השיפוט במשחקים.

אשתקד

New member
השיפוט במשחקים.

ראשית רצוי לציין שאיני אוהד של אף אחת מהקבוצות. פשוט נהנה לראות משחקים וספורטאים אדירים. אבל לאחרונה התחלתי לשים לב למשהו, יתכן שזה סובייקטיבי ויתכן שזה אובייקטיבי ואת זה בעצם באתי לבדוק על ידי פתיחת השירשור הזה. האם יש כאן עוד אנשים שחשים כי יש יד מכוונת שמשפיעה על המשחקים באמצעות השיפוט ושנועדה להביא למפגש בגמר בין לוס אנג'לס לבין קליבלנד? הסיבה לכך נראית לי דיי טריוויאלית. בעקבות ההפתעה של הגמר של שנה שעברה (אורלנדו) שפגעה מבחינה מסחרית בפוטנציאל של הגמר ( ביחס לגמר לו ציפתה הליגה - לוס אנג'לס -קליבלנד. בראיינט - לברון. ) וביחס לגמר בשנה שלפניי ומידת העניין שעורר. יתכן והפעם הליגה לא מוכנה להשאיר את הדברים (ומדובר כאן בהמון! כסף) לידי הגורל או אלת הספורט. בעיקר בשנה שנפגעה כלכלית בגלל המצב הכלכלי (בועת הנדל"ן) והירידה בהכנסות השנה. במשחקים בהם צפיתי בקליבלנד נגד שיקאגו היו קטעים דיי הזויים של שיפוט שלא קשורים לשלב כזה של העונה. היה קטע בו שרקו המון שריקות מול המגנים של שיקגו שניסו לשמור על שאקיל ללא הרבה קשר למציאות. ועל שריקות לטובת לברון או על צעדים שלו שלא נשרק נגדם כלום אני לא רוצה להוסיף. גם במשחקים של הלייקרס אני חש לעיתים בשיפוט מעט בעייתי - אם כי זה הרבה פחות בולט בעיניי מאשר השיפוט ה-"ביתי" של קליבלנד. גם בפתיחת המשחק השלישי מול הבוסטון סלטיקס ברבע הראשון היו המון שריקות לטובת קליבלנד. שגם עליהן ניתן למתוח המון ביקורת. ויש לזכור כי הרבע הראשון היה הרבע שהכניס את בוסטון להלם ומאז הם לא הצליחו לחזור למשחק. באופן כללי על פי התרשמותי השריקות הבעייתיות לא באות ממש כשריקות מכריעות,אלא יותר כשריקות שמכריעות את המשחק עוד לפניי שמגיעים למאני טיים. בין אם זה ליצור בעיית עברות לקבוצה שמנגד או פשוט על ידי יצירת מומנטום לקבוצה או מאידך שבירת מומנטום. העניין הבולט (בעיניי) הוא שהשיפוט לא מאוזן ולטובת קבוצות שיש לליגה אינטרס בהגיען לגמר. אז חברים, אשמח לקבל את דעתכם האובייקטיבית (ואם אתם אוהדים של אחת מהקבוצות אולי רצוי לכתוב גם את זה בחוות דעתכם) לגבי הסוגיה והתחושה. אני לכשעצמי עוד לא גיבשתי דעה, אבל זה מריח לי קצת מסריח. מה דעתכם?

שח_מט

New member
שלשום

ברבע 1 בין בוסטון לקאבס הייתי עוצר את השופטים על שימוש בסמים זה היה גרוע, מוזר ומביש מצד שני השופטים לא אחראים לאחוזי קליעה המבישים של הסלטיקס במחצית ה 1

DaboR zx6R

New member
רגע לברון גיימס זה גם שופט?

