השימוש בשפה

loquado

New member
השימוש בשפה

היי אילנה בטח שמת לב לשימוש הנפוץ בימינו למילים שונות,מילים-שפעם הכילו משמעות ותוכן והיום מתדלדלות ומתרוקנות ממשמעות. (זילות הביטוי) כדוגמת "רוחניות" "אנרגיות" "מדהים" וכו' הדבר אינו קשור אלייך אישית. הוא חלק מתהליך רחב בהרבה שמשפיע על הכלל. העניין הוא פשוט יכולת הבחירה העומדת לרשותנו תמיד. אני רואה את זה כחלק מהמשמעת עצמית הדרושה לעשיה משמעותית. כשאתה אומר "מותק" או "יקירה" למוכרת בחנות ואחר מכנה את אישתך "מותק" -אתה שם את כל הדברים באותו מימד חסר גבולות וגבהים וייחוד. אתה מבטא את היקר ביותר עם השכיח באותו כלי בצורה זו... רגש מפותח מזוהה עם דקות אבחנה ועידון. כשהכל נראה מטושטש - כדאי עוד דקה להתעכב על הפרטים. כשהכל מתמוסס - כדאי לאחוז במוצק. למרות שזה מצטייר כך -העניין כלל אינו מנטלי. אינטואיציה היא שבוחרת את המילים הנכונות ביותר. אישית מנסיון חיי, אני יכול להגיד לך שהשימוש בשפה הוא קריטי למי שמנסה לשנות את חייו. (אבל הסבר מקיך לעניין ידרוש יותר מ 50 דפים) תתעודדי - על פי שטף המילים שלך _(שזורמות ללא מעצורים פסיקים או נקודות) את מלאה באנרגיה שיכולה להרים את חייך לגבהים מרשימים. צריך רק לשפר את היכולת להכיל את כל זה. לאצור. ואז -לכוון אל מטרת חייך. :) מקווה שזה עוזר. יש בלב הארי מאמר על שפה. אחד החלקים ממנו יוקדש בעקבות הדברים שהעלית לאספקט הזה של השפה בימינו.

לוקואדו- אשרייך שזיהת את העוצמה../images/Emo9.gif

ואני מאד מבינה אותך ואת האחריות הכבדה שאתה בחרת. אדם שמודע לעוצמות הללו כל כך נזהר במחשבה שלו, כל כך נזהר בדרך הביטוי וכל כך נזהר ובורר את המילים שיוצאות לו מהפה. יחד עם זאת אותה אחריות יוצרת לא אחת מצב לא סימפטי לאדם מדוע? כי היא עוצרת את השטף ואת הזרימה חשוב על נקודת המבט

loquado

New member
היי מיכל

לא סימפטי ? -אני די נהנה פה. תראי איזה חיוכים :)) מה לא סימפטי ?! דרך אגב -קראת את המאמר הטרי על השפה בעקבות הדו שיח עם אילנה ?! -

לוקואדו-מי הם כותבי המאמרים?

קראתי את המאמר... אני יותר בקטע של האות. ככלי אנרגטי, כערוץ אנרגטי. ודוקא האות העברית לא הלועזית לא הלטינית, לא היפנית ולא הסינית וגם לא הערבית. מצטערת שאין לי שפה כל כך עשירה, כל כך מפורטת להסביר את מה שאני מרגישה כשאני מתבוננת באות העברית. בשבילי כל אות היא צופן. כל אות היא כלי רכב. כל אות היא ערוץ כמו הערוצים בשלט שיש לי ואני בוחרת דרכו את הערוץ בו אני רוצה לצפות- להשתמש לדוגמא: א' במהותה מכילה את כל ארבעת יסודות עולם: אויר אדמה מים ואש א' מורכבת בראיה ראשונית מו' ושני י' הסכום הגמטרי שח א' הוא 26 ומכאן שא'= לגימטריה של בורא עולם י-ק-ו-ק באותיות המקוריות שלו. תדמיין את א' כצינור כמטוס עם כנפיים, תכנס לתוכו ותמריא... א' מכילה את כל עץ החיים בתוכה כל הזעיר אנפין. וכ' אפשר להתפלסף על א' עד אין סוף... זה ברמת המחשבה. ברמת הדיבור הגוי הא' יוצר ויבראציות באויר ואז יש לנו שלוב של הצליל למערך האנרגטי. לא זוכרת איכן קראתי על מחקר אקדמי מי שהוא שהמציא פטנט, תוכנת מחשב שאתה משמיע את הצליל א' ברמקול מיד מתגלה לך על המסך ציור אנרגטי של האות א' בצבעים וכו'... זה הוכח מחקרית. אז לא' יש צורה, לא' יש צליל, לא' יש הילה והא' הינה כלי אנרגטי. וככה קורה עם כל 22 האותיות העבריות. עכשיו נבוא ונצרף אות לאות נקבל צופן חדש בעל עוצמה אחרת. מהסיבה הזו אני כל כך אוהבת את האותיות העבריות ובשום אופן לא יכולה למצוא את הקסם הזה בכל שפה אחרת. אני יכולה להתאמץ אך אני מחוברת בנשמתי אל הא-ב שלנו. ומכאן לשפה שלנו. זוית אחרת בעקבות המאמר...

