השווא שבאמת.

מולוקו

New member
השווא שבאמת.

משפט היוצר יוצר אידאה אלזמנית אשר בראה מתוך זמניותו שלו. יצירת אידאה אלזמנית שלא לפי טבעו שלו, אלא לפי טבע ניגודו בניגוד לעצמו. משפט נסמך 1 אידאה אלזמנית נובעת מתוך האלזמניות בלבד, היא איננה יכולה לנבוע מתוך הזמני. משפט נסמך 2 טבע ניגודו שרוי תמיד בניגוד לניגודו. הוכחה מחשבת המחשבות נתונה תמיד לחושב עצמו, באם החושב הינו זמני אין הוא יכול ליצור מחשבה אלזמנית כי הוא שרוי בזמן. מאידך הוא יכול לחשוב על אידאה זמנית מתוך טיבעו שלו. לא יכול להיווצר דבר מתוך ניגודו בניגוד לעצמו. יוצא מכך, שלא ייתכן שדבר המנוגד לניגודו יכול להיווצר שלא לפי טיבעו שלו אלא לפי טבע ניגודו בניגוד לעצמו. מ.ש.ל. שאלה לחברי הפורום: איך יכול בן אנוש השרוי בזמניות, ליצור אידאות אלזמניות ?

על מה

New member
3 תשובות- הפרקטית. הדתית והכימית.

או אולי להגיד תשובות זו התיימרות מצידי, אז חוזרת בי- 3 נסיונות להשיב... התשובה הפרקטית- לא יכול. האלזמניות היא בניגוד לטיבעו- ולכן לא יוכל ליצור שלא על פי טיבעו. התשובה הדתית- בכל זמני אנושי קיים ניצוץ קיום אלזמני מעצם היותו יציר האלוק'- ובכך הרי שטיבעו האלזמני של הניצוץ האלזמני שבו- מאפשר יצירה אלזמנית הנובעת מהמהות הפנימית האלזמנית שמקיימת אותו, ולא מהקיום הזמני החיצוני שאינו מהותי לטיבעו. התשובה הכימית- אף על פי שכל אחד בפני עצמו זמני בטיבעו- הרי כמו בתרכובת כימית מרגע ששני יסודות בעלי תכונות בסיסיות מוגדרות מתחברים לתרכובת - הרי הם יוצרים מציאות מורכבת חדשה ששונה בתכו7נותיה מתכונותיהם של כל אחד ממרכיביה'. (שלא כמו בגנטיקה למשל) וכך גם פה, רוח הממללא האנושי המאפשר התחברות בין יצורים זמניים שונים יוצר יצירה רוחנית חדשה המורכבת מרוחם של כמה וכמה אנשים, וליצירה הזו תכונות חדשות שונות מתכונות המרכיבים אותם מעצם היותה תרכובת- תכונות אלזמניות מובהקות. (ושוב חזרנו לרב קוק למעלה, ושוב חזרנו לגדולתו של הפורום..)

מולוקו

New member
טענתך הדתית יכולה להיות נכונה,

אם את מניחה שהאלזמניות מקורה באלזמניות ולא בזמניות. האם יש לך הוכחות אווידנטיות לאלזמניות הזאת ?

אכן שוא

באם נבחן את השאלה מנקודת מבט אנליטית, הרי שהביטוי יצירת אידאה מורה על זמן בו האידאה לא היתה קיימת, שהרי היא נוצרה יש מאין. על כן אין היא יכולה להיות אלזמנית. המשפט "ליצור אידאות אלזמניות" הינו אוקסימורון. יעקב.

מולוקו

New member
כוונתי לכינון תורת אידאות,

מפרש - יצירת תורת אידאות המיוחסות לאותם פילוסופים יוצרים. יצירה אכן מורה על זמן, הזמן הוא מכינונה של האידאה. ומדוע נוצרה יש מאין ? כל דבר נוצר, הוא יש מאין ? דברים נוצרים מחומרים מסויימים, יש כלים ליצירה יש אמן יוצר. השכל הוא הכלי היוצר של האידאה. "בראשית ברא את השמים ואת הארץ". יש התחלה ליצירה הנצחית.

