השימוש בתבניות סיליקון

השימוש בתבניות סיליקון

בשעה טובה ובמזל טוב
רכשתי לראשונה תבנית מסיליקון. אין לי מושג האם צריך לשמן אותה? מהי כמות הבלילה שצריך למלא על מנת שהעוגה לא תגלוש אך תהיה גבוהה? אשמח לעיצות מבעלי/ות נסיון עם סיליקון! (התבניות...)
 

clcl

New member
אני משמנת אותה בשמן במברשת

היטב היטב בכל הקימורים. לעיתים אני מפזרת סוכר על פני כל התבנית אשר נדבק בשמן; ולאחר שהעוגה אפוייה כאשר מחלצים אותה מהתבנית אזי הסוכר יוצר קרום פריך נעים מאוד. ממלאה 2/3 מגובה התבנית... וממליצה בחום על סגירת הנקב האמצעי ברדיד אלומיניום (להכניס כך שיסגור) כדי למנוע גלישת המסה דרכו. הכי חשוב לשחרר העוגה בסבלנות (אני מתייחסת לתבנית זו כאל תבנית רגילה ממנה יש להוציא העוגה הפוכה...). עד עתה זה עבד ללא דופי. בהצלחה ותתחדשי.
 

g a n i

New member
האם צריך לקרר לחלוטין

את העוגה לפני החילוץ? ואם מפזרים סוכר זה לא נדבק כשקר? נשמע טיפ טעים
 

effyba

New member
אני משמנת מעט במברשת (סיליקון!!!-

מומלץ בזיל הזול בהום סנטר) ומפזרת מעט סולת. חילוץ העוגה מובטח, אפילו חמה.
 
למעלה