השימוש במחשב נייד

השימוש במחשב נייד

האם יש בו קושי כלשהו ביחס למחשב ביתי? האם הייתם ממליצים לחסר נסיון להתחיל עם נייד רק מפני שביתו קטן, והוא גם יאלץ לבקר רבות את הטכנאי?

bobx

New member
למה לבקר הרבה את הטכנאי?

מבחינת שימוש, אתה צריך לאמוד את השימושים . הצרכים שלך במחשב... ההיפך, היות והמחשב מגיע כולו כקופסא סגורה - לא תהיה לך בעיה של תאימות רכיבים. מה שכן, אם כן תצטרך לבקר מעבדה / טכנאי לגבי רכיב במחשב הנייד, הביקור סביר להניח יעלה לך יותר מאשר במחשב שולחני רגיל...

דעתי

לפי דעתי הרבה יותר נוח לעבוד על מחשב רגיל....מכל הבחינות- מסך גדול, עכבר נוח (למרות שאפשר לחבר גם עכבר לנייד, אבל אז זה מגביל את הניידות שלו), רמקולים טובים, המסך בגובה העיניים. אבל דווקא בגלל שאת מגדירה את עצמך כחסרת ניסיון, יכול להיות שכל מה שכתבתי לא יהיה תקף לגביך. אמא שלי למשל כמעט לא נגעה במחשב הגדול שלנו וכשקנינו לה מחשב נייד לצורך הלימודים שלה היא התרגלה במהירות לעבודה עליו והיא מעדיפה אותו על מחשב רגיל.

כפי שאתה רואה, אני כאן

ומדובר באשה שאין לה מושג. והספור על אמא מעודד. וכן, תודה על התשובה. כנראה שלי כן יהיו קשיים של הסתגלות במעבר לנייד :)

bar666xp

New member
נייד פשוטו כמשמעו לניידות!!!

לדעתי אם אין צורך בניידיות חבל על ה$$$ השולחני יעלה פחות ואפשרויות השידרוג בנייד מעוד מוגבלות בשולחני אפשר להחליף כמעט הכל ולא תמיד זה מחייב להחליף את המחשב כולו... לדוגמה לחלפת לוח-אם בשולחני לא תמיד יחייב החלפת המארז ו/או הספק כח ו/או כ.מסך ו/או מעבד/זיכרונות... בנייד החלפת לוח-אם זה אומר החלפת המחשב כי הכ.מסך מובנה בו ואין אפשרות לחבר לו כ.מסך אחר לדוגמה... וביכלל יכולות להיות הרבה בעיות למצוא לוח שמתאים לנייד הספציפי... וכו'. אגב שולחני כלל לא מחייב מארז בגודל הר אברסט.. 90% מתכולת המארז זה אויר כלום סתם ריק! ויש מארזים קטנים, מין הסתם המארזים הקטנים במיוחד יהיו יקרים יותר... עוד הערה קטנה.. אנשים רואים את המארז הגדול ואומרים איפה אני ידחוף את זה... בפועל כמעט בכל שולחן מחשב כיום יש מדף המיועד למחשב עצמו. אז נייד או שולחני... לדעתי אם אין צורך בניידות אין צורך בנייד.... מצד שני אם ממש בא לך מחשב שתוכלי לעבור איתו מהמטבח {לא מומלץ מחשב במטבח אגב} לסלון ולחדר השינה... אפילו שזה סתם ניידות בבית עצמו שנגיד לך לא לעשות זאת ו/או שלא כדאי... זה הכסף שלך לא?

מדובר כרגע באשה אחרת

ובאשר לי, הרגעת אותי, כי נכנעתי בשעתו לקנות מחשב ביתי. מבחינת מיקום יש אתו בעיה. דורש מקום מיוחד בבית. פינה מיוחדת. עם מקום למקלדת ולצג.

למעלה