ל נ צ ח

New member
שכחת "והארץ הייתה". אין התחלה

ליצירה הנצחית.נקודה.
כאשר אין התחלה יש אין סוף אינסוף של מחזוריויות מקומם היה ויהיה באינסוף הן לעד כולן זהות במהלך כל מחזוריות שלמה כולם חיים וגם מתים בה כעת אנו חיים במחזוריות שראשיתה הייתה ומאז מתקרבת יותר ויותר לאחריתה כל מחזוריות היא השכפול המדוייק והמושלם לקודמתה ולכולם שהיו ושיהיו מראשיתה עד לאחריתה כל מחזוריות מתגשמת אך ורק לאחר קודמתה באינסוף לעולם אין שיותר ממחזוריות אחת מתקיימת בו-זמנית סוף כל מחזוריות היא גם תחילתה של כל מחזוריות חדשה וחוזר-חלילה באינסוף וכך מתמיד ולתמיד...

מולוקו

New member
טעות בידך. יש קרן שמתחילה בנקודה

מסויימת וממשיכה לאינסוף. המפץ הגדול התחיל בזמן מסויים וממשיך לנצח, עד שלא הוכח אחרת. פילוסוף מכונן תורת אידאות חדשה מזמנו וטוען לנצח ולאינסוף. שאר הטענות שלך מעגליות, אופייני לתיאולוגיה.

