אתן את 2 הסנט שלי מניסיוני כמובן
המכשירים שעליהם גלשתי הם גלקסי S1 (המכשיר הקודם שלי), נקסוס 7 ועכשיו הטלפון הנוכחי - נקסוס 4.
ראשית יש לציין שעל כל מכשיר דפדפן הסטוק של אנדרויד כמו שהוא בא מגוגל הוא הקל ביותר. הוא נבנה במיוחד למכשירי מובייל והוא גם מנהל את עצמו בהתאם. הכי זריז והכי פחות כבד.
החסרונות שלו הם שיש דברים שהוא פשוט לא תומך בהם. במרבית המקרים זו לא בעיה - לפעמים כן.
על הגלקסי 1 זה כמעט הכרח לעבוד איתו אלא אם כן יש אתרים שבהם הוא לא מצליח (ואני זוכר שיש, פשוט לא זוכר איזה..).
גם על הנקסוס 4 אני משתמש בו בתור דפדפן ברירת מחדל כשאני מקליק על לינקים. הוא מספיק טוב למטרה הזו (יש לי 4.2.2 אבל PARANOID ANDROID ולכן יש דפדפן סטוק).
כרום - דפדפן ברירת המחדל של הנקסוס 7. הוא כבד יותר מהסטוק וגם מהדולפין. עובדתית, עובד לאט יותר ממנו ואני מדבר על הגרסאות האחרונות. יש לו ביצועים טובים ב-HTML5 ו-JS אבל הדולפין לא נופל ממנו במחלקה הזו והדולפין מציע יותר אפשרויות. על ה-S1 אסור להתקין אותו (לפני הכל הוא תופס כמעט 30 מגהבייט מהזיכרון המהיר והיקר של ה-S1) ואני משתמש בו רק בנקסוס 7 בתור דפדפן ברירת מחדל להקלקה על לינקים. בכל מצב אחר - דולפין.
דולפין - הדפדפן לדעתי הכי טוב. תמיכה מעולה בכל אתר כמעט, עובד מאוד מהר גם עם אתרים כבדים, FLASHים ו-HTML5 עם JS. יש לו אחלה פיצ'רים. הוא יותר כבד מדפדפן הסטוק כמובן אבל אם המכשיר יכול לסחוב
אותו (נקסוס 7 ו-4 כמובן) אז הוא עדיף כי זה ממש לא מורגש. על ה-S1 הייתי משתמש בו רק באתרים שבהם דפדפן הסטוק לא עבד טוב.
את פיירפוקס הסרתי. לא ראיתי ערך מוסף להשתמש בו על פני הדולפין. ראוי לציין שב-PC אני משתמש רק בפיירפוקס ובכרום רק כדי לבדוק ביצועים של האפליקציה בעבודה