השטן הכריח אותי

השטן הכריח אותי

הפרק מתחיל מכך שפושע שניסה לפרוץ לבית נהרג לאחר קרב יריות עם בעל הבית, שלטענתו הוא הגן על אישתו וילדיו. בדרך לבית-הספר ג'ואן פוגשת את ה', שרומז לה לנסות למנוע מאדם להציג את אחת העבודות שלו בתערוכה. ג'ואן רואה את העבודה ואכן מנסה לשכנע את אדם שלא לפרסם אותה ואפילו מבקשת ממנו למכור לה אותה, אך הוא מתעקש לפרסם את עבודתו. למחרת בבוקר ג'ואן מנסה לגנוב את העבודה, ושוב רואה את ה', שעדיין ממשיך לרמוז לה שעליה למנוע מאדם להציג את עבודתו, ולכן ג'ואן מחליטה לבקר את גרייס ולבקש ממנה את עזרתה. ג'ואן מגיעה לבית של גרייס ושם היא פוגשת את אביה (הרב) ושואלת אותו האם ייתכן מצב שבו ה' אומר למישהו לבצע עבורו דבר שלילי. אביה של גרייס מסביר לה על "יצר הרע" ו"יצר הטוב", ולאחר-מכן נפרד מג'ואן. החקירה בקשר לרצח מתמשכת, והאדם המואשם ברצח מסביר לויל שהוא נושא אצלו את האקדח לאחר שהיכו אותו ולאחר מיכן היכו את אישתו כנגד עיניו, וכיוון שהוא לא היה יכול לעשות כלום כדי למנוע את זה הוא נשבע להגן עליה. ביום התצוגה ג'ואן פוגשת את הכומר שבמהלך הסדרה אמהּ מתייעצת איתו, וזה אומר לה שלעיתים השטן מתחזה לה' וגורם לאנשים לעשות דברים שליליים, וכך ג'ואן מתחילה לחשוד כי ה' שהתגלה אליה באותו היום הוא למעשה השטן בהתגלמותו. אדם מוכר את יצירתו ב-500 דולר, וג'ואן ההמומה ראתה את ה' בדמות השוטר (שהתגלה אליה בעת שניסתה לגנוב את הפסל) עומד ומביט בה מהצד, ובטוחה שזהו השטן. במקביל, קווין מגיע לחנות תקליטים שבטעות תקליט אחד מחליק אל מאחורי כסאו, וכשהו מוצא אותו וחוזר לקניון על-מנת להחזיר אותו, המוכר נותן לו אותו במתנה. קווין מתרגז מהעובדה שמרחמים עליו יותר מדי בגלל היותו נכה, ולאחר שלוקח כמה דיסקים מהחנות כגניבה (וכמובן, זורק אותם פנימה בחזרה) הוא מגיע עם לוק לחנות שם הוא גונב כמה מוצרים. לאחר שלוק מחליט לשלם גם על המוצרים שלו קווין מוציא החוצה את כל מה שהחביא בכיסיו ויוצא מהחנות, והמוכר אומר ללוק כמה הוא מבין את קווין. בתגובה, לוק מבהיר למוכר שכרגע הוא כאילו ירק לקווין בפרצופו, קונה את הדברים ויוצא מהחנות. למחרת בבוקר היא שוב פוגשת את האישה מהבוקר הקודם, ומסתבר לג'ואן כי יכול להיות שטעויות שלה ישפיעו על העתיד של סביבתה, ובאותו היום בבית-הספר מגלה שאדם מחליט לנצל את 500 הדולרים שהרוויח, לעזוב את התיכון ולהתחיל את חייו כאומן לכל דבר. ג'ואן לא מאמינה למשמע אוזניה וברב טיפשותה הורסת את הפסל, וכך מושעית לשלושה ימים והורסת את הידידות בינה לבין אדם. אומרים לויל שתוך 6 חודשים יהיה עליו לחפש עבודה.