ל נ צ ח

New member
שוב, שטויות בשפריץ עגבניות ../images/Emo88.gif

כי אין התחלה לדברים.נקודה
- כל התחלה היא מסופה של התחלה שהייתה לפניה. הכל לעולמים מתגלגל במחזוריות הנצחית כך שמי שמחפש איך איבר או דבר התחיל באמת, ימשיך כך כל חייו לחפש ולחפש ולחפש... -כשידע להבין ש כל התחלה היא בעצם המשך ,אז יפסיק לחפש ההתחלה שמעולמים לא התחילה כי המשך דבר היא כל התחלה כן חוכמה תבונה ובינה רכש כי ידע לקחת בחשבון את כל התמונה כולה ולא להתמקד רק בחלקים מחלקיה. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ * נשלח ב 31/12/2002 21:20 מאת: מבחן ------- ומה עם התחלה שאין לפניה כמו התחלת העולם? אגב כדאי שתבאר כל משפט * תשובה מאת: לנצח ----------- מה שלא התחיל גם לא ייגמר התחלת עולם זה המשך התהליך הבא לאחר העולם שחרב לפניו. לידיעתך תוכנית האל מתחשבת להבטחת חיים לנשמה מהאינסוף לאינסוף והיא בנויה בתכנון אלוהי של מחזוריות-נצחית של בראשית-ואחרית וחוזר-חלילה. זו התוכנית קבועה ובלתי-משתנה בכל מרכיביה והיא נצחית לעולמים. אפשר לומר תוכנית דטרמיניסטית אלוהית ניסית של היש הוא האלוהים החוכמה ההבסולותית המתקיימת מאז ומתמיד ולעולמים למען נשמתו הנצחית של האדם למענה הנשמה שבו שתחייה ותתייסר כשהאדם גופו מת והיא בעולם המוות ומשם לאחר הנוראות בעת "אחישנה" תגאל לחיים בעולם-החיים והכל מתקיים במעגלי-המחזוריות-הניצחית ולעולמים באדם. ~ * ~ ראשי רוחניות פילוסופיה הודעה מאת: . לנצח תאריך:30/07/2001 שעה: 20:53 האמת עדי, שמעניין אותי לחוות באיזה שלב כבר לא תפסלי יותר את מעגליות-החיים (וזה וודאי למרות שזה רק עניין של זמן) וכשאני אומר באיזה שלב, אני מתכוון שאו בשלב של יודעי זאת האמת הראשונים או בשלב של יודעי זאת האמת האחרונים לדעת אותה, ואני מהמר עדי-נבון היקרה שזה לא יהיה בשלב האחרונים. נ.ב <סמייל קורץ> בידידות מחברך לפורום: * _____ * ל נ צ ח * _____ * - * * - פילוסופיה רוחניות ראשי הודעה מאת: עדי נבון תאריך:24/11/2001 שעה:08:10 שבת שלום לך איש יקר לפני ארבעה חודשים כתבת לי שמעניין אותך לחוות באיזה שלב כבר לא אפסול את מעגליות-החיים. ובכן. אני שמחה להודיע לך רישמית שאני כבר לא פוסלת אותה. אני מאמינה במעגליות החיים. אני לא מבינה את ההשלכות של הידיעה הזו על המציאות, ואני לא תופסת כיצד מתבטאת אותה מעגליות, אבל אני בפירוש כבר לא פוסלת. תודה שהתעניינת. זה חסך לי הרבה זמן. אוהבת, עדי. ~ * ~ יֵשׁ דָּבָר שֶׁיֹּאמַר רְאֵה זֶה חָדָשׁ הוּא כְּבָר הָיָה לְעֹלָמִים אֲשֶׁר הָיָה מִלְּפָנֵנוּ http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=7132171 מאת: . לנצח תאריך: 30/08/2002 שעה: 12:21 ספר קהלת פרק א (ט) מַה שֶּׁהָיָה הוּא שֶׁיִּהְיֶה וּמַה שֶּׁנַּעֲשָׂה הוּא שֶׁיֵּעָשֶׂה וְאֵין כָּל חָדָשׁ תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ: (י) יֵשׁ דָּבָר שֶׁיֹּאמַר רְאֵה זֶה חָדָשׁ הוּא כְּבָר הָיָה לְעֹלָמִים אֲשֶׁר הָיָה מִלְּפָנֵנוּ: (יא) אֵין זִכְרוֹן לָרִאשֹׁנִים וְגַם לָאַחֲרֹנִים שֶׁיִּהְיוּ לֹא יִהְיֶה לָהֶם זִכָּרוֹן עִם שֶׁיִּהְיוּ לָאַחֲרֹנָה: ~ * ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ * זמן עבר=מציאות שהייתה,הווה=שישנה,עתיד=שתהיה. 