loquado

New member
היי מיכל

לגבי אותיות...ובכן. הם האהבה הראשונה שלי :))) אני שומר את התחום הזה לסוף המאמר לגבי השפה. -(כמו ילד ששומר את הקינוח לסוף הארוחה) חיי מעורבים במחקר ייחודי של כעשר שנים לגבי מהות האותיות העבריות. (ייחודי כי אינו מבוסס על תורות שונות,אלא על כלי מחקר טבעיים) -יש למה לחכות. אתר לב הארי הוא תולדה של פעולת צוות. בקרוב יעלה דף של "שאלות ותשובות" להסדרת הסקרנות :)

לוקוואדו צודק בהחלט ../images/Emo45.gif

כתוב בקבלה על העוצמה האדירה, שיש למילה הכתובה והמדוברת. "אם אדם רוצה לשלוט בחייו ולהשפיע טוב על סביבתו, כדאי שיבחן את מילתו." דברי "אור-החיים". למילים בשפה העברית כוח רב יותר, מאחר וכל מילה הורכבה בקפידה, תוך בדיקת כל אות ואות בהתאם לרגש/חפץ/בעל חיים וכו' עבורו הותאמה המילה. גם ההסבר הזה קיים בקבלה. מצויין במפורש, שלמילה כוח רב בהרבה יותר מכוחה של האות, אם מבוטאת היא נכונה, ויש הסבר שלם, כיצד להתייחס למילים. ברור שגם לאותיות עצמן יש חשיבות מרובה ב"כוחה של מילה", כיוון שמה שנותן למילה את העוצמה, הוא שילוב עוצמתן של האותיות המרכיבות אותה, וכן הכוונה. מילה הנאמרת בהתכוונות מלאה, משפיעה חזק יותר, ממילה הנאמרת כלאחר-יד. הרי המנטרות של המדיטציה עובדות לפי זה. מזה שנים, שאנשים אינם מביעים מילה מתוך התכוונות, אלא מתייחסים למילים, כאל דבר אופנתי, "כולם מדברים ככה, אז גם אני", הבעיה בסוג זה של התבטאות, שהיא משבשת את האנרגיה של המילה וגם של האותיות. אם רוצה אתה לפנות לחבר, ולהגיד לו, שהוא כמו בשבילך, תעשה נכון יותר, אם תכנה אותו "אחא" ולא "אחי". שכן, אחא הוא אח וחבר יקר ללב, כשאחי הוא קרוב מגזירת גורל (אלוהים). כן, לכל מילה יש משמעות ולכל מילה יש אנרגיות המכוונות למשמעות הספציפית, וכשאני משתמשים במילים לא נכון, אנו משבשים את האנרגיות סביבנו. אנו יוצרים סביבנו עולם חסר משמעות, רדוד וחסר-טעם. גם פסיכולוגים כתבו מאמרים רבים בנושא, ובלי לדעת דבר על הקבלה, הם מסכימים בכל ליבם עם הקבלה, לדוגמא: כל מאמר פסיכולוגי העוסק בביטוי מילולי של רגש.

עם כל הכבוד לגלגול הנושא...