OA ענת

New member
סיכום פילוסופי מנקודת המבט של אלוהי

אני רואה את הסדרה הזאת בגלל ההגיגים הפילוסופיים של אלוהים, ואני חושבת שהפרק הזה היה גדול מבחינה פילוסופית. אלוהים אומרת לג´ואן למנוע מאדם להציג את הפסל שלו בתצוגת האומנות של בית הספר. ג´ואן לא מבינה למה עליה לעשות זאת, אבל היא כבר יודעת שלא יעזור לה לשאול "למה" ושצריך לעשות. הבעיה שג´ואן חושבת שיש רק שלושה דרכים לביצוע ההוראה של אלוהים והדרכים שלה לביצוע רצון אלוהים הן דרכים שליליות... אז עולה השאלה האם אלוהים יכול/ה לדרוש איתנו לעשות משהו רע? האם ביצוע רצון האלוהים עלול להוביל לתוצאות שליליות? התשובה היא לא. רצון אלוהים הוא לעולם לא יהיה משהו שתוצאותו שלילית, וגם הדרך לא צריכה להיות שלילית, העובדה שג´ואן יכלה לחשוב רק על שלושה דרכים לבצע את רצון אלוהים נובעת מהעובדה שג´ואן מוגבלת ביכולת הדימיון שלה, ולא בגלל שאין דרך חיובית לבצע זאת. לפי האלוהים של ג´ואן מארקדיה - אם אתה לא מוצא דרך אחרת לבצע את רצון האלוהים, סימן שיש לך כשל בדימיון, לא שאין דרך אחרת... והיה גם קטע שג´ואן דיברה בו על הצורך בהבנה על מנת לעשות את הדברים כראוי. היא מבקשת מאלוהים שתתן לה להבין למה היא צריכה לעשות את הדברים הללו ולא אחרים, למה דווקא זהו רצונו של אלוהים... אלוהים אמרה לג´ואן שברגע שהיא מבינה למה - זה כבר לא אמונה, שאז העשיה באה ממקום של הבנה, לעשות באמת את רצון אלוהים, זה עשייה מתוך כניעה, לעשות גם מבלי להבין. נקודות המבט הדתיות בנושא של היהדות והנצרות הקתולית היו עוד פן פילוסופי-תאוטלוגי מעניין, אבל מאחר והסדרה הזאת עוסקת באלוהים מההבט של אמונה ולא מההבט של דת, החלק האחרון שמבדיל בין עשייה מתוך אמונה לעשייה מתוך הבנה - הוא המפתח.

thrall

New member
אני לא אהבתי את הפרק הזה

ואני חושב שהגיע הזמן שאדם וג'יין (ג'ואן) יהיו ביחד כבר זה כזה שקוף
אההה ועוד משהו באמת ג'יין זה שם יותר יפה עכשיו רדו למטה בעצם לא

S h a y 9 9 9

New member
../images/Emo45.gif

כל הכבוד ל°•°AnGeL Girl°•° על התקציר וגם לענת על התוספת... אני מיד מוסיף לטאגליינס. נ.ב. פרק מצויין. מייצר קצת חשיבה. מה רע?

דווקא אהבתי את הפרק

הזדהיתי עם אדם בעיקר בגלל שאני "אומנית" (אם אפשר להחשיב אותי לכזו...) שהרסו לה את הפסל... ממש היו לי דמעות בעיניים בקטע הזה... וכמובן, שאדם הזכיר את אמא שלו...

הפרק טיפה עיצבן אותי...

מצד שני הם הטיפו על כמה שלא צריך להסתכל על קווין כאל נכה, אלא קודם כל כבן אדם - אבל מצד שני מאז שגילינו שאמו של אדם נפטרה, כל הקטעים שלו מרוכזים רק על זה... וזה טיפה שטחי. זה כאילו הוא נמצא שם על תקן המתאבל - והם לא ממש מביאים פרספקטיבות חדשות... אם כי בסך הכל היה פרק מצוין. כמו שאמרו לפני, נוארא פילוסופי ובכלל... מעניין. חחחחחחחחחחחחח ועכשיו אנחנו סוף סוף מבינים למה בחרו בשחקנית ישראלית שתשחק את גרייס

פרק קצת לא ברור../images/Emo122.gif../images/Emo121.gif

לא ממש אהבתי ת'פרק הזה...מעצבן

GuItAr2

New member
גם אני....