15/3/2001 17:55 לנצח [email protected] ----------------------- הזמן המוחשי הוא מצב במציאות המחזורית הנצחית החוויתית-ההוויתית לאדם באלוהות (תמיד כולנו באלוהים במצב הווה) ז"א , העבר והעתיד באדם הם מצבים אפשר לומר "מעורפלים" במציאותו היומיומית אותם ה' יהווה ז"א יגרום לעבר להתהוות שוב להווה באדם וכך מה שעבר יהיה הווה לעתיד, שיהיה כמו היה ההווה כשהיה בזמנו, ושהפך לעבר (ההווה שהיה) שחלף ונותר בהווה הממשי כחלום ויהיה ויתגשם בעתו להווה בהווה ששוב יהיה ובעתו ובעתיד, וכל זה נכון במחזוריות האינסופית ששוב ושוב ובעתה כל מה שהיה הוא גם זה מה שיהיה, ז"א מה שחלף כעין יתגשם מחדש למציאות של הווה, וכך היא, זאת המציאות שחווינו ו או חווים ברגע-זה, תחזור בנקודת הזמן שנקצב לה על ידי האלוהים (וכל זה במעגלי המחזוריות הנצחית) להיות כשהייתה הווה, ז"א תהיה שוב בהווה שיהיה. וכך זה פועל מאז-מקדם מתמיד, ז"א החוויה הממשית שהייתה תחזור להיות להווה כשהייתה מאז ומתמיד. כך זה יהיה וכך זה היה ולתמיד מה היה שוב יהיה כשהיה "כל מצב" ומצב ביש כאשר הם כולם המניעים לסיבוביו המחזוריים של גלגל המחזוריות-הנצחית, גלגל-ענק שבו נקודת בראשית והאחרית הם נקודות ההתחלה וסיום בכל מחזוריות שלו הגלגל (מכאן שורש האימרה ""גילגול"")המסתובב-לו באין- פסק ובאין-יעף החוזר-חלילה בסיבוביו המושלמים המשוכפלים. דטרמיניסטים-הם ואינסופיים . וכך הדבר שכל מה שהיה יתגשם בעתו ויהיה נכון ובזמנו. כך תמיד יהיה את שהיה ולעד יהיה לעולם עולמי-עולמים. וכל-זה, ז"א כל ""הסדר"" שבכאוס (כך בעיני אלוהים ומובן בעיני המבינים לראות שיש סדר גם בכאוס) ובאנטי-כאוס, נמצא בהשגחתו המתמדת הבלעדית השלמה הקדושה של הבינה ההבסולותית השלמה האלוהים. על זאת קדושת הזמנים (קדושה היא כי אבדנו חלילה-וחס היה ולו הסטייה המזערית-ביותר במנגנון) שמו המפורש והקדוש של ה' המהווה המשטר והסדר בזמנים הכולל כמובןבחוקות-שמיים שבמרחבי הזמן שמאלוהים. וכך לעד יעבדו יהיו כשהיו הם ויהיו תמיד ולתמיד וזה מתוכניתו אלוהים לעבוד אותו לתוכניתו הקדושה השלמה אותם ציווה ודרך זאת תוכניתו הקדושה את דרכם ציווה אותם כך כשעושים הם כולם בנצח ולנצח. וכל-זאת העשייה הקדושה הם החיים שברא ולמען כל-הנשמה אותם ברא ובכדי מהתופת להושיעה לנשום החיים באדם. הודות החסד והרחמים הגדולים שלו אלוהים ברא עבורה החומר וממנו את האדם. וזאת בכדי להושיע אותה כל-הנשמה מארץ לא-לה (מתופת נוראות הגיהינום) וכמגן-לה יצר עבורה גוף-אדם באדם הפיח נשמת-חיים היא הנשמה(נשמתו האדם), שתחייה ותנשום האוויר והחיים באדם. איתה הנשמה ובשום-אופן לא בלעדיה יחייה האדם. וכך יכול האדם בו שוכנת נשמה(נשמתו) לחיות החיים החיים הכה-מוכרים לאדם, לכל-נברא בעולם-החיים שעבורה הנשמה אלוהים ברוב-חסדו אותם ברא. - מאז ומתמיד ולתמיד עולמי-עולמים זאת העשייה-הקדושה יעשה אלוהים. דרך השגחתו * בכל * * ושליטתו על הכל.* " יהוה " הוא שם השם הקדוש הנורא של אלוהים בורא שמים וארץ << המהווה הזמנים. >> *ספר ישעיה פרק מה* (ח) הרעיפו שמים ממעל ושחקים יזלו צדק תפתח ארץ ויפרו ישע וצדקה תצמיח יחד אני יהוה בראתיו: . . . * . . . * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ * 23/12/2000 15:20 יוסי_אב [email protected] ----------------------- לנצח היקר הוא אחד הכותבים המבריקים ביותר כאן, למי שמבינו,