שהולך ומעניין אני לא הייתי הולכת לפרשנויות של הקבלה וכו' נכון שהשפה העברית הולכת ומצטמצמת בכמות המילים וההבעות בקרב הצעירים אני שיתפתי בעניין שלי כשאני משוחחת עם אנשים ושיחתנו הולכת ומעמיקה מרגישה אני קירבה וחיבור ואז אני אומרת חמוד, מתוק, וכו' וזאת מתוך התחברות לא סתם כדי לרצות מישהו לכן שאלתי היתה מה פשר ההתחברות והקירבה לאדם שזה עתה הכרתי? מעבר לזה אם כבר הרחבתם את הנושא אז אני קראתי ספר שנקרא "ארבעת ההסכמות" של דון מיגל רואיס מאוד ממליצה אותי הוא מאוד העשיר ושם אחד ההסכמות מדבר על "טוהר המילה"- מילים יכולות להפוך לרעל, אם משתמשים בהן לצורכי ביקורת ורכילות שימוש חיובי במילים יכול לשפר את מערכת היחסים שלנו למילה יש כוח עצום המילה היא כישוף ומאלפת אותנו ללא ידיעתנו היא יכולה להשפיע עלינו לטוב ולרע לדוגמא: הורינו אחינו השמיעו את דעתם עלינו מבלי לחשוב כלל האמנו בדעות אלה וחיינו לפיהן ואם משמעותן היתה שאיננו מוכשרים בשחייה, למשל בספורט או בכתיבה כך היה מישהו מחווה דעתו ואמר "תראו איזו נערה מכוערת" הנערה שומעת מאמינה שהיא מכוערת ותנהג לפי אמונה זאת נכון שלמילים יש כוח וחשוב שנדע איך להשתמש בהן ומעבר לזאת כשמילה יוצא עלינו לקחת אחריות משום שלא תהיה לנו שליטה לתוצאותיה אילנה באהבה ובהתבוננות מגיעים לשלימות

מדוע אילנה-מדוע לא היית הולכת אל

הקבלה? האם זה מפחיד??? האם הדברים הרשומים שם אינם נכונים? בהמשך לדבריה של זהב לבן בקבלה מסתתרים כל הנושאים העולים בדעתנו. מתמטיקה גבוהה, פיסיקה גבוהה, כימיה ואל כימיה... גאוגרפיה, בעצם כל מה שמתקשר למדעים מדויקים. שפה, לשון, ספרות וכו'... פסיכולוגיה, פדגוגיה... ממש אוניברסיטה שלמה. אני לא מצאתי אוסף כזה של מקצועות שמכיל ספר אחד. והיפה בענין שדבר שזור בדבר... לא כמו באוניברסיטה שם מחולקים הנושאים לדוקטרינות. זה כמו ההבדל בין רפואה משלימה שמתבוננת באדם כשלם לעומת הרפואה הקונבנציונאלית שמתבוננת באדם רק על פרטיו דוגמא: רופא אף אוזן גרון גסקרולוג, אורטופד, פנימי רופא לב, רופא מח-נוירולוג כרולוג וכ'ו... האדם הוא שלם וכל תיפקוד של כל איבר משפיע על איבר אחר. כך גם הקבלה בה שעור אחד פיסקה אחת מילה אחת אות אחת משפיעה על כל המערך האנרגטי של הקורא. התורה היא הגוף שלנו. הקבלה היא הנשמה של התורה. אין מה לפחד מן הקבלה. ובגדול מה זו בכלל המילה הזו? הרי התחלנו את כל הדיון בענין כוחה של מילה. קבלה היא באה מלשון לקבל... מה לקבל? את מה שיש לי לתת. את מה שאני יכולה לתת. לא תהיה לעולם קבלה אם אין נתינה. הצינור חייב להיות חלול אז בשביל לקבל צריך לתת על מנת שתהיה זרימה. שתי ציפורים במכה אחת על עץ אחד.

למה? קבלה, תנ"ך הם תורות דומות...

