השומרונים

yaely2

New member
מנהל
השומרונים ../images/Emo45.gif

שלום לכולם, השומרונים חוגגים את חג הסוכות שלהם בין העשרים והעשרים ושבע לחודש אוקטובר, הסוכות שלהם נבנות בתוך הבתים ושונות משלנו. מאחר ואני בעת לימודי עשיתי עליהם עבודה אני מכירה כמה מהם, הם מוכנים לארח עוד אנשים פרט לי ולתת הסבר ולהראות את בית הכנסת והשכונה וכן ישיבה בסוכה כל זה במשך שעתיים. התאריך המתאים להם זה ביום רביעי ה 23 באוקטובר בשעה 18:00 הם מבקשים 35 שקלים עבור הביקור. המדריך יהיה כנראה בנימים צדקה, שהוא גם עורך את העתון א.ב - עתון השומרונים. השכונה והביקור הם בחולון. מי שמעוניין שישלח לי מסר, ואני אעדכן אותו בתודה יעל

Sודית

New member
נשמע מאד מעניין...יעל.....

יש לי שאלה...שומרונים... האם בלעז זה נקרא..."מורמונים" ? כי פעם הכרתי איש שהיה מין כזה כמו כומר בכנסייה של מורמונים... הוא הסביר לי שהוא גם בעצמו יהודי. זה לא היה בארץ...לא ממש הבנתי את דתם. אין לי שום מושג...מישהוא יודע??? סודית...לא נפסיק ללמוד.

פפוש4

New member
סודית שלום

השומרונים הם לא המורמונים השומרונים הם יהודים כמוני וכמוך רק שהם לא מאמינים בתורה שבעל פה לדידם חמשה חומשי תורה הם כל התורה וכל השאר נביאים וכתובים לא מדבר אליהם את חג הפסח (חג הקורבן) הם חוגגים בצורה מאוד מיוחדת (אחרים יגידו ברוטאלית) כל משפחה מעלה לקורבן כבש ותארי לעצמך 500 כבשים אומללים נטבחים לצורכי פולחן וכל הטקס הזה נערך על הר גריזים (הר הברכה) אני לא אוהב

פפוש נדמה לי, לא לגמרי בטוחה, שאתה

קצת מערבב בין השומרונים לקראים. לא נראה לי שיוכרו נישואים בין יהודים לשומרונים או לקראים. שמישהו יתקן אם אני טועה. יש מושב של קראים "מצליח" על יד רמלה ובית כנסת קראי על הכביש המוביל מרמלה לרחובות, ממש בתוך רמלה.

yaely2

New member
מנהל
סודית אין כל קשר../images/Emo47.gif

שלום לסודית ולכולם גם אני מסכימה איתך שנושא השומרונים הוא נושא מעניין. השומרונים - שמם בא להם מהאזור בו גרו היינו - שומרון. מוכנה להסביר את ההבדל ואת הייחוד של כל כת, אך כמובן שזה לא יילך פה, בהזדמנות מבטיחה לך הסבר יפה ומעניין כי הנושא מעניין מאוד יעל

סודית - השומרונים והמורמונים.......

שומרונים מאמינים שהם שרידים משבטי ישראל והם יהודים. הם יהודים בני דת משה אבל מאמינים רק בספר התורה ובספר יהשע ולא מאמינים בכל התנך כולו. המקום הקדוש שלהם הוא הר גריזים. הם מעורים בחברה הישראלית ורואים עצמם כישראלים לכל דבר. חיים בעקר בעיר חולון!!!(מונים כ- 500 איש בלבד). המורמונים הינם נוצרים. (בעבר זרם נוצרי ייחודי לא נרחיב,).

שילה1

New member
ולהוסיף..

גם הר עיבל קדוש לשומרונים,החוגגים חגי התורה על פי הכתוב המדויק,מה שמסביר את הברוטליות,וכוונה כמובן לזבח הפסח. השומרונים הם עדה ולא כת,להבדיל אלפי הבדלות.. נישאים רק לבני עדתם,ומי שעוזב העדה,משול למת,היינו נוהגים בו מנהגי אבלות מלאים. בראש העדה עומד "כהן גדול",שהוא המנהיג הרוחני ועל פיו יישק דבר. להם שפה ייחודית שנשמרה דורות רבים.

B T1

New member
סודיתי! את השומרונים כבר הסבירו..

לך כולם לכן לי נשארו להסביר רק את המורמונים.--שהם כת נוצרי שנוסדה במדינת ניו יורק ב-1830 ע"י יוסף סמיט. חלק מהכת דוגל בריבוי נשים. לפי טענת מייסד הכת נגלה לו ספר (מלוחות הגנוזים של עמים קדומים) כיום זה נקרא ספר המורמונים. מרכזם ב: Salt Lake City ב-ארה"ב. מספיק? או להוסיף עוד.

Sודית

New member
אני יודעת שזו כת נוצרית

רק לא הבנתי למה הוא הסביר לי, בזמנו שיש להם שורשים ביהדות. ותודה על ההסברים.

redredole

New member
המורמונים בסולט לייק סיטי

בביקורי לפני מספר שנים בסולט לייק סיטי ביקרתי גם הכנסיה הגדולה שם. מבנה ענק ומרשים. במסגרת הביקור הדגימו לנו את טיב האקוסטיקה באולם. בתחילה עלתה מקהלה על הבמה ושרה מספר שירים, ללא כל מיקרופונים ואמצעי הגברה. מכל מקום באולם השירה נשמעה היטה, ברור וצלול. לאחר מכן נגנו בעוגב, מוסיקה רכה ומלטפת. הדבר האחרון היה מעין מופע קולות. המדריך עלה על הבמה והדגים לנו שוב את נפלאות האקוסטיקה. הוא לקח דף נייר וקרע אותו לחצי מכל מקום באולם ההרגשה הייתה שאתה יושב לידו על הבמה ושומע לידך את הקריעה. לאחר מכן לקח עיפרון ושרבט איתו קוים על הנייר ושוב כאילו יש לו רמקול.

Sודית

New member
מודה לכולם על ההסברים.....

ויעל...כן מאד מעניין אותי הנושא. כמו שאמרתי, הכרתי אדם מסויים שהיה שייך לאיזו כנסייה בחו"ל..מורמונים... ומשום מה הוא נתן לי להבין שיש להם איזשהו קשר לדת היהודית....עכשיו שהזכרתם שומרונים, חשבתי שהוא התכוון לזה. כנראה אי הבנה....על כל פנים תודה לכם על ההסברים. סודית בין דת לדת

magy

New member
יחס המדינה אל השומרונים

הוא כאל זרם ביהדות לפחות, לפי הכתבה הבאה. עוד אתר מספר על היכרות עם השומרונים..... יש המון חומר בגוגל.....לא אוכל להביא את כולו........ רובם מתרכזים בעיר רמלה.... מי שרוצה למצוא חומר , יכנס אל google ירשום את המילה "שומרונים" ויקבל מאתיים אלף תוצאות ......שונות.........

magy

New member
באחת הכתבות שפתחתי כדי לקרוא

היה כתוב שהם מתרכזים בעיר רמלה.. בכתבה שהבאתי רשום שהם בחולון.......

magy

New member
כעת אאלץ לחפש שוב את הכתבה

שכתוב בה רמלה...... למה את עושה לי עבודה....?

למעלה