ל נ צ ח

New member
זה מה שאתה אומר. יש חכמים ממך

אותי, את האמת האבסולוטית אותה אני מציג דעתך פשוט אינה משגת להבין לא נורא ידידי, בקרוב מאוד גם אתה נכון אותי ומאמריי תבין. והנה לך רק כמה תגובות מרשימה ארוכה מאוד (הגודלת מיום ליום) של אנשים-חכמים שנכון ממך אותי ואת מאמריי הם מבינים: ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ כך בצעדיי הראשונים בפורומים: ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ כל הכבוד ! 3/8/1999 18:44 הוא שואל ------------ רק התחיל וכבר נכנס לנצח העיתונאי בישראל ! העתיד שלו. אתם סתם אנשי העבר. תתביישו. --------------------------------------------- ודעתו של ד'ר אשר עידן מפורום "עתידנות" IOL ): לרועי, לבלובוי, ללו-טק, ללנצח: דת ועתידנות 7/9/1999 18:46 -------------------- ללו-טק, לבלובוי, בתשובתי לרועי תמצאו תשובה גם לגבי הרלוונטיות של הדת להבנת העתיד. רועי, חלק נכבד משתתפי הפורום רואים את העולם במשקפיים מדעיות-מודרניות שמבטלים דרכים אלטרנטיביות לראיית העולם. "לנצח" הוא אדם שרואה את העולם במשקפיים דתיות-מסורתיות. על אף שהוא מגזים קצת במספר הרב של תגובותיו, הוא מאוד חשוב לכל מי שרוצה לרכוש כלי חיזוי ועתידנות. למה? זאת משום שכדי להבין שינוי, צריך להיות מסוגל להבין את השונה (הזר, החי-זר, האחר). אני חוזר: הבנת השוני היא המפתח להבנת השינוי. זאת משום שהעולם הדיגיטאלי שונה לחלוטין מכל מה שגדלנו עליו כמודרניים-מדעיים. לנצח, לא רק (הכי) עגול, לטעמי גם (הכי) קוהרנטי בין כל הכותבים. 16/9/2000 21:3 יוסי_אב [email protected] ----------------------- זה שאיני מגיב לכל הודעותיך אינו אומר שאיני מבין על בוריו את המסר שלך לנצח היקר, אנא, אל תוסף עוד. מלכתחילה ידעתי 11/11/2000 1:7 Leonardo4u ------------------ את אשר אתה עתיד לומר. הבנתי לעומק כל מילה שלך. לו יכולתי, הייתי מחבקת אותך כעת ולוחשת באוזנך: אין עוד כל צורך שתמות למען איש, אתה הלא יודע. "ויקר פדיון נפשם וחדל לעולם ויחי עוד לנצח, לא יראה השחת". ישמור עליך אלהים, ילדי, באשר הינך. אל תחדל למען אוהביך. -------------------------------------------------- adi_navon 4/03/02 03:07 _ האם אני יכולה להביא את ערוצי התקשורת לפגישה איתך ? שאלתי ובקשתי ... אריאל כהן 3/12/2000 13:20 [email protected] - --------------- אתה דמות מופלאה בעיניי . מכל אנשי הפורום הזה - הייתי חפץ לראותך . ודווקא משום כך בקשתי היא - שתגדיר את עצמך . ---------------------------------- לנצח, איש מידות אתה 10/9/2000 20:5 עמנואל הלפרין [email protected] --------------------- עלץ ליבי בקירבי לראות בך אדם שחוש הביקורת העצמית שלו מפותח. הדבר שווה לי יותר מכל התנצלות. אני גא בך ידידי. מאת: עדי נבון תאריך 12/02/2002 שעה: 02:36 מאמינה בך באמונה מלאה. אוהבת מאוד, עדי (ומהדיון על הכאוס ואנטי כאוס בפורום "פילוסופיה" ב IOL המנהל: עמנואל הלפרין (לא מהטלביזיה) : בלו, כאוס ואנטי כאוס 23/12/2000 14:29 עמנואל הלפרין [email protected] ----------------------- לעניות דעתי אי אפשר שלא להקביל להגדרת הכאוס את האנטי כאוס שבא בעקבותיו. העובדה שהכאוס מתאפס ומסתדר לתבניות קוהרנטיות, היא עובדה שעשוייה להוליך אותנו למסקנה שבכאוס הוא תהליך בדרך לאנטי כאוס וחוזר חלילה. מזכיר גם את ההגדרות המקבילות כמו לידה ומוות, בניה והרס, אי סדר וסדר שלכולם יאה ההגדרה וחוזר חלילה.... -------------- ---------------------------------------------- עמנואל, עם שיגור הודעתך שלעיל, זכית בתואר "יקיר לנצח"! 