אבל אני לא מבינה משהו...למה כל כך חשוך שם?? ממש לא רואים כלום...

GuItAr2

New member
כשאתם מול הטלויזיה

אתם בקושי רואים את מה שהולך...ממש חשוך כזה...מישהו מבין למה התכוונתי?..

miaka

New member
בואי נגיד שאיך שאני רואה את זה,

היא מאד חשוכה לפעמים ברמה שרואים פשוט חושך. בטלויזיה זה יותר בהיר though

OrdinaryDay

New member
גם אני תהיתי למה כל הזמן חשוך שם.

ואז נזכרתי באבי וחברתו האמריקאית והגעתי למסקנה שהאמריקאים פשוט מעדיפים אור מעומם. (כמובן שגם חקרתי את הנושא, כך שזו לא רק מסקנה שלי. הם פשוט לא אוהבים להסתכל אחד על השני (סמיילי קורץ-האיקונים לא פועלים לי)

The tooth Fairy

New member
אני לא מבינה איך אפשר לא לאהוב את

הפרק הזה? טוב על טעם ועל ריח (באמת) אין על מה להתווכח... אבל בכל מקרה זה היה פרק ממש מקסים לדעתי! פרק ממש עצוב! איך בכיתי כשאדם הסתכל עליה במבט הזה אחרי שהיא הרסה את הפסל שלו..ואיך שהוא דיבר על אמא שלו...זה היה כל כך עצוב! אני לא כל כך הבנתי למה היא התכוונה כשהיא אמרה כשל בדמיון(אם אני לא טועה) והאם זה באמת היה השטן או ה'? אם הבנתי נכון זה היה ה'...

זה היה ה'

פשוט היא הבינה ממנו שעליה להשמיד את הפסל... אני חושבת שהיה על ה' להסביר לה את כוונותיו, זה באמת טיפשי מכל אחד לומר למישהו לעשות דבר כמו למנוע מחבר טוב להציג פסל או משהו כזה בלי להסביר למה...

OA ענת

New member
כשל בדימיון - הסבר לפיית השניים

עד עתה שאלוהים אמר לג'ואן לעשות משהו - הדרך לביצוע הדברים הללו היתה ברורה. הפעם המשימה של אלוהים לא היתה רק בלתי מובנת, אלא גם בלתי אפשרית מבחינת ג'ואן כי היא לא יכולה היתה לחשוב על דרך לבצע זאת. האופציות שהיא חשבה עליהם היו: 1. לקנות את הפסל - אבל אדם היה מוכן לתת לה אותו אחרי שהוא יוצג בתערוכה. לכן האופציה נפסלה. 2. לגנוב את הפסל. 3. להרוס אותו. שתי האופציות האחרונות הן שליליות, ולכן ג'ואן תהתה האם יתכן שאלוהים יבקש ממנה לעשות משהו רע... ומפה התהייה שלה שאולי לא מדובר באלוהים אלא בשטן. כשאלוהים אמר לה שיש לה "כשל בדימיון" - הכוונה היתה שהיו עוד אופציות לביצוע המשימה - אבל דימיונה של ג'ואן היה מוגבל והיא לא היתה מסוגלת לחשוב עליהם (חלק האופציות הוצעו אח"כ על ידי אמא שלה). גם אנחנו בחיים שלנו חווים פעמים רבות "כשל בדימיון", כשאנחנו לא מסוגלים לחשוב על עוד דרכים לעשות את מה שאנחנו צריכים לעשות... לא פעם אני מגלה ששיחה עם אנשים על הדילמות שלי - מביאה רעיונות חדשים, מתוך הדימיון של אותם אנשים. אבל מאחר וג'ואן לא משוחחת עם אף אחד על הדרכים לביצוע המשימות שהיא מקבלת מאלוהים, הדרכים לביצוע מוגבלים לדימיון האישי שלה... וכשהיא לא מצליחה לחשוב על דרכים נוספות - יש לה כשל בדימיון.

Nitzan122

New member
איזה פרק...

