השוואת דפדפנים?

yossin

New member
השוואת דפדפנים?

ברור לי שיש בזה לא מעט עניין של טעם אישי
אבל, האם מישהו השווה דפדפנים ונתן המלצות ו/או ציונים?

תודה

yossin

New member
חברים, זה מעניין

אין איזשהו אתר מכובד שהשווה דפדפנים שונים ונתן להם ציונים או משהו דומה?

מורוש98

New member
יש, וזה הכי עדכני שמצאתי

http://hwzone.co.il/gadgets/reviews/apps/Android_Browsers

ארזS

New member
טעמי האישי בלבד.

בסמרטפון המעאפן שלי אני משתמש בדפדפן שהגיע עם המכשיר.
כמה שפחות להעמיס על הסמסונג W הזה - הכי טוב...
ובכל מקרה צמצמתי את הגלישה בסמרטפון מאז יש לי את הטאבלט.

בטאבלט, מלבד הדפדפן שבא עם האנדרואיד התקנתי גם את כרום וגם את מוזילה ואפילו את הדולפין.
את הדולפין העפתי מהר מאוד, לא נראה לי שהוא בשבילי.
משתמש כברירת מחדל בדפדפן שבא עם המערכת, מצאתי אותו כמתאים ביותר לצרכי ופחות נתקע בסיטואציות מוזרות.
במוזילה משתמש לכמה אתרים שמשום מה נראים כאילו נבנו לדפדפן הזה.
כרום אהוב משום מה על אשתי שגם משתמשת בטאבלט.

אני חושש שלא עזרתי לך הרבה, הבאתי רק את מה שקורה אצלי.

BobboVilla

New member
אני בדקתי בטלפון הקודם כמה דפדפנים

המכשיר היה HTC Desire עם מעבד חד ליבה של 1 ג'יגה הרץ ו-512 מגה זיכרון RAM, וגירסת אנדרואיד 2.3.7.
הדפדפנים שנבדקו היו המובנה, כרום, דולפין, UC Browser, ו-Lightning Browser.

דולפין היה בסדר, עד שבאחד העדכונים הוא נהיה כבד ואיטי.
כרום לא אהבתי, אז לא המשכתי איתו.
המובנה היה סביר, אבל בגירסא ההיא הוא היה מאוד מוגבל.
UC Browser היה מצד אחד מאוד טוב, אבל הוא היה זולל את כל הזיכרון של המכשיר, וגורם לכך שכל האפליקציות היו נסגרות. זה כנראה בגלל שהוא לא כתוב טוב ושאין לו garbage collector טוב. הסרתי אותו.
Lightning Browser התקנתי בגלל שהוא מאוד קטן (פחות מ-300KB), והסתדרתי עם מיעוט הפיצ'רים שלו. אהבתי אותו ואני ממשיך להשתמש בו גם על ה-S4, שלא בדיוק חסר לו זיכרון RAM (למרות כל אפליקציות הזבל של סמסונג). אגב, בגירסאות האחרונות נוספו לו כל מיני פיצ'רים חסרים (נניח, דפדוף קדימה
).

על ה-S4 גם התקנתי פיירפוקס, אבל לא בדקתי אותו יותר מדי, אז אין לי ממש חוות דעת לגביו.

ארזS

New member
בעניין Lightning Browser

לא הכרתי אותו אז התקנתי עכשיו על הטאבלט בעקבות תגובתך .
[לא עושה נסיונות על הוונדר המעפאן...].

זה נראה לי בדיוק או כמעט בדיוק כמו "דפדפן הבית" של אנדרואיד.
האם אני טועה ?
ו/או מה השוני/היחוד ביניהם אם יש ?

BobboVilla

New member
הוא קטן יותר ועולה מהר יותר

לי הוא גם יותר נחמד, למרות שהוא מוגבל (רק 5 מועדפים, למשל).

prizman

New member
יש לי על ה S3 ככה:

דפדפן מקורי, פיירפוקס, דולפיו וכרום.
זה גם הדרוג שלי לגביהם מהגבוה לנמוך כאשר המקורי המהיר ביותר
והפיירפוקס עם האפשרויות הנוחות ביותר.
הדולפיו לא מצטיין בכלום ואת הכרום אני פשוט לא אוהב, הוא סתם
תקןע שם.

HelloweeN

New member
בדקתי את מרבית הדפדפנים הנפוצים

שצויינו כאן, ובנתיים, הכי מהיר והכי נוח זה דפדפן הסטוק של סמסונג.
אחריו פיירפוקס שהוא די סבבה, ואם אתה מרבה לקרוא מסמכים באינטרנט, הייתי ממליץ מאוד על OPERA או OPERA MINI שידוע ברספונסיביות הנפלאה שלו לדפי תוכן ובחיסכון בתעבורה (דאטה).

כרום, עם כל ההוללות שלו (משתמש גאה של פיירפוקס מאז שהם קמו בערך, ולא נכנע לטרנד הכרום ה'מהיר' בדסקטופ), משתרך הרחק מאחור והוא די איטי.