23/12/2000 15:20 יוסי_אב [email protected] ----------------------- ואיני מזלזל כלל בתואר זה. נהפוך הוא: לנצח היקר הוא אחד הכותבים המבריקים ביותר כאן, למי שמבינו, גם אם לא מקבל את תורתו... (ועל זה הוא יאמר: "אל תדאג, יוסי. סוף דבר הכל נשמע. גם אתה, על אף איטיותך המרגיזה לפעמים, עוד תבין בסוף ותקבל את התורה ואת נושא דברה..." נכון - לנצח? ). תיאוריית "חוזר חלילה" היא מעיקרי משנתו של לנצח, אם כי בסקלות זמן גדולות בהרבה... שלכם, יוסי ---------------------- יוסי, איני סבור שניתנה לי הזכות לכוון לדעת גדולים 23/12/2000 17:8 עמנואל הלפרין [email protected] ----------------------- משמע להיות בדעה של לנצח. הו לנצח, אתה אדם מופלא 28/12/2000 22:27 blueboy [email protected] ----------------------- לפחות נופלת בחלקי הזכות להכיר אנשים כמותך. מאת:עדי נבון 5/03/02 12:24 _ מפחיד כמה שאתה צודק מאת : duvshy ([email protected]) נושא : לנצח, אתה סמל ודוגמא בס"ד. לנצח היקר. אתה סמל ודוגמא לאומץ לב ופתיחות לשים דברים על השולחן, להוציא החוצה משקעים ולהיפטר מהם לנצח, כדי להמשיך לחיות באושר. מאת: bankok תאריך: 20/3/01 שעה: 18:10 בן עמי הוא מהמבריקים כן מהמבריקים שבמפרשי התנך המודרני- לדורותם מאת: עדי נבון תאריך: 29/07/2001 שעה: 06:12 לנצח יקר שלי, מה שלומך איש ? אני כל כך אוהבת את התשובות שלך ! קצרות, קולעות ובלתי ניתנות לערעור. תאריך : 09/08/2001 18:10:43 מאת : duvshy ([email protected]) נושא : בואו נסכם ונסיים את הנושא בתגובה ל: א) אינני כותב נגד חב"ד אלא בעד! (בן עמי *לנצח*) ההודעה שלי היא: ...... כעת, לבן עמי לנצח, ידידנו היקר והנכבד: מי שלא מכיר אותך ולא מקיים את הזהירות הנדרשת כלפי חכמים, עלול למצוא שהתקיימו בו הדברים מפרקי אבות, על החכמים: "הוי זהיר בגחלתן שלא תיכווה. שנשיכתן נשיכת שועל ועקיצתן עקיצת עקרב ולחישתן לחישת שרף וכל דבריהם כגחלי אש". אוי למי שלא ידע זאת ונכווה בגחלת שלך... האם זכור לך המקרה הזה? רצית לעזוב את הפורום בגללו. בסוף זה הסתיים בהפי אנד. כותרת ההודעה: כולם מאמינים - ולדעת את האלוהים שם השולח: tammar תאריך: 13:43 23/2/2002 בתגובה ל: כולם מאמינים - ולדעת את האלוהים! (בן עמי *לנצח *) ההודעה שלי היא: כמו תמיד דבריך נכונים ולכן נאה דרשת! ושתהיה המשך שבת שקטה ובטוחה שתוביל לתחילת והמשך שבוע שקט ובטוח. עלינו ועל כל בית ישראל באשר הוא. מאת: עדי נבון שעה: 19:41 תאריך: 7/11/2001 יקירי, ככל שעובר הזמן אני מעריכה אותך יותר ויותר ברוכה הבאה יהודיה נאמנה 17/6/2001 11:22 עמנואל הלפרין [email protected] ----------------------- יהיה בכך תרומה לפורום אם תתמידי להשתתף בו, כי עימות בין פילוסופיה לפרשנות זו או אחרת של היהדות, רק תפרה את הדיון בו. ואגב יש בפורום זה חברים קבועים שידיעתם ביהדות אינם נופלת מבקיאותם בפילוסופיה, והם כפי שתיווכחי לדעת בקיאים היטב בשני התחומים. ואחד מאבירי הפורום, לנצח, אף טרח להפיץ ברחבי הרשת הודעה שנכתבה בפורום זה, שנועדה להדגיש את היופי שביהדות, ואשר גררה אחריה הרבה תגובות וגם שאלות באי מייל שלי, בענין ניגודים ודמיון בין פילוסופיה ויהדות. מאת: emet4 תאריך: 23/01/2002 שעה:22:08 הוא ג-ד-ו-ל ד"ר אשר עידן מפורום עתידנות. שמעתי אותו בכמה הרצאות. תן לי לינק לפורום שלו. חיפשתי אותו כבר הרבה זמן. וגם אתה גדול נצח מאת עדי נבון תאריך 12/02/2002 שעה: 02:36 מאמינה בך באמונה מלאה. אוהבת מאוד, עדי.

