השופטת בדימוס, חנה אבנור, מרואינת

השופטת בדימוס, חנה אבנור, מרואינת

במוסף ידיעות אחרונות, ומציגה אישיות פולניה (?) בועטת ומתפרעת. עשכיו אני רגועה ומרוצה: אינני לבד כשאני מחזירה לכל האידיוטים שזורקים לעברי פנינים על הכביש וכד´, אני בחברה טובה!

אורלי_ל

New member
חנה אבנור

עפ"י הכתבה היא פמיניסטית מהסוג שלא מבין מה זה פמיניזם (מלכת הדבורים?). הרי כל אחד, אשה או גבר, יכול להגיע לאן שהוא רוצה. אח"כ היא מספרת שלא רצו לקבל אותה ללימודי משפטים כי "משפטים זה לא מקצוע לאישה". היא נזפה בעורכת דין שבכתה אחרי שהפסידה במשפט ("את רואה עוד מישהו בוכה כאן חוץ ממך?"). נראה לי שהיא בזה לתכונות נשיות - מה כל כך נורא בלבכות?

האם את באמת חושבת שלבכות זו תכונה

נשיית? לי נדמה שדמעות יש לכולם, יכולת הבכי היא טבעית בדיוק כמו יכולת הצחוק ומה שקובע אם מישהו יבכה או לא, הוא החינוך והמחסומים שבונים לנו מגיל אפס. יכול להיות שאבנור היא פמיניסטית-אנטיפמיניזם. לא שמתי לב לכל אמירותיה. גם אם כן, האשה הזו מפגינה כלכך הרבה דעתנות וביטחון והחלטיות ותקיפות, שאפשר ללמוד ממנה.

aaa123

Member
לא צריך להתקיף אדם על בכי

אני מסכים שלבכות נחשבת לתכונה נשית בגלל חינוך. אני חושב שזה מגעיל ששופטת מבקרת עורכת דין על זה שהיא בכתה אחרי שהיא הפסידה משפט ,והייתי אומר את אותו דבר גם אילו הביקורת היתה מופנית כלפי גבר.

ציפי ג

New member
אחת השופטות החסרות ביותר מזג

שיפוטי שנתקלתי בהן מעודי. לא רק כלפי עוה"ד היא הית התוקפנית אלא גם כלפי נתבעים, תובעים, עדים ועוד. לא הייתי מאמצת אותה כסמל.

יש לי אחד כזה בן 6 בבית

(לשמחתי לא כל לילה
). מקווה שהיכולת הזו תשרוד אצלו גם בגיל 60.

sista

New member
חנה אבנור - מתחמקת ממסגור

זה שהיא אישה הצליחה לא עושה אותה פמיניסטית באופן אוטומטי. מה שלא נעשה, לא נצליח להכניס אותה, אפילו בכוח, לתוך אחת מהמסגרות שלנו: פמיניסטית, שוביניסטית, לוחמנית, סתם קלפטע, אמיצה, נוקשה, כוחנית ועוד היד נטויה. אי אפשר למסגר אותה, אולי כפי שאי אפשר למסגר שום אדם, ואולי לכן היא רבת פנים וממדים. אולי היא ניסתה להיות בעצמה גבר כדי לנצח את הגברים? היא אימצה לה תכונות כמו לא לבכות אף פעם (מגיל 13), להיות תוקפנית, לא לעשות לעצמה הנחות בתמרונים בין הבית לקריירה... יכול להיות. הכתבה גרמה לי להעריך אותה מאוד. יש בה חוזק מדהים, נחישות, מודעות עצמית ואומץ. יש לה חלק בסלילת דרכים שהיו סגורות בפני נשים. בנוסף, היא קפיטליסטית ששוללת מהפרולטריון את זכותו על רצועת החוף הפצפונת שלנו ולא נרתעת מלנצל קשרים אישיים ולאיים על ראש העיר שלה אשר בסך הכול ניסתה לאכוף את החוק (ואולי לא בדיוק...) העניין הוא שחנה אבנור לא עשתה לנו שום הנחות ולא סיפקה לנו תמונה חד ממדית של אדם כמיטב מסורת עיתוני סוף השבוע.

למעלה