השיחה עם אבא.

mara jade

New member
השיחה עם אבא.../images/Emo4.gif

אני אספר קצת איך זה התחיל...לפני חודש בערך אני חושבת סיימתי את הסרט שלי-עשיתי סרט על לסביות(וגם מגיע לי מזל טוב כי המורה אהב אותו ושלח אותו לתחרות)-אני ממש רציתי להראות אותו לאבא שלי...ואחריי שהראיתי לו הוא היה מוטרד בקשר לנושא...ואני אמרתי לו שאין לו מה לדאוג...בכל מקרה...היום הוא רצה שנלך לסרט...והוא שאל אותי מה אני מוצאת בסרטים על לסביות ואני נתתי איזה הסבר מופלץ והוא רמז שאני לסבית ואני הכחשתי...אח"כ הוא אמר "הם כל הזמן בוגדים אחד בשני...הם לא אמינים..." ואני אמרתי שזה לא נכון ושזה שטויות והוא אמר "גם לסביות וגם הומואים...עושים את זה...כי יש להם בעיה...הם כל הזמן אומללים מהחיים שלהם" בפנים אני צחקתי עליו...אבל אמרתי לו "איזו בעיה לעזאזל?!" "יש להם בעיות עם עצמם" "לא אבא אין להם...ידיד שלי הומו אז מה? יש לו משפחה נורמאלית וחיים מצויינים!" "אבל יש להם בעיה" טוב אני כבר הפסקתי להגיב...התישבנו והמשכנו לדבר...הוא המשיך "המערכות יחסים שלהם לא מחזיקות מעמד.." "מאיפה אתה יודע? למה אתה סתם מכליל?" "אני ראיתי הרבה.." "את יודעת שאייל(אח שלו) הומו?" "באמת?? וואו לא ידעתי..." "מה את מתפלאת?" "לא יודעת...אבל סבבה.." "מה סבבה בזה? אני סבלתי הרבה מהשטויות שלו..." "למה שטויות? אם ככה הוא רוצה לחיות..." "בגלל זה הוא היה צריך לאמץ ילדים..." "אז מה? כל הכבוד לו" "אני הייתי צריך ללכת איתו למועדונים של גייז ואני ראיתי איך הם חיים....והם לא אמינים כל אחד בוגד בשני" "אבא זה לא נכון! אתה לא יכול לדעת את זה!" "הם בוגדים יותר מזוגות נורמאלים.." "זה לא שונה!" "בטח שזה שונה אצלהם זה הכל תשוקה ואין רגש" "סליחה? יש המון זוגות הטרוסקסואלים שבוגדים ומתגרשים! מה איתך ועם אמא? אתם לא התגרשתם?" "זו לא דוגמא.." "למה לא?!" הוא ענה איזו תשובה מופלצת...אז רק סטרייטים שורדים הא? הוא המשיך "ויש כאלה שסתם עושים את זה בשביל תשומת לב...ואז הם נגררים לזה יותר מידי וזה הורס להם את החיים.." "איך זה הורס להם את החיים?!" "כי ככה זה...והחברה אף פעם לא תקבל אותם...הם תמיד יהיו זרים..." "ויש את הכי חולניים הכי קיצוניים.." "אבא אל תדבר ככה!" הוא התחיל לספר על טרנסקסואלים ואז הוא דיבר על דו מיניים והוא אמר שהם גם גרועים כי הם לא לפה ולא לפה והם הכי סובלים...ואז בא הקטע של מצעדי הגאווה וכמה שזה מטומטם... הלכנו לסרט...בסוף הסרט הוא המשיך... ואמר משהו על זה שהם לא יכולים לעשות ילדים והם כל הזמן אומללים והם חיים בתוך בועה משלהם בעולם מזוייף...כמו אח שלו שהוא היה צריך לאמץ ילדים...ואני אמרתי "אז מה? אם זה מה שהוא והבן זוג.." "בני זוג..." "אם זה מה שהוא והבן זוג שלו רוצים ואם הם ככה מאושרים אז למה לא?" ואז הוא אמר עוד משהו ואז הוא התחיל לומר שזאת מחלה...שמשהו לא בסדר עם ההורמונים שלהם...הוא המשיך ואמר "אני עברתי הרבה בחיים שלי...וראיתי הרבה דברים...אבל לא כל דבר צריכים לחוות"(פה אני אמרתי לעצמי "אהם! רמז דניאל!")...ואז הוא סיפר סיפור..על זה שאפשר ללכת לאישה זקנה שלא יצאה מהבית שלה שנים ולדבר איתה ופתאום נראה שהיא יודעת המון דברים...כי במשך החיים שלה היא אספה מידע שמעה וראתה...שמעה מנשים וגברים וככה היא יודעת והיא ניתחה דברים ולא צריך לנסות הכל ואפשר ללמוד מאחרים ומההורים-כשהוא הגיע לקטע הזה כבר לא צחקתי על מה שהוא אומר כמו בהתחלה...והייתי כבר ממש עצובה ומעוצבנת...כי הוא יודע עליי וזה ברור...אבל זה כואב כשהוא אומר את הדברים האלו ומנסה לשכנע אותי אחרת...ואחריי שהוא סיים את הדברים הצלחתי להוציא איזה שהוא חיוך מאולץ... "אבא אני לסבית...בבבקשה...בבקשה תקבל אותי כמו שאני..."-לא...לא אמרתי לו את זה אבל ממש רציתי... הגענו הביתה והוא אמר לי לחשוב על הדברים... "ביי אבא ממש נהנתי..."
אין לי מושג לאן נמשיך מכאן אבל יצאתי מהשיחה עם הרגשה מגעילה...אהה כן עוד בהתחלה הוא אמר שהוא בן אדם פתוח...חח כן...ממש...

