השוואות.

הלדין

New member
מממ...

א. תוארם של שליטי ויילס ודורן הוא 'נסיך'. ב. גם ויילס וגם דורן אוחדו בעקבות פלישה מבחוץ. ג. ווילס הייתה שחקנית חשובה בימי הביניים לדידם של המלכים האנגלים כמו שדורן בווסטרוז.

Beorn

New member
מממ גם לך... ../images/Emo3.gif

א. התואר "נסיך" היה נפוץ למדי באזורים אלה בקרבת אנגליה, ולא אפיין את ויילס בלבד. ב. כנ"ל, אנגליה סיפחה אזורים רבים ע"י פלישה וכיבוש. דווקא דורן לא נכבשה, אלא סופחה לווסטרוז באמצעות נישואין פוליטיים. ג. שחקניות חשובות גם כן היו די הרבה... על כל פנים, המאפיינים שנתת הם מאפיינים כלליים למדי, כך שקשה למצוא הקבלה אמיתית שתייחד את שתי הממלכות הללו. אני, על כל פנים, לא מצאתי.

הלדין

New member
מממ נוסף...

להגנתי, עידו רייף העלה את הטענה שדורן מבוססת במידה חלקית על ויילס כאן. אין ספק שהיה לו איזו ביסוס לטענה הזאת. ויילס התאחדה בגלל אויב מבחוץ, ליתר הדיוק.

myochay

New member
אבל בסופו של דבר

מלך סקוטי שלט אל אגלייה ג'יימס הראשון (אם אני לא טועה זה נכון|) אז אולי יש עוד סיכוי לסטארקים

Gregor Power

New member
אתם לא יכולים לעשות הקבלות מלאות

העלילה מבוססת אולי על מלחמת השושנים, אבל זה לא בדיוק. מרטין לדעתי לוקח מה שהוא רוצה. יכול להיות שיש קווי דמיון, אבל זה לא זהה לגמרי. אגב, מה אתם אומרים על טיירל (אהמ! טיודור)? אנשי השושנה?

הלדין

New member
מממ...

הטיירלים יותר מזכירים את בית פאלנטג'אנט במנהגיהם ופחות את בני טיודור ונראים כמו צרפתים שתקועים כמו עצם צרפתיה בגרון אנגלי. הסיכוי שלהם די קלוש להפוך למלכים בזכות עצמם והם לא ממש רוצים בכבוד הזה אם לשפוט את העובדה שהם לא הכריזו עד כה על כוונות כאלה. ברור שההקבלה בין מלחמת השושנים למלחמת חמשת המלכים אינה במאה אחוז. אך בית מרטל גם מצטייר כמועמד די רציני להחליף את בית לאניסטר כריבוניה של ווסטרוז. אתה מכיר את הביטוי - "ששניים מתקוטטים, השלישי לוקח". בית לאניסטר מותש מהמלחמה ונמצא במצב פגיע.

הטיירלים...

זה באמת מוזר קצת שאין להם שאיפות למלוכה. כי נראה שהם הבית החזק והעשיר ביותר בווסטרוז- ברור לכולם שברית עם הטיירלים פירושה יתרון אדיר. רנלי הבין את זה עוד לפני מותו של רוברט, כשרצה להשיא אותו למארגאירי, הלאניסטרים הבינו את זה וגם קייטלין, שקוננה על כך שרוב לא נפל ברשתה של מארגאירי במקום של ג'יין. אם כך למה הם לא מנצלים את הכוח הזה כדי למלוך על ווסטרוז בעצם?

הלדין

New member
טוב.

מייס טיירל 'הדג המתנפח' לא מצטייר כאדם שאפתן במיוחד. הוא אכן רודף כבוד וכיבודים כמו כל אציל אחר בווסטרוז אך אם זה כרוך בעבודה קשה, הוא יוותר על התענוג ויחזור לסעודות המפוארות שלו... מן הסתם, אם הטיירלים היו מונהגים על-ידי מנהיג אמביציוזי יותר, הם, כנראה, היו מנסים את כוחם במלחמת חמשת המלכים ככח עצמאי.

