השחתת רכוש בגן

noaaaa

New member
השחתת רכוש בגן

מה מקובל כאשר ילד מהגן משחית רכוש?
אני לא מדברת על ילד שהחזיק משהו ונפל ונשבר או תוך כדי משחק פרוע שברו/קרעו משהו.
אני מדברת על ילדים שנגיד קורעים את הברזנט שסובב את חצר הגן או קורעים קלפי משחק או דפי ספר או כל דבר כשהם מתכוונים לזה ולא נעשה בהיסח הדעת, אלא סתם כי זה משעשע אותם והם שובבים יתר על המידה או שהם עצבניים ומוציאים את כעסם על רכוש הגן.
מה קורה במקרה כזה? האם זה מקובל לדרוש מההורים לשלם? אם הורה טוען שכשהילד בחסות הגן אז הגננות אחראיות על הנעשה והוא לא מוכן לשלם ושתפקידן להיות אחראיות- האם זה טיעון מקובל?

גם אם נראה שזה בכוונה-לא בטוחה שזה באמת

בכוונה ולדעתי צריך לעמוד על המשמר.
אם אפשר לתקן-מתקנים ומסדרים, אם לא- עושים/קונים חדש וזה לדעתי צריך להיות על חשבון הגן.
אני בחיים לא הייתי מבקשת מהורה שיתן כסף על משהו שנהרס בגלל הילד.
זו האחריות שלנו כצוות בגן לשמור על ציוד הגן וכמובן על הילדים ומעשיהם.
למשל בכל מה שקשור לספרים-אצלי זה משהו ברמת הקדוש והילדים יודעים שאני לא מוכנה שיקרעו ספרים. אנחנו יושבים ביחד כל פעם ילדים אחרים ומתקנים ספרים שנקרעו-דפים שנתלשו וכו', הילדים יודעים שאם נקרע-בכוונה או בטעות-מיד מביאים לי את הספר לתקן ויודעים להסביר בעצמם שאם הספר נקרע-אי אפשר יהיה לקרוא בו וזה חבל.

noaaaa

New member
אני שואלת כי זה קרה לי

הגננת של הבת שלי אמרה לי שהבת שלי עם עוד 2 ילדים קרעו את הברזנט שסובב את החצר ושזה היה הרעיון שלה.
זה קרה עם גננת מחליפה.
כשהיא אמרה לי את זה והרגשתי מאוד לא נעים, כאילו נוזפים בי.

אני לא חושבת שהגננת התכוונה שתשלמו פיצוי

אני חושבת שרק יידעה אותך כדי שתדברי עם הילדה על זה בבית ותחזקי את זה שזה מעשה חמור, לא טוב ולא מקובל עליך מה שהיא עשתה.
אולי הגננת אמרה את בנימה כועסת (גם גננות בני אדם ואני יכולה להגיד לך מניסיון שזה מרגיז).
אני מציעה לך לדבר עם הבת שלך ולדבר עם הגננת המחליפה והגננת ולהבהיר להן שגם בעיניך זה מעשה חמור ושדיברת על כך עם בתך .
את קראת פה בעצמך - כאשר ילד מקלקל אין פתרון פלאים רק לדבר ולדבר ולהסביר ושוב להסביר.
זו דרך סיזיפית ולפפמים גם גננות מתייאשות.
לפעמים תחושה של שיתוף פעולה עם ההורים יכולה להקל מאוד על תחושות התסכול של הגננת עצמה בתוך התהליך וגם שיתוף פעולה של הבית והגן מקלים על התהליך החינוכי.

noaaaa

New member
בוודאי שדיברתי עם בתי עוד באותו היום

וזו גננת מחליפה, לא משלימה.
הסיכוי שאפגוש אותה שוב הוא לא גדול.
אני לא חשבתי שהיא מבקשת שאשלם, פשוט לאחר המקרה הזה חשבתי על העניין הזה , מה מקובל ומה לא , גם מנקודת מבטה של גננת.

שבלולי1

New member
בעיקרון מסכימה עם פרפרי אהבה אבל יחד

עם זאת לצערי כן ישנם ילדים שבכונה קורעים ספרים ולכן
כאשר זה חוזר על עצמו בפעם השניה - עם אותו ילד - אני נותנת לו את הספר הביתה לתקן יחד עם ההורים...

למעלה