ואי...

אני לא עשיתי סרט...אז אנלא דעת.. אבל..סיפרתי לאבא שלי.. והוא הגיב דיי פסדר.. אמא שלי צרחה.. הוא פשוט אמר בקול כזה מטומטם: "אז זה אומר שאת נמשכת לבנות??" ואני כזה.."כן אבא.." אז הוא אמר:"טוב..שיהיה לך לבריאות" ומה אני כבר יגיד לו?...אמרתי תודה... תודה..שהוא לא הגיב בצורה מטומטמת כזאת...

resputin

New member
אממ אוקיי,

אני חושב שצריך ליישר קו, קטן- אבל חשוב, בקשר לבגידות. בגידות, בא בלי קשר לווריאציה המינית שלך. אדם, יהיה בוגדני אם זה כלפי גבר, נקבה, שניהם- או אף אחד. למה? כי זה טבוע לו באישיות. אדם שנכנס למע' יחסים, שהוא לא מאוהב בצד השני.. או יותר גרוע, כשהוא מאוהב ועדיין בוגד בצד השני.. הוא, הבעל בעיות. זה הפרעה קלה שצריכה להיות תחת פיקוח, מדוע? מהסיבה הפשוטה, שהם הורסים בשיטתיות את החיים שלהם, פעם אחר פעם. מפתח לאומללות. הומואים ולסביות, לא נגזר דינם לחיות ללא אהבה. יש עוד כמוהם, כמוהן, שמחפשים קשר. שמחפשים- אהבה. והם לא חייבים לאמץ ילדים. אני נורא אוהב אנשים, שגוזרים דין מוות לאנשים אחרים, לפי הניסיון שלהם- או אפילו יותר גרוע, לא לפי ניסיון בכלל. זאת אומרת... מאיפה הוא יודע? כמדומני, הוא לא יודע הכל, על הכל. וזה לא "נושא מחקר", וזה לא פרמטרים ונוסחאות- זה חיים של אנשים. אנשים. כאלה ששווים לכולם, ויש להם אישיות. והם, אחראיים לאושר שלהם. אז עצה שלי, בצורה הכי פשוטה- פשוט.. אל תכנסי לשיחה איתו על הנושא. לא אם הוא כבר מקובע בדעותיו, כי זה רק ישבור אותך. רק תזכרי, שאת אחראית לאושר שלך. שאת- קובעת מה טוב לך, ומה רע לך. ושאת האהבה שלך, את תמצאי מתישהו.