La Gamba

New member
אבל יש בזה סוג של עוצמה

מצבו חזק מאוד כיוון שהוא לא היה שאפתני מספיק כדי לסכן הכל, תסתכלו על כל השאר..

myochay

New member
רנלי היה המלך שך הטיילורים

אומנם הוא לא טיילור בעצמו אבל היה ברור שכל הכוח שעומד מאחוריו הוא הכוח של רמות גנים. מי אתם חושבים הביא את את כול ההספקה והאנשים היה לו כוח של יותר ממאה אלף איש. זה שמיס טיילר לא אוהב להיות בשורה הראשונה לא אומר שהוא לא עושה כלום כי לדעתי רנלי לא היה אסטרטג וגם לא שליט הוא היה סמל.

La Gamba

New member
עדיין

הוא די חיכה בסבלנות לרגע האחרון, אפשר לומר כמו שטיווין עשה במרד של רוברט, רק שטיווין בסופו של דבר כבש ולחם במעלה מלך, בעוד שמייס לא עשה שיט

הלדין

New member
למען האמת...

לוראס טיירל עמד מאחורי ההתרחשויות האלה, לא מייס. אחרי הכל, טיריון עצמו אומר שאם הצלחת לשכנע את אביר הפרחים, הדרך לאביו פתוחה. אין ספק שאפשר להבין לרוחו של אביר הפרחים אם הוא לא תמך בהצטרפות למחנהו של סטאניס. כמובן שאין לשכוח שגם לורדי הסופה תמכו בטענתו של רנלי לכס; אפילו הטיירלים אינם מסוגלים לגייס מאה אלף חרבות בכוחות עצמם (נראה לי שנאמר איפשהו כמה כח רמת גנים יכולה לגייס). הטיירלים לא היו מצטרפים ללאניסטרים לולא הבטיחו הלאניסטרים ללוראס טיירל מקום במשמר המלך. קשה לקרוא לזה הברקה של מייס כשמוחות אחרים חשבו על כל התוכנית.

myochay

New member
עדין אתם לא אומרים

מי עמד מאחורי התיכנון הלוגיסתי והאסטרטגי של רנלי אם זה לא רנלי לא מיס וגם לא נראה לי שזה לוראס אז מי תיכנן הכול מאחורי הכלים שם?

הלדין

New member
מממ...

תשובה מתבקשת אחת היא שלא היה תיכנון לוגיסטי ואסטרטגי אם לשפוט מהעובדה שהצבא של רנלי חי מהארץ כדבריו של רנלי עצמו. ובאשר לאסטרטגיה, מנין אתה למד שצבאו של רנלי פעל לפי אסטרטגיה כלשהי? רנלי חשב שהוא יודע הכל ולכן קשה להאמין שהוא החזיק יועצים שיסדרו אחריו.

myochay

New member
איך יותר ממאה אלף איש יכולים לחית

רק על הארץ. צבא של מאה אלף אנשים מחסל כמויות ענקיות נגיד שכול אחד אוכל 2ק"ג ביום וזה כולל בתוכו גם מה שהסוסים אוכלים זה 200000 ק"ג ביום קצת יותר מידי בשביל לספק רק מהארץ. ואסור לשכוך שצבא צריך גם ברזל פלדה ועץ לבניה אז תיכנון לוגיסטי בתוך צריכים וגם צריכים שהוא היה מתוכנן טוב.

הלדין

New member
מממ...

