השימוטו

מקיאטו

New member
השימוטו

יש לי השימוטו, אני לוקחת אלטרוקסין 100, 5 ימים בשבוע. אני כל הזמן עושה בדיקות דם אבל זה אף פעם לא מתאזן, פעם אני ביתר ופעם בתת, אני כ ל הזמן עייפה, ממש בלי יכולת לתפקד, הרופא כל הזמן משנה לי מינונים, אני מרגישה שאני משתגעת. האם באיזשהו שלב בחיי המצב יתאזן? האם תהיה לי בעייה להיכנס להיריון? (אני בת 24) תודה.

חסר איזון בהשימוטו

שלום מקיאטו (זה הקפה שאת אוהבת? צריך לבדוק אם זו לא הסיבה לבלגן אצלך. סתאם...) בהחלט אפשר לאזן לך את הבלוטה. המינונים דורשים לפעמים שינויים כדי להתאים לשינויים במשקל הגוף או לשינויים אחרים בחיים, אבל לרוב אפשר למצאו מינון שיהיה "המינון המתאים" לתקופה ממשוכת. הסוד הוא לעשות את השינויים בצורה הדרגתית תוך בדיקה של האפקט של השינוי אחרי זמן מה ותוך הבנה של כל הגורמים שעשויים להפשיע על התצרוכת (כגון הריון, נטילת גלולה למניעת הריון), ועל הספיגה( ויטמינים, ברזל, תוספי סידן, אוכל עשיר סיבים תזונתיים). אני לא מיכרה מישהו שלא ניתן לאיזון (לפחות על הניר). בקשר לתחושה, אולי היא פועל יוצא של התיסכול. אבל את תמצאי עוד אנשים שיגידו לך שהם לא מרגישים במיטבם גם לאחר איזון מושלם. הדיעות בתחום די חלוקות לבאשר לסיבה ולמענה לסוגיה זו. בכל מקרה, לא צריכה להיות סיבה לקושי משמעותי להרות בגלל השימוטו, אז דיה צרה בשעתה.

מקיאטו

New member
תודה!!! :) ועוד שאלה קטנה

איך אפשר להגיע אליך לייעוץ? האם ניתן להפגש איתך דרך קופ"ח? (אני במכבי)

1שרהשיר

New member
../images/Emo9.gif גם למי שיש השימוטו והוא מאוזן

יש ימים שבהם רוצים יותר לישון,לעומת ימים אחרים. למרות שאני כן מאוזנת. לעיתים לרצון לישון ועייפות יש קשר, לזמני ביוץ. כי יש נשים שבעת ביוץ או כמה ימים לפני מחזור, רוצות יותר לישון. חשוב מאד לאזן את רמת הברזל בגוף, שהרי ברזל נמוך מידיי, עושה רצון עז לישון וגם לעיתים יש סחרחורות, (בכל אופן אצלי, כך היה). בקשר להריון, יש לי 3 ילדים, והם הגיעו בקלות רבה. ועוד דבר אחד, הרופאה שלי אמרה לי לקחת את הכדורים בבוקר, חצי שעה לפני ארוחת הבוקר, כך התוצאה שלהם טובה יותר. מאחלת לך שהכל יסתדר ויבוא על מקומו מהר.

למעלה