Honey Pie

New member
היי...

קודם כל, כל הכבוד לך שעמדת על שלך! אפילו שזה לא עזר במיוחד, אני חושבת שהייתי מתחמקת משיחה כזאת עם אבא שלי ועושה הכל כדי לשנות נושא... ועכשיו לשיחה עצמה. אני חושבת שאבא שלך אמר את כל הדברים האלה מתוך פחד - את אומרת שהוא בטח כבר יודע שאת לסבית, והוא יודע איזה חיים קשים החברה עושה להומוסקסואלים, והוא פוחד שהחיים שלך יהיו קשים, מתוך דאגה אלייך... הוא בטח ניסה להפחיד אותך בתקווה שזה ישנה אצלך משהו, ככה זה נראה לי... איך היחסים שלו עם אח שלו? הוא מקבל אותו?

mara jade

New member
אוקיי..

אז קודם כל תודה לכולכם על התגובות....
ועכשיו אני אענה לך...הם ביחסים גרועים...ממש ממש גרועים...

dannnnnna

New member
יקירתי...

(אפילו שהרגע דיברנו) אל תיהיה עצובה אבא אידיוט זה לא סוף העולם.. והיה יכול להיות יותר גרוע בכל אופן אני חייבת לעוף למיטה.. אוהבת המון המון המון דנה

n u l i t

New member
וואו. את חזק בקטע של התסריטים.

כתבת יפה
טוב, כל מה שאמרו לך לעיל. וגם... ממ...זה כואב שלאדם הכי חשוב בחייך.. את לא יכולה לספר את האמת מחשש שלא יקבל אותך כמו שאת. אבל את אחיו הוא אוהב, נכון? אולי הוא לא מברך את סגנון החיים שלו, אבל למד לקבל אותו, לא? ובעצם זה חדש לך כל העניין עם הדוד שלך...(או שמא?) אז אולי תוכלי לפנות אליו והוא יהווה לך תחליף וחיזוק בעוד שאביך אטום לדעות שונות משלו.

mara jade

New member
אני מניחה שהוא אוהב אותו

אבל הם לא מדברים...ולא נראה לי שהוא מקבל אותו ואני לא יכולה לפנות אליו כי גם אנחנו לא ממש מדברים...

../images/Emo24.gif

"בהתחלה הוא אמר שהוא בן אדם פתוח...חח כן...ממש..." אני לא יכול לעלות על מספר הפעמים המדויק שחשבתי את זה על ההורים שלי בין שיחות איתם, שגם אני יזמתי, כדי לבדוק את השטח ליציאה. בין שלל התגובות הלא מעודדות שלהם, אמא שלי גם אמרה פעם אחת שהיא תתאבד אם הבן שלה יהיה הומו. כמובן שלא תארה, לפחות לפי מה שהיא אומרת היום שנה אחרי, שהבן שלה הומו. אני חושב שכשזה מגיע לבית שלך זה תמיד שונה, וגם שונה בגלל היחס שלך לאדם ההומו/לסבית/טרנס/בי. למשל, קרבה בין אב לבן/בת נראת לי יותר הדוקה ויותר משמעותית מאשר בין אחים. למרות שתמיד יש מקרים שבהם הכל הפוך ולא ברור. מה שאני מנסה לחתור אליו זה שלמרות איך שהוא מדבר, מה שמראה חוסר ידיעה בנושא, אין לדעת באמת איך הוא יקבל אותך ואם הוא יקבל. אפשר לחשוב מה יהיה, ולקוות לטוב. וכמו שרביב אמר, את אחראית לאושר שלך, את קובעת מה טוב לך ומה רע לך, ואת האהבה שלך, עוד תמצאי. בינתיים כדאי שתדעי גם שנורא אוהבים אותך פה, בפורום,
ענק
שרימפי

