השומרונים

אחר העניין הזה - הם גרו בשכם עד

מלחמת ששת הימים - לאחר המלחמה היה איחוד בין השומרים משכם לשומרונים שבחולון - לפי דעתי עד היום גרים שומרונים בשכם אבל על זה - לא בטוחה. סך הכל קהילת השומרונים הינה בת כ- 500 איש.

שילה1

New member
אכן וורד..מס´ משפחות בודד.ות..

סרבו לעזוב את שכם הנמצאת בין הר גריזים להר עיבל,וזאת מסיבות דתיות..

שילה - לא הייתי בטוחה בגלל.....

בגלל האזור שהוא כל כך רגיש (בטחונית) שממשיכים לחיות שם יהודים . מעניין מאוד - אין על העניין הזה שום מידע עדכני - הם הרי חיים בשכם ממש - או בפרברים - אבל שייכים לעיר (ככה היה בעבר).

yaely2

New member
מנהל
סוכות אצל השומרונים

שללום לכם, רציתי להתרכז רק בשומרונים כי הם בארץ, ויש להם את אותה תורה כמו שלנו, אם כי הם בפרוש לא יהודים. אני חושבת שזו חוויה מיוחדת לראות אותם ולהכיר את מנהגיהם. אגב יש ספר בישול של מאכלי השומרונים. וגם אני, חוץ מקדחת לא ארוויח כלום, אני פשוט מכירה את הנושא וחבל לי שתחמיצו את החוויה והידע. יעלי

שרונהה

New member
למורמונים

יש כנסיה מדהימה בירושלים איזו ארכיטקטורה...... ממליצה לבקר בה.. בכנסיה זו יש להם אוניברסיטה מאוד יוקרתית ונחשבת בקהילה המורמונית בכל העולם. שרונהה

magy

New member
הייתי שם

התפעלתי מהסיור.....וההסברים היו גם טעימות מהמוסיקה שהם משמיעים בהיכל המבקרים...... איך קוראים לכלי הענק הזה? עוגב? עם מאות צנורות ארוכים.......ממתכת....... יושב לו האיש על יד הקלידים והצנורות מוציאים צלילים אלוהיים...... ומהחלונות הקמורים, נשקפת ירושלים.......... חוויה נפלאה....

שרונהה

New member
נכון מגי....הצלילים והנוף

מדהים...... אגב הם מקבלים קבוצות בחינם ונותנים יופי של הדרכה במקום שרונהה

B T1

New member
מגי! האם את רוצה לדעת...

הכיצד העוגב (organ) עוגב?

magy

New member
גם עוגב גם אורגן.....הגזמת

בקשר לשורשים יהודיים. למי אין בסופו של דבר, שורשים יהודיים? הכל התחיל מהיהדות.......... עליה נבנו שאר הדתות...... חוץ מהבודהיזם .........אפילו הבהאים הם תוצר לואי של האיסלם שמבוסס פה ושם, גם על יהדות.......מאחר והאיסלם דת חדשה יחסית ליהדות. יפה גלשנו........יפה............... אוהבת את זה

פפוש4

New member
איך אפשר להגיד בודיזם ואיסלם

בנשימה אחת. האיסלם היא הדת הצעירה ביותר בערך במאה ה-5 או ה-6 לבודיזם יש שורשים של יותר מ-2000 שנה. ואם יש לך זמן יש לי סיפור אמיתי על הנושא. בן של חברים שלנו נסע להודו כדי לקבל "הארה" וללמוד את אורחות החיים של אנשי האשרמים לפני כ15 שנה. בקיצור הוא הגיע לאשרם נידח באחד הפיזדיולוכים שבהודו והוא היה בין הישראלים הראשונים שם. כשהוא הצליח להתקרב אל הגורו של האשרם, התענין הגורו, מיהו? ומהיכן הוא? וכאשר הוא אמר לו שהוא יהודי מישראל הגורו התלהב ואמר לו, מה באת לחפש, כאן כל התורה שלנו היא מהמקובלים היהודים, אנחנו צריכים ללמוד מכם ולא אתם מאתנו סיפור אמיתי

פפוש4

New member
איך אפשר להגיד בודיזם ואיסלם

בנשימה אחת. האיסלם היא הדת הצעירה ביותר בערך במאה ה-5 או ה-6 לבודיזם יש שורשים של יותר מ-2000 שנה. ואם יש לך זמן יש לי סיפור אמיתי על הנושא. בן של חברים שלנו נסע להודו כדי לקבל "הארה" וללמוד את אורחות החיים של אנשי האשרמים לפני כ15 שנה. בקיצור הוא הגיע לאשרם נידח באחד הפיזדיולוכים שבהודו והוא היה בין הישראלים הראשונים שם. כשהוא הצליח להתקרב אל הגורו של האשרם, התענין הגורו, מיהו? ומהיכן הוא? וכאשר הוא אמר לו שהוא יהודי מישראל הגורו התלהב ואמר לו, מה באת לחפש, כאן כל התורה שלנו היא מהמקובלים היהודים, אנחנו צריכים ללמוד מכם ולא אתם מאתנו סיפור אמיתי

yaely2

New member
מנהל
לא רציתי פה ../images/Emo168.gif

שלום סודית שלום כולם, אפשר לדבר הן על המורמונים והן על השומרונים שעות ולכן לא רציתי פה. המורמונים טוענים שהם הגיעו לאמריקה מיהודה בתקופת הבית הראשון, בסירות קטנות. יש להם שמות בהסטוריה שאינם מוכרים לנו, ולא השתלב עם אותה תקופה אצלנו, בכל אופן רובם טוענים שהם צאצאי אפרים בן יוסף ולכן מרגישים קירבה ליהדות. הם טוענים שמצאו את "דפי הזהב" שהנחו אותם לגבי דתם ומאחר והם נרדפו הם עזבו לכוון מזרח עד סולט לייק סיטי. נכון שמותר להם לשאת יותר מאישה אחת אך כפי שלנו יש חרם דרבנו גרשום, להם יש חרם של הכנסייה ולכן הם מתחתנים רק עם אישה אחת. יש אצלנו יוצאים מהכלל וגם אצלם מעטים מצפצפים על הכנסיה יעל *יש עוד המון המון דברים לומר עליהם

למורמונים יש תנך משלהם והם כת

מסיונרית. לכן למה שיש בירושלים הם קוראים האוניברסיטה המורמונית, אחת לא היו מקבלים אישור להקמתה בירושלים.

למורמונים יש תנך משלהם והם כת

מסיונרית. לכן למה שיש בירושלים הם קוראים האוניברסיטה המורמונית, אחת לא היו מקבלים אישור להקמתה בירושלים.

למעלה