מסכן אדם איך ג'ואן יכלה לעשות לו את זה? היא אמרה שנגמרו לה הרעיונות אבלזה בכלל לא נראה כאילו היא ניסתה למצוא פיתרון במשך שתי שניות מאז שהיא גילתה שהוא עוזב את הבצפר ועד שהיא הרסה לו את הפסל כי אחרת היא הייתה בטח מוצאת משהו יותר נורמלי ממה שהיא עשתה איך שהפנים שלו נראו שהוא הסתכל עליה אחרי שהיא הרסה את הפסל ממש ריחמתי עליו ולמרות שלעזוב את בית הספר אחרי שמכרת עבודה אחת זה ממש מטומטם היא ממש לא הייתה צריכה לעשות את זה אני ממש לא מבינה איך הוא יחזור לדבר איתה אחרי זה ומסכן קווין שמפלים אותו בגלל שהוא נכה מה שלוק אמר למוכר היה ממש נכון אם רוצים שהוא ירגיש יותר טוב צריכים להתייחס אליו כמו שווה (והוא באמת שווה) ולא כמו אל ילד בן 3 שיכול לעשות מה שהוא רוצה כי יש לו הרבה בעיות ובכלל אני חושבת שאפילו אם ילד בן 3 היה עושה את זה היו עושים משהו ולא פשוט מתעלמים מזה ושאלה מה היו הדברים האלה שקווין ארז אחרי כשהוא דיבר עם לוק? ול"הקוסם השחור" בפרק שעבר בסך הכל גילו מה קרה לאמא שלו אני אישית חושבת שזה היה מפגר אם פשוט היו מגלים את זה ואחר כך בכלל לא מתייחסים לזה להגיד ש"כל הקטעים שלו מרוכזים רק על זה" לדעתי קצת מוגזם

../images/Emo11.gif../images/Emo10.gif../images/Emo14.gif

אם הייתי פוגשת בג'ואן (תוך כדי התעלמות מהעובדה שהיא דמות פיקטיבית והכל...
) היה לי רק דבר אחד (אוקיי, קצת יותר) להגיד לה- למה ג'ואן? למה נתקפת במחסום דמיון? למה נתקפת במחסום דמיון והרסת לאדם את הפסל שלו? למה נתקפת במחסום דמיון והרסת לאדם את הפסל שלו, וגרמת לו לשנוא אותך לעד? (אוקיי, עד סוף העונה בערך. *לא ספוילר! רק ניחוש!*) למה נתקפת במחסום דמיון והרסת לאדם את הפסל שלו, וגרמת לו לשנוא אותך לעד וכתוצאה מכך למנוע מהצופים בבית נשיקה בין שניכם במשך כל העונה? (שוב- רק ניחוש, לא ספוילר) זה היה הפרק הכי מתעלל בצופים שראיתי אי פעם! הוא, הוא היה כזה חמודי ושבור ופגוע ומאוכזב כשהוא ראה אותה. (שחקן מעולה.
) והוא היה כזה דורש חיבוק!
והיא כזו אבלה! ועכשיו, לא תהיה נשיקה! והם לא יהיו חברים! (העונה- וזה רק ניחוש) והכל כי ג'ואן אבלה!
|
קטע מעצבן!
שמתם לב שלהמון מקרים שהמשטרה טיפלה בהם יש נגיעה בחייו של וויל? האונס של הלן, הריגת השודד שלו, הזיוף ראיות שלו...
סתם קטע ממוחזר. אחרי פעם אחת שמשתמשים בטריק הנגיעה האישית זה מאבד לחלוטין את כל היופי והעוצמה, ובמיוחד אם זה נעשה לעיתים כ"כ תכופות. אוף! אני רוצה שג'ואן ואדם יהיו ביחד! קודם זה הלך לגמרי לכיוון של-
+
=
ועכשיו זה נהרס... כי ה
שברה ל
את ה
(זה הדבר הכי דומה לפסל!), ואת ה-
. ועכשיו זה ככה-
+:-O
=
*כיף להשתמש באייקונים*
אדם היה הכי הכי הכי הכי חמודי בעולם. והוא גם לא רצה להגיש נגדה תלונה, כי הוא היה כ"כ פגוע ודורש חיבוקי!

למעלה