למעשה, זה בדיוק המחזה שמרטין מתאר כשקייטלין פוגשת את המחנה של רנלי. האציל , שהצבא של רנלי חונה על אדמתו, אומר שהוא גאה לארח את רנלי וצבאו באחוזתו למרות כל הנזק שהם עושים. טיפול בפרטים טכניים כמו השגת עץ או ברזל הם בתחום טיפולם של האומנים שנלווים לצבאו של רנלי. דברים כאלה, מן הסתם, אינם מטרידים את התובע לכתר כשם שהדרך שבה מושגים האריגים המשובחים למחזה התיאטרון שהוא מנהל שם לא מעניינת אותו. אנשים התחילו לחשוב על דברים כאלה כמו לוגיסטיקה או אסטרטגיה רק לפני מאתיים שנה; נראה לי שהראשון שהתחיל לחשוב על זה היה גנרל וולינגטון, מי שניצח את נפוליון.

הלדין

New member
ויתר על כן,

מדוע נראה לך שצבאו של רנלי היה מוסרי במיוחד כלפי הכפרים שעבר לידם? אפשר להפקיע את כלי המתכת של האיכרים, לכרות את היערות של האצילים ולחשל פלדה בכור של הטירה. לא בעיה גדולה אם כשאתה במלחמה וכל כללי המוסר בטלו הלכה למעשה (מובן שרצוי לקיימם אך לא נראה לי שאנשי ווסטרוז שמים על דבר זה ברובם. הסטארקים, סטאניס, ובמידה מוגבלת יותר, תיאון, הם היחידים שכן מנסים לשמור על כללי משחק הוגנים).

myochay

New member
אז מלחמה מרוששת

את האציל המארח של הצבא? אני מסכים שהמלך עצמו לא דואג אבל מישהו חייב לדואג. אם יש לך 70000 סוסים משא\מלחמה\רכיבה אחד מכול 20 סוסים מחליף פרסה ביום. אם כול הכבוד לאציל המארח הוא לא יכול לספק כמויות כאלו של חומר. ועל זה שוולינגטון המציא את הלוגיסטיק לא נראה לי. כבר במלחמת מאה השנים כשהצבא האנגלי חצה את צרפת נגמרו להם החצים אנשים התחילו ללכת יחפים כי הנעלים שלהם נשחקו וזה היה צבא רק של 20000 איש

הלדין

New member
בכן,

גם קייטלין מעלה תהייה דומה כיצד האציל מסוגל לספק את כל צרכיו של הצבא של רנלי. בעל האחוזה עונה לה בתשובה שהוא גאה לעשות זאת. רנלי היה עוזב את המקום מתישהוא עם כל האנשים שלו במסעו למעלה מלך. וולינגטון היה הראשון שעלה על הרעיון לקנות מהמקומיים ולא לבזוז מהם וכך לשמור על יוקרתו של הצבא הבריטי. אכן ייתכן שהוא לא המציא את הלוגיסטיקה אך הוא בין הראשונים. על מה אתה נשען בתיאוריך את מלחמת מאה השנים? איני זוכר שקראתי במקורות שלי שנגמרו להם החיצים (לגבי הנעליים, זה עוד יתכן) מלחמה מרוששת את כל הצדדים המעורבים בה, בלי יוצא מהכלל. הסיבה לכך שאין מיקוד לגבי האלמוניים שאפשרו את אחזקת צבאו של רנלי היא עלילתית גרידא - זה משעמם כל עוד זה דופק עשר. באותה מידה, אתה יכול לשאול שאלות דומות לגבי הצבאות של כל אחד מהצדדים האחרים.

Beorn

New member
אפשר להשוות את זה למשל

לעוזי כהן בארצנו הקטנטונת. עוזי כהן הוא בסך הכל סגן ראש עיריית רעננה, אין לו תפקיד רשמי גבוה כלשהו. ובכל זאת, אפשר לומר שמהרבה בחינות הוא מנהל את המדינה. הוא לא זקוק לתפקיד ציבורי גבוה (כמו שר או חבר כנסת), שעלולים להדיח אותו ממנו. יש לו מספיק כוחבתפקידו הנוכחי, וקשה לפגוע בו.

למעלה