודע אם אתה נוסע לשם ישר או שעוברים יום יומיים עד ההתיצבות שלך בטכני, שם אתה "בוחר" מה אתה רוצה לעשות בצבא. הבחירה בדרך כלל נעה בין פקידה המכינה שוקו חם לבין סתם להוריד את המכנס ולהתקופף(אני צוחק, כן
), בכל אופן בחרת את הקורס שבחרת ואתה נשאר בטכני לכמה שהוא לוקח(בין שבוע לכמה חודשים וזה לא דופק לך בפז"ם) ולאחר מכן אתה נשלח לאחד מבסיסי חייל האוויר שצריך מישהו שהתמקצע באותו קורס. אבל שוב, הכל כל כך לא בטוח. יש לי חבר עבר קורס "אבנט כחול" ויושב בבור בת"א, אז מה שכתבתי לך פה זה המסלול הרגיל אם הכל טוב ויפה. שיהיה לך בהצלחה ותזכור שצבא זה כיף
כמו שחבר שלי הנהג אומר "לא תמצא זין גדול יותר"

DemonDog

New member
נצל"ש: "אבנט כחול", מה זה בדיוק?

אני יודע שזה קשור איכשהו לאלקטרוניקה (לא רלוונטי לגביי-חשמלאי, אבל בכל זאת) ולתקשורת, אפשר עוד פרטים בבקשה? שמעתי נחשב לקורס הכי יוקרתי לאלקטרונאים.

murzik3591

New member
אם היה לי מושג בשמחה הייתי מספר...

כל מה שאני יודע שהוא ממש לא עושה שום דבר שקשור לקורס שלו שהיה אחד מהארוכים ולא דפק בפז"ם, כמוך שמעתי שזה קורס יוקרתי אבל לא יותר מזה.

אבנט כחול

אנשים קבלו את זה איך שזה, זו הולכות להיות הודעה רצינית מבית היוצר של פסיפלורה עוקצנית... אבנט כחול היא רשת התקשורת הפנימית של חיל האוויר. הרשת עובדת על סיבים אופטיים ועוד כל מיני שכלולים כאלו והיא בעצם מהווה את הבסיס ל"שביל החלב" שזו רשת האינטרנט הפנימית של חיל האוויר. מה גם שרשתות הטלפון המטכל"י נשענות עליה. בקיצור, זה משהו מתוחכם סוף הדרך ושמעתי שיש כזה דבר "אבנט ירוק" בחילות הקרקע, אבל אני חושב שזו סתם הזיה של שוחר מסכן אחר. נו נו איך יצא? לא היה ציניות! ראיתם
אני גאון! גאון אני אומר לכם! גאון! כמושאומר הפתגם, נבוכדנאצר מלך בבל, ודניס רוסי שחור. אבל היי, הוא מקסיקניץ. כלומר, מקסיקניס דפקניס מקשיבניס חרשנים דפקנולקה, אבל מי אנחנו שנשפוט?

למעלה