השוואת מחירי accessories ל iPod

benler

New member
השוואת מחירי accessories ל iPod

בימים האחרונים, חבר שלי רכש (עבור חבר אחר) iPod Phto 30GB בהונג קונג. למרבה הצער, הוא לא קנה את הכבל לחיבור המכשיר לטלוויזיה. סקר קטן שביצעתי העלה את המחירים הבאים: מחיר רשמי של Apple בארה"ב: 19$ (בערך 85 ש"ח) ניתן להשגה (בארה"ב) ב 12$ (50 ש"ח) מחיר בחנות של ידע בארץ: 156 ש"ח מחיר מבצע(?!) ב pdastore ברמת גן: 299 ש"ח אחרי שנדהמתי, החלטתי לחפש עוד דוגמאות. למשל: ה Camera connector החדש עולה 29$ באפל (125 ש"ח), 219 בידע ו 440 ב pdastore. בקיצור - נכון שקניית מכשיר ipod בחנות הנ"ל היא זולה, אך תיזהרו טוב טוב מקניות אחרות שם - שלא יגנבו ממכם. בן

TheRealDeal

New member
כן, גם אני שמתי לב לזה בזמן האחרון!

במיוחד עם האוזניות HIGH-END שהם התחילו למכור (אבל המחיר! אלוהים! המחיררררררר!!) נתחיל מהE2C של SHURE, נמכרים ב790 ש"ח שם, מחיר רשמי בארה"ב 99$, מחיר "רחוב" - 62$, בארץ אפשר למצוא אותם ב600 ש"ח בחנות "אדר" או איך שהיא לא נקראית. הלאה, לE3C, מחיר רשמי 179$, מחיר רחוב 120$, אצלם? 1300 ש"ח..!! ולE5C, מחיר רשמי 500$, מחיר רחוב 350$, אצלם 2500 ש"ח, אם הם מוכרים במחיר הרשמי, תוסיפו את המכס, המחיר שלהם לאוזניות האלה לא מאוד מוגזם לפי המחיר הרשמי, אבל מי קונה היום אוזניות כאלה במחיר הרשמי? יקר מדי, מצטער!! SENNHEISER PX200 - מחיר רשמי 59$, מחיר רחוב 49$, מחיר אצלם 490 ש"ח. SENNHEISER MX500 - מחיר רשמי 20$, אצלם 230 ש"ח. ETYMOTIC ER-6I - מחיר רשמי 150$, מחיר רחוב פחות מ120$, אצלם 1000 ש"ח אני יודע שזה לא מאוד מעניין, אבל משעמם לי מה לעשות
המחירים שם בהחלט גבוהים, אבל אני מאמין שעם הזמן המחירים ירדו,אבל היי, לפחות הם עושים משהו בייבוא של אוזניות IN-EAR ברמה גבוהה! כל האוזניות שרשמתי הם IN-EAR חוץ מהאוזניות של SENNHEISER. אני מקווה שהם יבינו במהרה שהמחירים האלה לא ריאלים ויורידו אותם כי צריך לפתח קצת את שוק האוזניות בארץ לפי דעתי. נצל"ש - אני מחפש אוזניות ב"גודל מלא", חשבתי על הGRADO SR-60 או על הSENNHEISER HD280PRO, מישהו מכיר ויכול להגיד לי מה עדיף? תודה מראש

benler

New member
זה כן מעניין !

צריך לעשות הכל כדי שהגזלנים האלה לא יצליחו לעשוק את הציבור. אני מבטיח להזכיר בפורום מידי פעם את העובדות שנחשפו כאן הערב. בן

strunky

New member
אכן, המחירים שלהם באמת מטורפים

אם הם קונים את הE3C במחיר שאני קניתי ($120) אזי מדובר (אחרי מע"מ) בשלוי רווח של מעל 110% (יותר מפי 2 !) שזה בהחלט לא סביר. מה שנקרא חוקי , אבל מסריח... אני מסכימה עם בן, אחד מהתפקידים של פורום כזה הוא לשפר את המודעות הצרכנית של חובבי ה-IPOD ולפרסם מחירים טובים ורעים.

New member
שמתי לב למחירים אצלם כבר מזמן

אם אני לא טועה, זה נקרא "גניבה". מי שלא בקיא כל כך במחירים השונים או שלא עושה סקר לפני קנייה הוא הטרף שהם בטח מחכים לו. גניבה במחירי מבצע. רק היום.

Raffael

New member
לא, זה לא נקרא גניבה.

זה נקרא למכור ביור. אולי יותר ממה שסביר. מה שיפה בזה, במה שנקרא שוק חופשי או כלכלת שוק או פשוט חופש, זה ההדדיות. כמו שאף אחד לא מכריח אותם למכור במחיר נמוך, אף אחד לא מכריח אותנו לקנות אצלם. הם לא מונופול והיום, בעידן התקשורת הפתוחה והנגישה כל כך, זה קל מאוד להשוות מחירים או לפרסם מידע כזה (בפורומים למשל) ופשוט לא לקנות ביוקר. אפשר לקנות אצל מוכר אחד בארץ או להזמין מחו"ל בקלות רבה. פשוט לא לקנות ביוקר, זה הפתרון הפשוט והיעיל ביותר. לקרא להם "גנבים" זה מכוער ובוטה וגם פשוט לא נכון עובדתית: לא לך או לי להחליט מה הוא מתח הרווחים הסביר של סוחר.

