השימוטו והריון

Love1210

New member
השימוטו והריון

שלום , אני סובלת מתת פעילות כבר 17 שנה ( כיום בת 31 ) מאוזנת ( בעבר לקחתי אלתרוקסין ואחר כך עברתי ליותרוקס) .
לפני כחצי שנה התחלתי בטיפולי פוריות ( אני פוליצסטית , ואינני מבייצת לבד) - עברתי 4 הזרעות ( מגיבה יפה להורמונים ) ועד כה היה לי הריון כימי אחד.( במהלך כל סבב אני בודקת את הבלוטה , לראות שהיא מאוזנת ובדרך כלל ה tsh בין 1-1.5)
בטיפול האחרון ( טיפול אחרון לפני שאני עוברת ל ivf) בדקתי שוב את ה tsh וחשכו עיני למספר 19.
מפה לשם ההזרעה הזו לא הצליחה וקיבלתי תשובה שלילית .
אני מטופלת אצל רופא אנדוקרינולוג שיש לו התמחות גם בגניקולוגיה , אז הוא העלה לי את המינון של הכדורים וביקש ממני לקחת פסק זמן לפני שאני מתחילה את ההפריות על מנת שה tsh יתאזן .) בערך חודש )
כמו כן ביקש ממני לעשות בדיקת דם שנקראית TPO ( אני בכללית והרופאה שלי אמרה שביטלו את הבדיקה הזו בקופה , אשמח שתסבירי לי מדוע והאם יש בדיקה אחרת שניתן לעשות במקום ) ולכן נתנה לי לעשות את הבדיקות הבאות במקום - THYROGLOBULIN abשיצא לי בבדיקה 60, ובדיקה נוספת שנקראית THYROGLOBULIN שיצא 0.20 >
כרגע ה tsh ירד ל 1.5 חזרה ואני מתחילה בשבוע הבא את ה ivf , משיחה שלי עם הרופא הוא הסביר לי שיש לי השימוטו, ואין כל כך מה לעשות עם זה , רק במקרה של הפלות אז להתייעץ לגבי סטרואידים.
כמובן שאחרי השיחה שלנו ומהלחץ שלי נכנסתי לאינטרנט ונבהלתי מכל מה שקראתי , למה לחכות להפלות אם אפשר לטפל מראש .
אשמח לדעת מה דעתך על סטרואידים למי שסובלת מהשימוטו? ולמי אני צריכה לפנות ? יכול להיות שעברתי איזשהיא דלקת בבלוטה ובגלל זה הערך ככה קפץ וזה יסתדר חזרה ?
ממש מצטערת על העורך של ההודעה .
תודה רבה , וחג חנוכה שמח

וואי וואי, איזה בלגן...

ברור שיש לך השימוטו. גם אם לא רואים נוגדנים בבדיקות. אין אפשרות אחרת

עד כמה שהבנתי מדר' תורגמן, אין ממש בסיס מדעי לסברה שיש לטפל בסטרואידים כשיש נוגדנים.
ואגב, בוודאי שיש TPO בכללית, אני כל הזמן שולחת. ביטלו את זאת שהיתה לפניה (נדמה לי שקראו לה אנטי מיקרוזומל..)

וכן, נראה שעברת איזה דלקת ובגלל זה השיבוש ב- TSH. תורידי לחץ, יהיה בסדר...

Love1210

New member
תודה רבה על התגובה

הצלחת אפילו להרגיע אותי!רק שאלה נוספת - אני רוצה לבקש שוב מרופאת המשפחה שלי הפנייה לבדיקת TPO, את יכולה לרשום לי איך הבדיקה הזו נקראית במדוייק ( אני בקופת חולים כללית ),?
תודה רבה וחג שמח

למעלה