השופט הפנימי

השופט הפנימי

(מתוך הספר ארבע ההסכמות - הספר המלווה) "השופט הפנימי משתמש במה שקיים בספר החוקים כדי לשפוט מה שאנו עושים/לא עושים, חושבים/לא חושבים, מרגישים/ לא מרגישים.. האם אתה מודע לו? הזולת שופטים אותנו על פי ספר החוקים שלהם עצמם.. איך אתה שופט את עצמך? איך אתה שופט זולתך? כיצד השופט משתמש בספר החוקים כדי לשלוט בחייך?"

השופט הפנימי

אחרי מחשבה הבנתי שהשופט הפנימי הוא בעצם מעין גורם מבקר ובעצם די מכשיל. אחרי שכבר זיהיתי מה זה,נותר לי לבדוק איך הוא פועל ואיך לנטרל בצורה מכסימלית את השפעתו. רעיונות יתקבלו בברכה...

ביקשת רעיונות אז הנה....

תכתבי על מה את שופטת את עצמך על מה את שופטת אחרים תעשי ממש רשימה כזאת....

niva99

New member
השופט הפנימי שלי

הוא המחמיר ביותר. הלואי שיכולתי לתת לו מכתב פיטורין מתנה לראש השנה...

את יכולה "לפטר אותו" ../images/Emo13.gif

קודם כל להכיר על מה את שופטת את עצמך. אחר כך להסכים להפסיק לשפוט. לא להאמין למחשבות השיפוט שבתוכך.... את מסוגלת?

niva99

New member
תהליך השיפוט של עצמי

הוא די אוטומטי. אני באה ואומרת :עכשיו אשפוט את עצמי-הוא מתרחש כמו פעימות הלב כמו שאיפת אויר. הוא "בילט אין"(מיותר לציין שהוא אף פעם אינו לטובתי-הוא קשה ומחמיר נאין כמוהו-למה אין פנסיה מוקדמת לכבוד השופט)?

זאת אומרת שאת לא מצליחה

להיות מודעת לרגע שאת עומדת לשפוט את עצמך? אני חושבת (מנסיוני) שאם תנסי להיות מודעת לרגע התחלת השיפוט, או לרגע שלפני התחלת השיפוט, תצליחי לבסוף להקטין את השיפוט ושזה לא יהיה אוטומטי. פשוט תעקבי אחר עצמך (אחר המחשבות שלך, מה מפעיל את השופט וכדומה....) כמו צייד שעוקב אחר הטרף שלו
(איזה דימוי....
)

למעלה