אם כן אז זה היה מכור, איך יכול להיות שכל זריקה שלו נכנסת? מצאתם משחק להביא דוגמה, שחקן שתופר 21 נקודות באחוזים מדהמים וגומר את המשחק ברבע הראשון גם פה באים בטענה לשיפוט?

charriere

New member
בוסטון לא הפסידו בגלל השופטים זה בטוח

זה נכון שהיו לא מעט שריקות נגד בוסטון ולטובת קליבלנד אבל לא זה מה שהכריע את המשחק. מה שהפסיד לבוסטון את המשחק זו ההגנה (הגנה? בטח התכוונתי לאין -הגנה) שנתנו לקליבלנד לחגוג על הראש של בוסטון וחייבים גם לציין את לברון שפשוט הביא משחק מטורף , הבן אדם פשוט לא החטיא. נקווה שהלילה בוסטון יעשו הגנה כמו במשחק 2 וישוו את הסידרה.

bostonForever

New member
אתה צודק

לא פעם יצא לי לחשוב למה לכל הרוחות אני רואה משחקים שגם ככה מוכרעים מחוץ למגרש על ידי עסקנים/מהמרים ושאר חולירות. לברון מקבל תמיד שיפוט מופרך, הלייקרס לא היו עוברים את דנבר שנה שעברה בלי שיפוט אוהד ונוביצקי היה עונד טבעת אליפות מול מיאמי. מה עוד? אמרה לא היה מורחק נגד סן אנטוניו, סקטו היו בועטים את שאקובי לכל הרוחות ואלו רק דוגמאות בולטות. כנראה שגם הפעם יש כאן קומבינה, למרות שלפחות בצד של הלייקרס היא מיותרת כי אלילת המזל מאירה להם פניה עד עכשיו. המבחן האמיתי יהיה בגמר המזרח של לברון נגד אורלנדו. איך ששתי הקבוצות נראות אין מצב שקליבלנד ממשיכים הלאה בלי הזברות.

DaboR zx6R

New member
אין שום בעיה עם השיפוט

אנשים לפעמים גורמים לעצמם לראות מה שהם רוצים לראות ולא מה שקורה בתאכלס אם לקחתם את המשחק של קליבלנד ולברון אז תציצו בסטיסטקה ותראו שלקליבלנד נשרקו 2 עבירות יותר במשחק.

bostonForever

New member
לא מדבר על משחק ספציפי

אלא על מגמה. לברון עושה צעדים? נשנה בשבילו את החוקים. לברון חשוב להמשך הפלייאוף? ניתן לו כמה שריקות הזויות. שלא תטעה, לברון שחקן מדהים וכנראה השחקן הכי טוב שמשחק היום כדורסל. עדיין, אני לא זוכר אף כוכב לפניו (ואני כבר די זקן) שקיבל כל כך הרבה כבוד מהשופטים. בקשר למשחק האחרון - בשלושים הפרש כבר לא משנה כמה שריקות שורקים לאיזה כיוון. השיפוט נטה לטובת קליבלנד למרות שמן הסתם הם היו מנצחים בכל מקרה.

somone141

New member
לייקרס לא היו עוברים את דנבר בלי שיפוט אוהד?

תגיד, אתה רציני? רק במשחק האחרון דפקו ת'לייקרס כמה פעמים. חבל שאנשים בוחרים לראות מה שהם רוצים, ולא מה שעובדתית בשטח.

bostonForever

New member
ברור שהכל סובייקטיבי

אבל יש משחקים שאתה פשוט יודע שלא משנה מה יהיה השופטים לא יתנו לקבוצה לנצח. הדוגמא הכי טובה היא כמובן הסידרה של לייקרס וסקרמנטו. אני זוכר גם משחק של נבחרת ישראל לפני כמה שנים נגד יוון, והיה את המשחק של קרואטיה שאחריו וויצ'יץ' איים (לא זוכר אם מימש) לפרוש מהנבחרת כי אין שום ערך למשחק.

DaboR zx6R

New member
לייקרס-סקרמנטו

הלייקרס קבלו יותר שריקות לעבירות בכל הסדרה הזאת

למעלה