BobboVilla

New member
אתה יכול להסביר מה הכוונה

"טרנד הכרום ה'מהיר' בדסקטופ"? כי אני מרגיש שכרום הוא איטי וכבד, שלא לדבר על כך שהוא תופס כמה מאות מגות בזיכרון רק כדי להגיד בוקר טוב.

xicod

New member
כרום כן יותר טוב ויותר יעיל מפיירפוקס

אחד הדברים העיקריים שמעולים אצלו - כל טאב הוא תהליך מערכת נפרד.
זה מאפשר לו לא לקרוס אם אתר מסוים עושה בעיות וגם מאפשר להתנקות יותר בקלות מבעיות של זליגת זכרון.
בכלל, הוא נכתב כמעט מאפס בתקופה היחסית אחרונה. כלומר יותר מודרני ונקי מפיירפוקס (שזולג אצלי זכרון ואני עדיין אוהב אותו יותר).

BobboVilla

New member
אני לא מסכים

דוגמא מעכשיו. הפעלתי את כרום, לא נגעתי בו. נעזוב את 3 התהליכים שרצים (זה בסדר ואמור להיות), אבל למה לעזאזל הוא לוקח כמעט 200 מגה זיכרון, שלא לדבר על כך שהיה לו שיא צריכה של יותר מ-300 מגה?

xicod

New member
אתה צוחק, נכון?

הוא מקצה את הזכרון מראש וטוען את הרכיבים כדי להגיב במהירות טובה כתרצה לפתוח אתר כלשהו.
מה שמבחינתי קובע אם יש בעיה או אין, זה אם אחרי שימוש של שבוע, הוא עדיין לוקח כמות דומה של זכרון לכשמתי שהפעילו אותו.
פיירפוקס מתנפח עם הזמן ולא מצליח לשחרר זכרון - הגדרה לזליגה.

BobboVilla

New member
פיירפוקס אכן לא מפנה זיכרון, וזו בעיה

לכן אחת לכמה זמן אני סוגר אותו (ממילא במחשב החדש שלי משהו בפיירפוקס או באתרים שאליהם אני גולש מפריע לי לעשות hibernate). אבל במחשב הקודם, על אותה כמות (גדולה) של טאבים פתוחים, הכרום לא הגיב בכלל, ופיירפוקס עדיין זז.

HelloweeN

New member
כולם טוענים בנחישות ובאופן אוטומטי,

שכרום הוא "הכי טוב" ו"הכי מהיר". הוא באמת דפדפן מהיר (עבר אופטימיזציה לזיהוי מהיר של DNSים ו-JS) ומותאם במיוחד לעבודה מול המוצרים של גוגל.

אני באופן אישי מוצא את פיירפוקס מהיר יותר ויציב יותר בעבודה 'כבדה', כשיש לך 30-40 טאבים פתוחים בכל מסך (אני עובד לרוב עם שני מסכים).

כיוון שכרום מותאם במיוחד לעבודה עם מוצרי גוגל, הוא אוסף עליך המון המון מידע שמועבר לידי גוגל. אני נאלץ בלית ברירה לעבוד עם הרבה מאוד כלים של גוגל כחלק מהעבודה וגם בבית, שהם גם ככה אוספים עלי מידע ומספימים אותי בפרסום מטורגט ומעצבן - ואני לא אתן להם את התענוג למצוא עוד כמה פירורי מידע אם אשמש בעוד מוצר שלהם (ככלל, אני כמעט תמיד גולש ב-PRIVATE BROWSING ומפרוקסי מזוייף [PANDORA רצה אצלי קבוע כבר שנים בישראל] על מנת להקשות על האח הגדול באיסוף מידע עלי). זאת הסיבה אגב שאני כ"כ מחכה ל-OS החדשות ומפלל שפיירפוקס OS תגיע למכשירי היי אנד כמה שיותר מהר, וכמובן לא מוכן לסנכרן את אנשי הקשר בגוגל.

אגב, אתה הראשון שאומר שכרום הוא אצלך איטי וכבד בדסקטופ. עד היום שמעתי עליו רק שבחים עיוורים. אני שמח איתך לאיד

BobboVilla

New member
בדיוק מה שרשמתי למעלה - בריבוי טאבים

הכרום קורס, והפיירפוקס ממשיך לעבוד (לאט, אבל עובד).

ולגבי הניסיון (הנואש?) לחמוק תחת הרדאר של גוגל - אני מסכים לחלוטין. מסיבה זו נשארתי כמה חודשים עם רום מבוסס 2.3.7 ולא עברתי ל-ICS או JB, כדי שאני לא אהיה חייב לסנכרן את אנשי הקשר לג'ימייל.

HelloweeN

New member
מזל שב-TW עוד אפשר לשמור על הקונטקטס על

הטלפון.
הזמנתי את ה-S4 GE, הוא אמור להגיע לקראת סוף ספט', אני מקווה ששם אני גם אצליח למצוא איזה פתרון לענין וכמובן, שכמות הלאגים בו תהיה קטנה מה-TW. זה מחרפן אותי שטלפון מפלצת כמו ה-S4 כ"כ מאכזב במהירות שלו ובתקיעות שלו.
כך או כך, אחד מה-S4 יעוף חיש מהר, לפה או לפה

BobboVilla

New member
באמת אחד היתרונות הבודדים של TW

לדעתי זה ככה גם עם שאר ממשקי היצרניות (למעט אולי מוטורולה במוטו X), כי אין להם את אותו אינטרס כמו גוגל שנהיה תלויים בענן הגוגלי. למעשה, סמסונג אפילו מנסה לדחוף לכיוון השירותים שלה (גיבוי אנשי קשר, חנות אפליקציות וכו').

למעלה