השילה.. ועדיין

T M Y

New member
השילה.. ועדיין

המתכדרת שלי אחרי חודשיים וחצי שהיא לא אוכלת ו3 חודשים ללא נשל השילה היום.. עשיתי לה לחות.. אבל זה לא הספיק היא השילה חצי גוף בקרעים והשאר היה עליה אז עשיתי לה מקלחת בקופסא עם מים פושרים.. והורדתי לה את כול הנשל צי'ק צק.. הוא ירד דיי מהר.. הגברתי לפני כמה ימים את החום ל30-34 מעלות.. מאז שהגברתי מ26 היא הרבה יותר בצד החם.. והיום ניסיתי להאכיל אותה.. ושוב.. היא לא אוכלת.. היא טיפה הרזתה נראה לי.. בכול זאת חודשיים בלי לאכול.. מה לעשות איתה? מצד אחד היא לא אוכלת מצד שני היא נראת טוב ומשילה אז זה מראה שהיא בריאה..

itamar14

New member
כנס

ח-ו-ר-ף עכשיו!!! זה שאתה מחמם לא אומר שהנחשה לא מבינה שזה חורף(שעון ביולוגי). דבר שני שלא הזכרת זה בת כמה המתכדרת(קריטי בגלל אורך הזמן שהיא אכלה) ממי היא נקנתה? אני חושב שאם אתה רואה שהיא מיובשת וחלשה לקחת לוטרינר אין לחכות לדקה ה-90

gaichuk

New member
מסכים בהחלט ובנוסף אני גם מציע

שלא תגיע ל-34 מעלות! אולי רן יכול לשפוך אור לגבי הטמפרטורות המקסימליות למתכדרים אבל כמקדם בטיחות לא הייתי עובר את ה-30-31 מעלות.

T M Y

New member
היא..

קניתי אותה מבית החיות לפני חצי שנה.. אוליפחות אני לא יודע מה הגיל שלה.. היא לא בוגרת... היא צעירה 60 ס"מ משהו כזה.. הטמפ' כגמעט תמיד 31 אבל לפעמים יש ימים חמימים וזה עולה טיפה.. למרות שכמובן יש גם את הצד הקר

רן333

New member
הספרות מכילה המלצות שונות בנושאי

טמפרטורה. כנראה שיש יותר מצורה אחת שבה ניתן לגדל פיתונים מתכדרים בהצלחה. יש כאלה שממליצים על טמפרטורות של 26.7-29.4 מעלות צלזיוס, עם טמפ' מעט יותר קרות בלילה, ועם "נקודה חמה" של 32-35 מעלות. אלה, פחות או יותר, הטמפרטורות המומלצות ב-The Ball Python Manual של de-Vosjoli. בעבר גידלתי את הנחשים שלי בטמפרטורות כאלה, אבל לאחרונה שיניתי את טמפ' הגידול. אחרי שהטרדתי את דייב ברקר פעם נוספת בשאלות (וכרגיל - קיבלתי תשובות מפורטות), עברתי לתנאים כאלה: א. במשך השנה - אני משתדל לשמור על טמפ' של כ-25.5-27.8 מעלות (הטמפ' הגבוהות יותר - ביום, והנמוכות יותר - בלילה). ב. בעונת הרביה - בין הביוץ להטלה (אני מקווה שזה יקרה גם השנה) - אני מתכוון לספק לנקבות "נקודה חמה" בטמפ' של כ-30-32 מעלות.

itamar14

New member
ושוב רן

מציל את המצב בדיוק מפתיע של הציטוטים מהספר(עברתי וראיתי שמילה במילה בנוגע לטמפ') אני נוטה להאמין שמתכדרים לא צריך לחמם בחורף יתר על המידה(34 מעלות,אולי חוץ מנקודה מזערית של בסקינג כמו אבן ומעליה מנורה). אני הייתי ממליץ לך לקרוא את The ball python manual יש שם פרק ארוך ומפורט על האכלה שיטות גירוי ושאר דברים עוזרים.(ספר מקסים ממליץ בחום.

רן333

New member
גם אני ממליץ לכל מי שמגדל פיתונים

מתכדרים לקרוא את הספר הזה. עם זאת, לדעתי לא צריך למהר ולהשתמש ב"טריקים" השונים שנועדו לגרום לנחש לאכול. הטריקים האלה מתאימים אולי לנחשים שעדיין לא אכלו, ובעיקר לבוגרים שנתפסו בטבע. וגם אם הייתי מגדל נחשים כאלה - הייתי משתדל להימנע מהפעלת רוב הטריקים האמורים, מצטייד בהרבה מאוד סבלנות ומחכה שהנחש יאכל בצורה קונבנציונלית יותר. על האכלה בכח אין בכלל מה לדבר, לדעתי, למעט במקרים שבהם יש סכנה מוחשית לכך שהנחש יתפגר. כשמדובר בנחש CB או CH - כל הטריקים האלה בד"כ לא רלוונטיים ולא נחוצים. חוץ מזה, כאשר מדובר בנחש שאכל בצורה סדירה בעבר, אך מסיבה כלשהי הפסיק לאכול (ברוב המקרים - הסיבה הזו היא החורף) - אין שום צורך בטריקים כלשהם. להפך - אני חושב שהפעלתם במקרים כאלה יכולה להזיק. מה שצריך לעשות במקרים כאלה זה פשוט לחכות עד שהתיאבון יחזור.

T M Y

New member
תודה רבה לכולם..

הייתי שמח לרכוש ולקרוא את הספר הזה.. אבל אני מבין שהוא באנגלית.. ואני ואנגלית זה 2 דברים שלו הולכים ביחד.. אני קורא אבל לא יודע מה הפירוש.. ככה שלא יצא לי מזה כלום.. יש למישהו ספר להמליץ בעברית?

תנסה את מה שאני עושה...

אני מגדל מתכדר שמדי פעם מסרב לאכול ואין שום בעיה שניראית לעין...טמפרטורה של 30 עד 25 בקר,שני מחסים בחם ובקר,מים והרבה אהבה ובכל זאת מסרב מדי פעם. ופעם אחת כימעט חודשיים ואני פשוט נותן לו עכבר לחצי שעה ואם הוא לא לוקח אותו אני מוציא את העכבר ומנסה לאחר כשלושה ימים ותאמין לי כשהוא ירצה אתה תיווכח באחת הניסיונות שהוא יבלע אותו...חוץ מזה שעכשיו חורף ועד אפריל מתכדרים ממעטים לאכול אז פשוט תמשיך לנסות ואם הכל תקין אז יהיה בסדר...בהצלחה...דרך אגב אני מגדל עכברים ולפעמים יש לי 20-25 עכברים והוא מסרב אז תיראה עם מה אני מיתמודד...

למעלה