featherhead

New member
לפי דעתי, לפני הכל,

את באמת צריכה להיות גאה בעצמך על שעמדת על שלך לאורך כל השיחה המרגיזה הזו. את זה כבר הרבה לא היו מצליחים ומוותרים, עד הסיבוב הבא. אני חושב שאת צריכה לפנות לאייל, אח של אבא שלך, בתור ההומו שהכי מכיר את אבא שלך. זה תחליף מצויין לסערה שכרגע בין אבא שלך ובינך. הוא יהיה האוזן שלך ובטוח יקבל אותך כמו שאת. אין לי עוד ממש מה להגיד, כי אצלי זו סיטואציה שונה (ההורים לא יודעים, בכל אופן) אבל אני מקווה שתצליחי לשנות את השקפת עולמו של אביך, עד כמה שאפשר..:) בהצלחה!

BabyGirl 4 Ever

New member
וואי ../images/Emo110.gif../images/Emo95.gif

גרר.. הייתי מתה
אני מזה פחדנית על שיחות עם הורים על דברים כאלה, במיוחד עם אבא
סורי על ה"עידוד"...
בכל אופן אני ממש גאה בך על מה שעשית
|הדגשכל הכבוד

טיטפר

New member
דניאל..

אני מנסה לסדר את העניינים בראש. .. אוקי. תראי, כל השנים גדלתי על העובדה (וכן, עם ההתנהגות שלהם, זאת היתה עובדה), שההורים שלי מאוד פתוחים. שאני מתכוונת פתוחים, זה אומר שזה מגיע למצבים שאני מובכת מהסיפורים או מהמעשים שלהם, כשהם היו צעירים, או אפילו מהיום, שאני אפילו לא אתן דוגמאות, כי זה מביך.
בכל אופן, בתקופת ההתבגרות שלי, (אני לא מבוגרת עדיין, אבל זה תהליך ארוך!!), הבנתי שהמשיכה המירבים שלי היא לנשים. פשוט ידעתי את זה. וגדלתי עם עצמי שלמה. לא הרגשתי צורך לצאת מהארון. דיברתי בחופשיות יתרה עם ההורים על הבנות שנישקתי, על האהבות שלי, ולא היה לי צורך לחשוב שמשהו לא נכון במה שאני עושה. לאט לאט באו כל מני משפטים מוזרים, שלא צפיתי לשמוע, מהם. אמא: "מה? ולא תביאי לי נכד"? "את חושבת שזה לא יעבור"? "זה בטח רק שלב בתהפתחות", ואני חשבתי לתומי, למה שיעבור? זאת לא מחלה שצריך להחלים ממנה, למה שמה שטוב לי ישתנה?? ואבא:" את לא חושבת שצריך להתנסות לגמרה (כי הוא התבסס על העובדה שלא שכבתי עם גבר) כדי לדעת שאת לא רוצה את זה? - לא אבא, למה שאני אתנסה במשהו שלא מושך אותי? שלא "עושה לי את זה"? זאת יכולה להיות חוויה די טראומטית, אני חושבת. בכל אופן, נתנו לי, בפעם הראשונה, נשבעת! את ההרגשה שמשהו לא בסדר בי. שאולי אני טועה, שאולי זאת בכלל בחירה, והבחירה שלי צריכה להשתנות. עכשיו מה, אין לי ממש פואנטה, אני רק חושבת שמה שהם אומרים זה אולי מחוסר ידע, או אולי מפחד שלא יהיה לי קל בחיים, שהחברה תנדה אותי, או דברים כאלה, שדרך אגב, אני לא מרגישה דחייה, ואני חושבת שאם אי פעם אני ארגיש, אני אמצא דרך להתמודד, כי באמת, זה לא מה שיעיד על כך שאני טועה, או שאני "לא בסדר". וזהו. הם יבינו.. מקווה שהכל יסתדר. בעצם, זה חייב. :) חוצמזה, אני שמחה שיצא לנו להכיר, את ממש אחלה

PestCTRL

New member
אוי, זה כלכך מוכר...

