השיטה הצ'כית

ע מ י ש

New member
השיטה הצ'כית

דה - פנסטרציה המקרה הידוע הראשון התרחש בשנת 1419 - ההוסיסטים זרקו דרך החלון שבעה מאנשי מועצת העיר פראג. החברים שופדו על מוטות מחודדים שהונחו מבעוד מועד מתחת לחלון. נמסר כי המלך ונצסלאוס הרביעי לקה בהתקף לב כשנודע לו על האירוע המצער. הדפנסטרציה הפראגית השניה התחוללה ב23 למאי שנת 1618, כאשר שני נציגי מלך אוסטריה (הגראף וילהלם סלאוואטה והגראף פון מארטיניץ ירוסלאב בורסיטה) הושלכו מבעד לחלון של טירת הרדצני בידי ארבעה חברי מועצת בעלי האחוזות בצ'כיה. המשליכים היו וילהלם פון לובקוביץ, אלברכט סמיריצקי, אולריך קינסקי,ליטוין פון ריקאןופאול קפליר. הגראפים וילהלם וירוסלאב נחתו על ערימת זבל ונשארו בחיים. האירוע הצית את מלחמת 30 השנה. ככל הידוע לי כל המשתתפים באירוע מתו לבסוף.

Boogieman

New member
אתה חושב שזה יכול לעבוד גם היום?

כי בדיוק יש לי פה בעיה עם איזה כנופיה של בעלי תפקידים "בעלי חזון" לא עלינו שלא נותנים לי לעשות את העבודה שלי.

masorti

New member
זה כבר עבד אצלנו...

"וּבִשְׁנַת אַחַת עֶשְׂרֵה שָׁנָה לְיוֹרָם בֶּן-אַחְאָב מָלַךְ אֲחַזְיָה עַל-יְהוּדָה. וַיָּבוֹא יֵהוּא יִזְרְעֶאלָה; וְאִיזֶבֶל שָׁמְעָה, וַתָּשֶׂם בַּפּוּךְ עֵינֶיהָ וַתֵּיטֶב אֶת-רֹאשָׁהּ, וַתַּשְׁקֵף בְּעַד הַחַלּוֹן. וְיֵהוּא בָּא בַשָּׁעַר; וַתֹּאמֶר הֲשָׁלוֹם זִמְרִי הֹרֵג אֲדֹנָיו. וַיִּשָּׂא פָנָיו אֶל הַחַלּוֹן, וַיֹּאמֶר, מִי אִתִּי מִי; וַיַּשְׁקִיפוּ אֵלָיו שְׁנַיִם שְׁלֹשָׁה סָרִיסִים. וַיֹּאמֶר שמטהו (שִׁמְטוּהָ), וַיִּשְׁמְטוּהָ; וַיִּז מִדָּמָהּ אֶל-הַקִּיר וְאֶל-הַסּוּסִים, וַיִּרְמְסֶנָּה." (מלכים ב', ט', כ"ט-ל"ג) מאיפה אתה חושב שהצ'כים לקחו את הרעיון?

TaL53

New member
רק תזכור למה זה גרם

צ'כיה איבדה את עצמאותה ל300 השנים הבאות.

טשאפק

New member
כנראה גם יאן מסאריק מצא את מותו

בדרך זו, ב 1948, אם כי בשעתו נטען כי התאבד.

למעלה