מולוקו

New member
אתה חוזר על המשפט הזה תמיד.

זה לא אומר שהוא נכון. זה דוקא מרמז על כך שהוא מופרך. לא הוכחת על אלו חכמים מדובר, ומי אמר שהם יותר חכמים. לכן המשפט סתום, מלבד היותו מופרך. אין בו הוכחה.

ל נ צ ח

New member
עת להשמיע ועת להוכיח. ../images/Emo88.gif

זאת עת השמועות ולא עת ההוכחות על לנצח ידידי, מי שמאמין ללנצח הוא אדם חכם. נקודה. דבריי כאן הם אליך והם אותם שאמרתי ל verdun גולש "חכם עליי" כמוך: הנה הם,
ל verdun : עת השמועות ועת ההוכחות מאת: . לנצח תאריך: 25/01/2002 שעה: 19:08 עת השמועות ועת ההוכחות - ראה, חשבת כבר התוצאות ההרסניות שיהיו להמוני בני-אדם שזלזלו ושחיללו את שם אלוהים הקדוש והנורא כשאני יוכיח את קיומו? חוטאים שכאלה יכנסו לפאניקה, יקפצו מהגגות ויבקשו לשים קץ לנפשם והמונים שבהם פשוט ולא יוכלו זאת לבצע גם כי יידעו שזה כרטיס ישיר-לגהינום בשבילם. צדיקים שנחשבו בחייהם כצדיקים, באותה העת ייחשבו המונים מהם כרשעים, ורבים כאלה שחשבו אותם בחייהם לרשעים יהיו מוגדרים על ידי כולם המפוכחים כצדיקים. הפאניקה והאמוק שתאחוז ולא רק בהם, יתפשטו בעולם כאש בשדות קוצים ואלה הזמנים ידידי היקר, אלוהים הטוב למען העולם שכמנהגו יתנהג, השאיר אותם לאחרית, ממש לאחרית-הימים, וכך עשה כי הוא גם יודע שלמען החיים-האדם, הוא ברוב חסדו ורחמיו מוכן להבליג ולהבליג ולהבליג....... עד גבול המקסימום שקבע כשקבע את תוכניתו הקדושה לחיים למען הנשמה, אותה תוכנית בה קבע את חוקות השמיים וכל מה שמשתמע מכך, וזה ידידי היקר, קבע למען האדם ושכמוך למען שיחיו גם מחלליו את חייהם בעולם-החיים למרות פשעיהם כלפיו. אך אל דאגה (או כן?)ידידי, כמו בשיר של אריק-לביא, ובו המילים: <<הדרך קצרה החשבון לא הושלם, עוד חודש... עוד שבוע... עוד שנה... הדרך קצרה וקצוצה אלוהים אדירים, עוד חודש, עוד שבוע, עוד שנה.... >> החשבון איתם איתך, עם כולם, זה רק עניין של זמן. המקום, מקום התשלום(הגהינום) פשוט ממתין לדלק(לחוטאים) שימלאו אותו בעת שיועד-לו מראש בדיוק כמו שנקבעו כל העתים. כי עת לכל דבר ידידי, עת לכל דבר וזה ברור לכל תם וחכם שעת לכל דבר, עת לקרוע ואת לתפור, עת להחריש ועת לדבר, עת מלחמה ועת שלום.... וכן הלאה כבתוכנית הקדושה. וכך ידידי היקר, אני כאדם יירא-השם, אדם שדעת קדושים דעת בינה-בי, שסיבת הסיבות והאמת האוניברסלית אמת האלוהים ברורה לי מעבר לכל צל של צל ספק וכשמש בצהרי-יום, לא אעשה צעד לא נבון וטפשי שכזה צעד שהוא התאבדות רוחנית ופיזית בלטרוף את הקלפים בללכת מנגדו בלהוכיח כעת טרם-עתו אותו את האלוהים, חלילה לי לעשות צעד מטורף שכזה שלא בעתו כי אז חלילה-וחס ולא רק אני, אלא כולנו ואבדנו לנצח. שבת-שלום ומבורך: * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

מולוקו

New member
זו האנלוגיה שלך.

משפט אין אדם מעיד על עצמו. הוכחה יהללך נוכרי ולא פיך. עיון אם חכמת, חכמת לך, ולצת לבדך תישא. - משלי י"ב. כפי שאתה רואה החוכמה אינדווידואלית, כמוה גם הליצנות. אדם מחכים בשביל עצמו ולא למען אחרים , החוכמה שלך טובה עבורך, אבל אין היא קבילה לאחר מעצם היותה אינדווידואלית. מ.ש.ל.