יציאות של אמא שלי: 3) ילדתי אותך כדי שתביא לי נכדים 2) הומואים לא מפריעים לי, אבל אני לא רוצה כאלה במשפחה והגדול מכולם: 1) יש לי מספיק צרות בחיים אני לא צריכה גם בן הומו... כיף לי... תודה לאל שהיא לא מתעסקת לי בחיים המיניים אחרת הייתי צריך עוד להסביר לה מה זה בי!

miss tamborin

New member
אממ...

חבל שזה מה שהוא אמר אבל כמו ששרימפי אמר, יכול להיות שזה רק בגלל שהוא לא יודע שאת לסבית, חוצמזה שזה לא ממש משנה מה הוא חושב, למרות שהיה יותר טוב אם הוא היה מקבל את זה.. מצטרפת לכולם שאומרים כל הכבוד שנשארת בעמדה של וכו'.. ולא ממש יודעת מה להגיד חוצמזה
מעיין

../images/Emo4.gif

ההורים שלי מאוד מאוד מאוד ליברלים... למעשה הם ידועים בזכות כך
אבל אפילו אצלי לפעמים יש יציאות מעצבנות ומדאיגות כאלה... כמו, בתגובה לשאלה אם אוכל ללכת למפגשפורום של ג"צ, *היסוס* "אני לא מרוצה מזה, כי אני לא מרוצה מכל דבר שירחיק אותי מזה שיהיו לי נכדים" (משום מה דיעה מעצבנת שחברת בלתי-סטרייטים משפיעה על זהותי המינית) וכמובן אחרי זה, משהו בסגנון "אבל אם זה מה שישמח אותך, אז אין לי ברירה" ש*מאוד* לא מפצה... כמובן אפשר להתנחם בכך שהמצב שלי הוא ממש ממש ממש טוב יחסית....
כלומר, מה הקטע להגיד, "אם זה מה שיעשה אותך מאושר", אם זה שאתה יודע שההורים שלך מבואסים בגללך גורם לך להתבאס בעצמך? בעניין הזה, כנראה שאף אחד אף פעם לא יוצא מרוצה
אני לא רוצה שההורים שלי ישקרו לי, אבל זה חבל לי שככה הם מרגישים... למרות שאני יכולה להבין אותם... כלומר, לעזאזל, אתם כמעט אף פעם לא תשמעו אותי אומרת משהו כזה - אבל נראה לי שכנראה הייתי יותר שמחה אם הייתי סטרייט - כלומר, משהו שהוא אחר ממה שאני
ברררר... תמיד הייתי הבלתי-סטרייטית הכי פחות מתוסבכת בפורום... אבל זה ברור שגם לי יש בעיות! חייבות להיות לי איזה הורה שאוהב את הילדים שלו ירצה שלילדים שלו לא יהיו ילדים?! אף הורה!!! אז איך אני אהיה נקיה מתסבוכים, הא?

mara jade

New member
אני מניחה

שכשאני אצא לגמריי לא תהיה להם ברירה אלא לקבל אותי...עם אבא זאת תהיה קצת בעיה כי הוא דיי אטום...כמו שהייתה תק' שהייתי הולכת עם נעלי צבא(בעע שונאת להזכר בזה...
) והוא פשוט אמר שהוא מתבייש ללכת איתי ברחוב...אז כשאני אצא(למרות שעם כל ה"רמזים" שלו הוא בטח יודע עליי)הוא פשוט ילמד לקבל אותי...

למעלה