בסגנון קצת שונה פוחדת? אולי תמיד התרחקתי מאמונות שממכרות ושמאלצות לחיות לפיהם שאין לי אני את השליטה ליצור אותם מתוך התנסות, והתבוננות המגיעה ממני מהההגין שלי וניתוח הדברים ופירושם בדרך שלי ולצמוח אינני מאמינה בתנ"ך ולא בקבלה משום שעלי לחיות לפי ההתנסות וההגיון של האחר והאמונה שלו וזה אותי מרתיע ודוחה נכון שגם באמונתי ישנם נקודות שכתובות בתנ"ך או בקבלה אך לא חייה בדרכם אינני מקבלת דברים כמובן מאליו עלי להשתכנע ולקבל אותם כדי לאמצם גםדעות של אחרים קשה לקבל עד שהם מצליחים להוכיח לי את הגיונם שכמובן אמור לעבור דרך ההגיון שלי זו אני איש לא יצליח לשכנע אותי עם משפט כה זה צריך להיות או זה הנכון יש לי ויכוחים גם בקרב משפחתי כשעולים נושאים והתנגדויות גם אני נאלצת להסביר את הדרך שלי ומי שירצה שיקבל ואם לא מכבדת גם את דעתו אילנה באהבה ובהתבוננות מגיעים לשלימות

הקבלה היא לא תורה!!!

הקבלה היא לא תורה והיא לא מקושרת לשום דבר דתי, חוץ מההקשרים, שעושים החרדים בעצמם. הקבלה היא מדע האדם והטבע! לא יותר מזה!!! חוכמת הקבלה מלמדת דברים רבים... הקבלה מכילה בתוכה את כל סודות האלכימיה, אבל רק לימודים בדרך מסויימת יקנו לך את היכולות של האלכימיה. אני אלכימאית בזכות הקבלה.

את צודקת בלבלתי...

אך יחד עם זאת לא נמשכת לכיר את הקבלה לא שמעתי שום הרצאה ואין לי שום מושג על הקבלה אינני מזלזלת אך אני דוחה את התעניינותי בה כפי שהסברתי חשוב לי להגיע לתובנה שלי בדררכי דרך אגב נאמר לי שיש משהו משותף בין הקבלה לדרך בה אני מאמינה את אמרת שאת אלכימאית תוכלי לתת לי הסבר קצר? האם יש קשר לספרר האלכימאי של פאולו קואלו? שיהיה לך יום נעים אילנה באהבה ובהתבוננות מגיעים לשלימות

אילנה יש כאן קצת בלבול לדעתי../images/Emo9.gif

לקרוא את הזהר זה לא לקרוא הלכות. ללמוד את הזהר לא אומר שאני מחויבת לאמונה מסוימת שמאלצת אותי לחיות בדרך מסוימת. גם נוצרים שבוחרים לומדים היום קבלה. הקבלה מבילה בתוכה פתוח של ההגיון המתמתיקה והפילוסופיה. הקבלה מדברת בשם ההגיון. לדעתי אי אפשר להגיב בהתנגדות מסוימת לדבר שאין לנו שליטה בו, ואם אנו מגיבים בהתנגדות כנראה שאנו פוחדים ממנו בתת מודע. שליטה בחומר נותנת כח. תמיד ידע היה שווה לכח. אם מדברים בשם שליטה בתהליכים אז אין דבר יותר חזק יותר מעמיק יותר הגיוני מאשר פרק אחד בזהר. אני לא בחורה דתיה. גם אני לא נכנעת להלכות דינים וחוקים שקבעו ופרשו עבורי אחרים אני מאמינה בעשרת הדברות אותם קיבל העם במעמד הר סיני, יחד עם זאת אני כבר לא פוחדת ממה שניסו להפחיד אותי בו. לימודי קבלה גורמת לשגעון לימודי קבלה לא לילדים ולא לנשים, הכל הבל הבלים. (זה כבר נאמר בקהלת..) ועל מנת להשתכנע ללכת בדרך צריך לנסות אותה, אי אפשר לבטל דבר בו לא התנסנו...

נכון אמרת דברים נכונים...

שידע זה כוח, ושאי אפשר לבטל משהו לפני שהתנסינו ואם אנו מתנגדיםכנראה שפוחדים בתת מודע אך מה שנכון לגביי זה שאחד האמונות שלי אומרות מה ששלי שלי ואם אני צריכה לחוות, לדעת או לקבל אני אזרום לשם בלי מעצורים והעובדה נתקלתי בקבלה בהרבה הזדמנויות אך אינני בתוכה או נמשכת אליה ובנוסף לכך אמרתי שהדרך בה בחרתי מאוד עובדת לי וכרגע לא מסקרן לי אילנה באהבה ובהתבוננות מגיעים לשלימות

למעלה