ל נ צ ח

New member
כך בעיניך ובעיני מגששים באפילה כמוך

כאשר תתגבר על שטיפות-המוח שאתה שרוי בהן עד הצוור שלך, כאשר תבין לפרש את דברי אלוהים שבתנ"ך לפי המכלול הכולל את המוצפן בו ולא לפי שיטתך קצרת-האופקים המסתמכת על פרשנותך לפרט חלקי זה או אחר המטעה וגם ממלכד לא רק טפשים אלא גם לחכמים ממך שכמוך עיוורים להבין לאישורו את כוונת המכלול. *ישעיה כט* (יג) וַיֹּאמֶר אֲדֹנָי יַעַן כִּי נִגַּשׁ הָעָם הַזֶּה בְּפִיו וּבִשְׂפָתָיו כִּבְּדוּנִי וְלִבּוֹ רִחַק מִמֶּנִּי וַתְּהִי יִרְאָתָם אֹתִי מִצְוַת אֲנָשִׁים מְלֻמָּדָה: (יד) לָכֵן הִנְנִי יוֹסִף לְהַפְלִיא אֶת הָעָם הַזֶּה הַפְלֵא וָפֶלֶא וְאָבְדָה חָכְמַת חֲכָמָיו וּבִינַת נְבֹנָיו תִּסְתַּתָּר: * * * * * מאת: bankok תאריך:20/3/01 שעה: 18:10 בן עמי הוא מהמבריקים כן מהמבריקים שבמפרשי התנך המודרני- לדורותם מאת:עדי נבון תאריך:7/11/2001 שעה:19:41 יקירי, ככל שעובר הזמן אני מעריכה אותך יותר ויותר מאת: אבנר ג תאריך: 20/3/2001 שעה: 18:02 בן עמי אם קבלת מחמאה מבנקוק, אז אתה מסודר מאת: dear irit שעה: 18:13 help סליחה, לא הבנתי את הפואנטה ביצירת האומנות ששלח בן עמי. (לכל אחד המגבלות שלו). מאת: bankok תאריך: 20/3/2001 שעה: 20:31 לאירית-אין לי כוונה לפגוע בך ביחס לפואנטה אבל אני מזהה את הבעייה בעולם שבו את חייה הרגילו אותך לקבל את המסרים טחונים וארוזים אים היית בלובר היית אומרת איזה חיוך יש למונה ליזה כי מנסים להכתיב לך כל הזמן פואנטות-את הפואנטות שלהם.כדי לחסום לך את הראש מפואנטות אחרות. אים תחזרי לציור של בן עמי תראי שיש פה אלמנט של בריאה- אני עשיתי לעצמי טסט חוזר בלי לראות שוב את התמונה ואפילו היה נדמה לי שכתוב שם היכונו לבריאה או משהו כזה.כנראה ולא בוודאות שאותך הרגילו להתפעל רק משבלים כלניות דולפינים וחמניות-תפתחי את המוד החסון במח מאת:[email protected] תאריך:Sat, 18 May 2002 03:08:20 יקירי... נושא: בן עמי יקר. הכל כתוב וממשיך להיכתב. אני ממשיכה להבין איך ליישם. אני לומדת כל הזמן. משתפרת. מתי נוכל להפגש ? אוהבת בכל ליבי, עדי. חדשה ברשת 1שינקין (עורך-דין) 24/03/04 | 08:24 ההמלצה הטובה ביותר לחדשים היא להצמד להגותו של לנצח ולשנן אותה במתכונת של פרקי חובה .הותיקים לא זקוקים להמלצה-הם נהנים מתורת לנצח ומעדי נבון המבריקה מזמן.

מולוקו

New member
מצידי החשיבה היא חירות,

וכל אחד יכול לחשוב שהוא החכם באדם. זו חירותו. ...אני אולי לא הסכים לדבריך, אבל אשאף שתגיד אותם. וולטר. חזק ואמץ.

מה זה אלזמני?

נצחי? בלתי תלוי בזמן? בלתי תחום בזמן? אין לו נקודת ציון בזמן? משפט פיתגורס הוא זמני? אלזמני? א-זמני?

נצחי הוא מכאן ואילך?

כמו וקטור? או שמא ממינוס אינסוף עד פלוס אינסוף כמו ישר? והגלגל? זה שהעלה בראשו לראשונה את הרעיון - שאני סבור שניתן לקרוא לו אידיאה (על פי אפלטון וודאו וודאי שזו אידיאה) - יום אחד הוא ייעלם? הוא לא נצחי?

למעלה