השופטים

דקל נור*

Well-known member
מאחר והציבור מאבד אמון במערכת המשפט, יש לשפר את תדמית השופטים. סדרה של 4 פרקים בלבד עוקבת לראשונה אחרי עבודת השיפוט.
בפרק הראשון ששודר בשבוע שעבר ( ניתן לצפות בכולם באתר של "כאן") אנחנו מלווים קטעי דיונים בבית משפט השלום בירושלים (מצעד הדמויות מזכיר קצת קרקס)
וגם משפט רצח במחוזי של תיק מתוקשר.
השופטים הפרזנטורים נבחרו בקפידה. אחד מניח תפילין עם שחר, אחכ רוכב על אופנוע בכבישי יו"ש לירושלים. השני מפנה זמן לשיחה עם תיכוניסטים. המחוזית מספרת על בית הוריה. כולם מדברים גם על משא השיפוט. שני שופטי השלום הציגו מזג שיפוטי לעילא גם כשהם משוחחים עם אחרון המואשמים. מניחה שנוכחות המצלמה הוציאה מהם עוד יותר מזג שיפוטי😏
הפרק השני ישודר הערב ב-22.
מאחר שלכל היותר הייתי פעם אחת בבימ"ש לתביעות קטנות, זה עולם מרתק. מומלץ בחום.

אבח"י

Well-known member
מאחר והציבור מאבד אמון במערכת המשפט, יש לשפר את תדמית השופטים. סדרה של 4 פרקים בלבד עוקבת לראשונה אחרי עבודת השיפוט.
בפרק הראשון ששודר בשבוע שעבר ( ניתן לצפות בכולם באתר של "כאן") אנחנו מלווים קטעי דיונים בבית משפט השלום בירושלים (מצעד הדמויות מזכיר קצת קרקס)
וגם משפט רצח במחוזי של תיק מתוקשר.
השופטים הפרזנטורים נבחרו בקפידה. אחד מניח תפילין עם שחר, אחכ רוכב על אופנוע בכבישי יו"ש לירושלים. השני מפנה זמן לשיחה עם תיכוניסטים. המחוזית מספרת על בית הוריה. כולם מדברים גם על משא השיפוט. שני שופטי השלום הציגו מזג שיפוטי לעילא גם כשהם משוחחים עם אחרון המואשמים. מניחה שנוכחות המצלמה הוציאה מהם עוד יותר מזג שיפוטי😏
הפרק השני ישודר הערב ב-22.
מאחר שלכל היותר הייתי פעם אחת בבימ"ש לתביעות קטנות, זה עולם מרתק. מומלץ בחום.
אני אפילו שם לא הייתי.

סופהו 1

Well-known member
אני אפילו שם לא הייתי.
אני זוכרת שמתישהו בתיכון, המחנכת אירגנה ביקור בבית המשפט בתל אביב.
בקרנו ביותר מאולם אחד, לא זוכרת מי נשפט/ו, רק שכשהשופט נכנס/יצא קמנו בשקט, לא כמו שנהגנו לקום כשהמורה להסטוריה נכנסה לכתה.

להבדיל, כשנפתח בית המשפט העליון בירושלים, היינו בסיור מודרך שעסק בארכיטקטורה של המבנה. (פנים וחוץ, ישן/חדש, קו ישר/דרך הישר ועגול/צדק (מוזכר באיזשהו פסוק במקרא).
מומלץ.

למעלה