השירות הלאומי

צוהשעה

New member
השירות הלאומי

כמעט חצי(!) מהשנתון של בני גיל 18 אינם מגיעים לשירות צבאי! המדינה אינה מעוניינת פוליטית ואיננה מסוגלת תקציבית לקיים שירות חובה כללי (צבאי או לאומי/אזרחי). אז במקום להיות רק צודקים, בואו נהיה חכמים. תנועת 'תקוה לישראל' קוראת לממשלה ולכנסת לאמץ את מסקנות ועדת עברי - להרחיב את השירות הלאומי (כיום רק לבנות דתיות) לשירות אזרחי כללי. למסלול זה יוכלו להתנדב כל מי שלא מגיע לשירות צבאי: פטורניקים, ערבים, חרדים, וכו'. בהדרגה ניצור מסלול של תרומה לחברה, סולידריות, ושיוויון. ניתן להוסיף חתימתך לעצומה, ולקבל פירוט והסבר באתרנו: www.tikvaleisrael.org תודה.

eessrr

New member
למה אתה חושב...

שמי שלא רוצה לעשות צבא ירצה לעשות שירות לאומי?

צוהשעה

New member
חושב

אני לא חושב. אני בטוח. הכוונה היא לאנשים שפטורים משרות בטחון !! לא כאלה שלא רוצים. ערבים, חרדים וסתם כאלה שהצבא משחרר מסיבותיו לא משרתים כיום את המדינה בשום צורה. ישנה נכונות מאד גדולה לתרום. ישנה בעיה עם השירות הצבאי. בואו ונעשה אלטרנטיבה כך שכל מי שמעוניין ורוצה יוכל לשרת את המדינה שבה הוא אזרח.

Lord Buksht

New member
אני לא חושב שהרבה אנשים ירצו

להתנדב לשנת שירות, מצד שני, אני לא חושב שבאמת צריך לשאול אותם (כמו שנהוג בצבא)

צוהשעה

New member
נתונים

עמדות הצעירים ביחס לשירות: נתונים עיקריים: 43% בעד שרות חובה; 54% תמכו בהתנדבות. 60% אמרו שאם היתה אפשרות, היו מתנדבים: 67% מהיהודים שאינם חרדים; 54% מהחרדים; 34% מהלא-יהודים. מצורפים לינקים לאתר תנועת 'תקוה לישראל' ולמחקר מקיף שהתבצע ע"H מכון כרמל. http://www.tikvaleisrael.org/new/m4_sheyrutezrachi.asp

youvall

New member
תחשוב שוב...

כמה דברים: כל בעלי הפטור משירות צבאי יכולים להתנדב גם לשירות לאומי וגם לשירות צבאי! אחת הדוגמאות הבולטות אלה הדרוזים מהגליל-יש להם פטור ועדיין, יש אחוז מאוד יפה של דרוזים מהגליל שמשרתים בצה"ל! דבר שני, החרדים: הציעו בעבר שבמקום שהחרדים ישרתו בצה"ל, הם יעשו שירות לאומי....ומה הציעו להם? 14 יום בשנה שירות לאומי!!! 14 יום!!! וגם את זה הם אל רצו... אז אתה חושב שיש רצון עז בקרב מגזרים מסויימים להתגייס לשירות צבאי ו/או לאומי והם לא יכולים-יש לך טעות!

למעלה