השירות הלאומי

צוהשעה

New member
השירות הלאומי

כמעט חצי(!) מהשנתון של בני גיל 18 אינם מגיעים לשירות צבאי! המדינה אינה מעוניינת פוליטית ואיננה מסוגלת תקציבית לקיים שירות חובה כללי (צבאי או לאומי/אזרחי). אז במקום להיות רק צודקים, בואו נהיה חכמים. תנועת 'תקוה לישראל' קוראת לממשלה ולכנסת לאמץ את מסקנות ועדת עברי - להרחיב את השירות הלאומי (כיום רק לבנות דתיות) לשירות אזרחי כללי. למסלול זה יוכלו להתנדב כל מי שלא מגיע לשירות צבאי: פטורניקים, ערבים, חרדים, וכו'. בהדרגה ניצור מסלול של תרומה לחברה, סולידריות, ושיוויון. ניתן להוסיף חתימתך לעצומה, ולקבל פירוט והסבר באתרנו: www.tikvaleisrael.org תודה.

Alexco

New member
תגובה

הבעיה שלי עם העצומה ועם מסקנות ועדת עברי היא שהן מציעות שירות לאומי לכל מי שקיבל פטור על פי חוק משירות צבאי. הייתי חותם ברצון על עצומה דומה שהייתה מציעה אותה הצעה רק עם סטטוס שווה לשירות צבאי ושירות אזרחי, כלומר שהייתה לכל אחד אפשרות הבחירה האם הוא מעוניין להיכנס אל תוך גוף שאוכף כיבוש על מיליוני פלסטינים או האם הוא מעוניין לתרום לחברה.

sh00sh

New member
אתה מתכוון שכל אחד יוכל לבחור??

אם הצבא היה הופך לרשות, נראה לי די ברור לאן הרוב היו הולכים... מי לא יעדיף לשרת בנוחות ובלי שום סיכון מאשר להילחם? לא אני, תודה. צבא לא יכול להרשות לעצמו להיות בגדר רשות, כי לא יהיה לו שום סיכוי להתקיים יותר מכמה שנים (וגם זה אופטימי למדי)

sh00sh

New member
אולי

אולי עכשיו זה המצב, כי אנחנו גדלים במין חברה כזאת שמעריכה מאוד את צה"ל ואת החיילים (למרות שיש מתנגדים משני הקצוות הקיצוניים) אבל אני ממש לא בטוחה שהמצב הזה ישאר גם בעוד נגיד 10 שנים..

Alexco

New member
תגובה

תגידי, איפה את חיה? אנחנו חיים במדינה מיליטריסטית לחלוטין לכן סביר שלפחות בעתיד הקרוב אנשים ימשיכו להתגייס יותר מדי, למרבה הצער, גם אם הם לא יהיו חייבים על פי חוק. את גם שוכחת שאם הצבא יהפוך להיות צבע מקצועי אז חיילים ירוויחו כסף בניגוד לעכשיו. אני בהחלט חושב שזאת מטרה ראויה וריאלית שבשלב מסויים "צבא הגנה לישראל" יפורק. זאת לא המצאה שלי, גם בן-גוריון אמר את זה, שהוא חולם לראות את זה ושאם הוא לא יזכה, אז לפחות "הילדים שלנו".

sh00sh

New member
תגובה לתגובה

לחלום על מדינה בלי צבא זה באמת יפה מאוד, אבל העובדות בשטח לצערי, לא מאפשרות את זה. מדינת ישראל בלי צבא תתפרק! בקשר לצבא מקצועי- אולי אנשים באמת יסכימו לשרת תמורת כסף, את זה אני יכולה לראות, אבל ברור לי שמתוך בחירה של שירות לאומי או צבא- הכמות של האנשים שיבחרו בצבא תלך ותפחת. נכון, אולי באמת לא בשנים הקרובות, אבל אני משערת שאנחנו בונים על זה שהמדינה תחזיק קצת יותר מכמה עשורים, לא?

[אורן]

New member
אלכס, אני לא יודע מה נכנס בך

גם אני מתנגד לכיבוש וגם אני חש אמפתיה לסרבנים (למרות שאני התגייסתי מסיבותי) אבל עם כל הכבוד- מספיק יום אחד בו צה"ל לא יהיה קיים על מנת שהמדינה כבר לא תהיה קיימת. למה יום? שעתיים.

למעלה