"השילוש הקדוש"

Bazooka Jane

New member
בלי אמונה הכל הופך מסובך יותר, הא?

כנראה שבלי אמונה אין הצדקה מלאה, מוסרית ומבוססת ללמה אנחנו כאן. ענין ההיינו פה קודם קצת משונה.. נראה לי לא לענין לבוא לארץ ולהגיד "צ'מע, קפצתי לאנשהו ל-2000 שנה, אבל בעקרון זה המקום שלי". זה זמן עצום, וקשה לראות איך אפשר לשמר זכות על משהו אחרי זמן ארוך כל כך. ז"א... לפני אטילה ההוני, לפני גילוי אמריקה, לפני המצאת הנייר! גם הגעגועים לציון, למרות שבהחלט היו, לא נראים לי כמשהו שמהווה סיבה מוצדקת לבעלות שלנו על הארץ. על כל "נפש יהודי הומיה", כמה שאני מתחברת למשפט הזה, יש גם פלשתיני שמחזיק עדיין את המפתח לבית סבו ביפו. אני בטוחה שמתוך מחנה הפליטים הגעגועים לחיים הטובים ביפו לא פחות עזים, ובכל זאת, אין כמעט אף אחד שחושב שזו סיבה מספיקה בשביל להחזיר להם את הארץ, נכון? ההצדקה הטובה ביותר שאני יכולה לחשוב עליה היא שההסטוריה של העם שלנו כל כך עצובה ואיומה, שהרווחנו את המדינה הזאת בסבל. לא כי יש לנו זכות על נחלת אבות, אלא כי היה צריך לישב אותנו איפשהו אחרי התופת. והמקום שנבחר היה א"י, במחשבה שהרבה יהודים ישמחו לעלות לשם (להרצל כנראה לא היתה זיקה חזקה לא"י, הוא האמין שהיא פשוט תהיה פופולרית יותר). זה שרירותי וזה קשה לקבל, אבל מבחינתי כל צורה אחרת היא העמדת פנים.

uri80

New member
נראית לי הצדקה נהדרת.

העולם מלא בעמים שעברו ממקום למקום במשך השנים בעקבות אילוצים שונים. לא בדיוק המצאנו את הגלגל לחלוטין והרווחנו את המדינה הזו בעוד כמה דברים חוץ מסבל. הפלשתיני שמחזיק את המפתח לבית סבו, ראוי שיזכור שאם היה בוחר בהנהגה חכמה במקום בליצנים שהנהיגו אותו לאורך השנים, ובמקום לפתוח במלחמת השמדה וגירוש אלא במשא ומתן-כבר מזמן היה יושב כאן על הרוב המוחלט של אדמות ישראל. הם בחרו בהמשך הסכסוך ומדי שנה ושנה הם ממשיכים להפסיד. בדיוק כפי שאנו ממשיכים להפסיד חיי אדם יקרים. יום אחד שני הצדדים יקבלו שכל אבל נראה שהזמן הזה עוד רחוק.

rigoletto111

New member
כש"בני עקיבא" יפסיק לדבר מגרונך

את תוכלי, די בנקל, למצוא קצת ספרות על לאומיות שתיתן לך כמה תשובות. תוכלי לקרוא את חדוה בן ישראל http://www.openu.ac.il/Library/whatisnew/91944.html ההגיון של "בני עקיבא" הוא שאם אנחנו נניח תפילין אז שהפלסטינים יישארו תחת שלטון צבאי עוד 200 שנה, ואם לא נטרח להניח תפילין אנחנו צריכים לפנות את תל-אביב.

estersh

New member
אז את לא מאמינה בתורת ישראל

וחושבת על ארץ ישראל בדפוס שמתאים לתורת ישראל - זה מה שמסבך אותך?

שבבית1

New member
מדינת כל אזרחיה?!

"היינו פה קודם", "הרווחנו אותה בזעת אפינו"... אז למה שלא תקום פה מדינת כל אזרחיה?? מדינה ללא צורך בסמל והימנון הרי ערבים לא יכולים לשיר "נפש יהודי הומיה".. אז מה הבעיה עם חוק השבות? אני נגד מדינת דת המנוהלת ע"י בי"ד אבל לפי מה שאמרתם אין שום נימוק למה לא להפוך את המדינה למדינת כל אזרחיה.. ואסור שזה יקרה!!! כי ברגע שזה יקרה יקח כמה ימים- גג חודשים ואנחנו כבר נשחה בתיכון... ובדיוק פה, בנקודה הזאת בדיון יש צורך בנימוק, של שייכותנו לארץ וההפך. "עם שאינו יודע את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל", יגאל אלון. הציטוט הזה מהדהד במוחי כשאני מנסה ליצור את האיזון האישי בין חיי "החילוניים" לבין יהדותי.

rigoletto111

New member
זהו, שרוב מדינות העולם הן מדינות

לאום. יוון שייכת לעם היווני. המיעוטים - שיסתדרו. השפה היא יוונית ויש צלב בסמל המדינה. ולמיטב ידיעתי יש מקבילה ל"חוק השבות" לא מתאים למוסלמים? לא מתאים ליהודים? שיילכו למקום אחר.

מה הקשר?

הציונות נוסדה כידוע לך על ידי חילונים וגונתה על ידי הרבנים ארץ ישראל היא מולדת העם היהודי בלי קשר לאמונה באלוהים

את תורת ישראל השארתיה לעם ישראל

שהספיקו זה מכבר להתבולל באפגניסטאן. ומה טוב שמדינה זו קרוייה בשם ישראל ולא בשם מדינת היהודים אחרת היינו נאלצים לחוות התנתקות נוספת מכל חבלי ארץ ישראל אל ארץ יהודה

למעלה