Raffael

New member
נכון, זה גם זה, אבל בכל זאת יש הבדל

מעבר לסמנטיקה ודגשים שונים. גניבה היא מושג ברור מאוד. כולנו יודעים מה זה. זה לא חוקי, זה לא מוסרי וכו'. להגיד על מישהו שהוא גנב, זו האשמה חמורה, השמצה, הוצאת דיבה וכו'. אני חושב שבמסגרת איזשהי שמירה על מידה מסוימת של תרבות דיון ודיבור בארץ, כדאי להמנע מזה. ההתלהמות במקומותינו יותר מדי שכיחה וקלה ולפעמים כדאי לנסות לרסן. זו הכוונה שלי. אף אחד מאיתנו לא יודע איפה הם קונים, בכמה, מה ההוצאות שלהם, מה החלק היחסי של המכירות במחזור שלהם, כמה משתכרים העובדים, מה מתח הרווחים וכו'. לדעתי, זו שגיאה, מבחינה צרכנית טהורה, להכנס לכיס של סוחר. שהוא יעשה את השיקול שלו ויחליט בכמה הוא צריך למכור ואנחנו נעשה את השיקול הצרכני ונחליט איפה ובכמה לקנות.

benler

New member
תשובה

אני השתמשתי במילים "גזל", "עושק" ו "יגנבו אותכם" (שזה סלנג ולא האשמה מפורשת בביצוע פשע). מתח רווחים של מאות אחוזים בעיני הוא לא מוסרי - חד וחלק, גם אם יש לקוחות שמוכנים לשלם אותו (כנראה מחוסר ידיעה). מאד מרגיז אותי שמציינים ליד מחירים מטורפים ומצוצים מהאצבע - "מחיר מבצע". זה שקר נפוץ במקומותינו (עיין ערך המכרז של המדינה ודומיו) המהווה הטעיה ולכן הוא פסול בעיני. אין שום הצדקה הגיונית לכתוב שמחירו של מוצר הוא יותר מ 300 ש"ח כאשר מחירו הרשמי בארה"ב הוא 19$ ומחירו בפועל נמוך בהרבה - זוהי אחיזת עיני ציבור הלקוחות ולכן לדעתי היא חורגת מעבר לקו הלגיטימיות הצרכנית. כאמור, אני אעשה מה שביכולתי על מנת להעביר את המסר הזה למי שאפשר, גם מעל דפי הפורום. בן

Raffael

New member
מסכים לחלוטין עם המסקנה שלך

צריך לפרסם, צריכים להיות מודעים וצריכים לנהל צרכנות חכמה. רק חלקתי על חלק מהמושגים האלה. מתח רווחים של מאות אחוזים הוא לא דבר נדיר. אני מניח שהפער בין מה שקיבל כורה יהלומים באפריקה לבין המחיר ששולם על התוצרת שלו בז'נבה, הוא גדול הרבה יותר (פה כבר יש בעיה מוסרית הרבה יותר גדולה, אבל זה ענין אחר). מעבר לכך, אתה לא יודע מה מתח הרווחים של הסוחר המוזכר כאן. מחיר גבוה ב 100% למשל, אין פרושו 100% רווח. זה גם עובד לצד השני: מחיר רשמי של 19$ הוא רחוק מאוד ממה שמשלמים סוחרים (לפעמים) על המוצרים האלה. הם משלמים בד"כ הרבה פחות. ושכחתי וחשוב לומר: תודה על המידע החשוב שפתח את הדיון הזה.

AGENT SHESH

New member
בוקר טוב, אליהו.

טוב שנזכרת. ידוע לא מהיום ולא מאתמול שאקססוריז לאייפוד בישראל זה שוד. זאת גם הסיבה שכמעט כולם קונים בחו"ל. האמת שחישבתי והגעתי למסקנה שחלק מהמחירים היקרים יש בהם קצת הצדקה כי בכל זאת - החנויות צריכות להרוויח משהו, אבל עדיין - רוב המחירים המוחלט הוא פשוט שוד לאור היום.

benler

New member
ב "ידע" הפערים הם סבירים

כשאתה מוסיף מע"מ (תמיד) + מכס (בד"כ) + הובלה + תוספת עקב היקפי מכירות נמוכים, אזי 60-80 אחוז תוספת (על המחיר בחו"ל) זה פער סביר (גם אם מרגיז). אני רציתי להדגיש את החוצפה של החנות המסויימת הזאת ולהזהיר את הציבור. בן

dan 78

New member
רגע רגע....

יש דרך לחבר את האיפוד פוטו לטלויזיה כך שיהיה אפשר לראות סרטים בו?!

למעלה