השוק בחיפה ושווקים, ++

11moti

New member
השוק בחיפה ושווקים, ++

למעשה הייתי אמור לשרשר בתשובה למטה - לרחל לגבי השוק בחיפה, אך מאחר ואעלה פרטים נוספים החלטתי לפתוח זאת בשרשור חדש.
מנסיוני-
אין לקבוע חוקים לשווקים. (נקודה למי שלא שם לב.. (-: ).
הייתי לפני שבועיים בשוק בחיפה, ו"כמעט" התאכזבתי כי לא מצאתי דברים שעניינו אותי -עד ש
פתאום נגלו לעיני המלכודת הזאת+ אחותה התאומה. , גודל שאין לי, במצב מצויין,נדיר מאוד למצוא במחוזותינו דברים מהסוג- לצערי, שאלתי את המוכר כמה?
וכשהבחור התקרב ונקב במחיר |(הוגן למדי) , נגלה לעיני לא אחר מאשר מוחמד מיודענו מהפורום.
רכשתי אחת מהם.
היה שוה לסעת לחיפה.!!!
וזו התשובה למי שהולך ומתאכזב הרבה פעמים- עד שפעם "נופל" משהו. כמו "צייד- לקט" מי שהולך יותר - מוצא יותר. (סטטיסטיקה)
דוגמא נוספת בהודעה הבאה.

11moti

New member
ועוד בנושא

לפני כשבוע.
בשיטוט בשופ"ש ביפו- גליתי אצל אחד המוכרים את הפריט שבתמונה.
שיפשפתי את עיני בחוסר אימון.(טוב לא בדיוק -כי הם היו מלוכלכות)
הפריט אמנם היה מאובק וחסר ברק, אך הבנתי מה רואות עיני.
מדובר בהדום מסאי המשמש ככרית , וכשרפרף.
המסאים הישנים על האדמה, מניחים על זה את הראש ככרית למען לא יניחו ראשם על האדמה, הן למניעת כניסת "מריעין בישין חרקיים/זוחלים" והן בגלל האמונה .
אגב- זה נוח למדי . בנוסף הם יושבים על זה במעין כריעה.
הפריט עשוי מהרדווד, מעוצב בצורה יפהפיה, עם ידית עשויה מצמת עור קלועה- פשוט אוטנתי אתני , יפהפה ומושלם.
והוא חלק מפק"ל קרב מסאי- ביד אחת חנית +הכרית, ביד שניה אלת לחימה/מקל, ובחגורה סכין סמה מאורכת.(למעשה חרב קצרה).
מעולם לא ראיתי בארץ או בכלל פריט כזה למעט תמונות , וסרטים,
עוד דוגמה לנאמר בהודעה הראשונה.
מסקנה- נבר סיי נבר. (ובעברית פשוטה מי שלא נובר ... וגו' )
והוכחתי יותר מפעם אחת לאחד מחברי- אספן סכינים ודברים חדים אחרים -שאומר שהפסיק ללכת לשופ"ש כי יש שם רק זבל, שהרבה מאוד פריטים איכותיים ומיוחדים הגיעו אלי משם.

רחל 49

New member
מזלך מוטי.מוחמד בהחלט "איש משלנו"ושמחתי

שמצאת אצלו ....אתה צודק כי בכל חבילת תבן תמצא סיכה אבל בתקופה האחרונה חבילת התבן הפכה להר גבוה.

11moti

New member
אכן

מנסיוני- הדבר בא בגלים- פעם התבן גובה, ופעם מנמיך, או שלחילופין- לעיתים יש יותר סיכות.
מבחינתי כאספן- הדבר היחידי האפשרי הוא לשפר את הראיה ולחדד אותה-

11moti

New member
ועוד תהיה בנושא

חשבתי - ועודי תוהה מדי פעם- מה יקרה אם בכל סיור בשווקים אמצא הרבה פריטים.
מאחר ויתכן וזה יקהה את תחושת ה- "וואו" ,
ויתכן גם שאם יגרום להוצאות כספיות גבוהות - יגרום לוויתור על פריטים כאלה או אחרים שכשהם מופיעים- "בתשלומים" אין לי תהיות כאלה.
כפי שנאיימר- לכל מטבע יש 2 קצוות, ולכל חבל 2 פנים...

כ חיים

New member
אין מה לדאוג

ברוב הפעמים שאני מגיע לשוק החיפאי (לשוק ביפו, לצערי אני לא מגיע), אני חוזר בידיים ריקות אבל בשביל הפעמים שאני כן מוצא משהו לטעמי, שוות כל הנסיעות ובהחלט מצאתי שם לפעמים פריטים שמעניינים ומשמחים אותי.

למעלה