השוואות.

Eldameldo

New member
השוואות.

השוואות בין העולם האמיתי - לבין ששאו"ק. הנה כמה דברים-דומים שאני מצאתי: בני הברזל, והויקינגים שניהם שטים על ספינות ארוכות, ושניהם פושטים מצוינים. הויקינגים במקור היו סקנדינבים שהפכו לויקינגים עקב פיצוץ אוכלוסין בסקנדינביה וסביבתה, אז הסקנדינבים הפכו ליורדי-ים, ופשטו על חוצי צפון-אירופה, על מערב-אירופה, והאיים הבריטים. ואפילו הגיעו לאימפריה הביזנטית, שהייתה בטורקיה. בני-הברזל היו פושטים בגלל שלא היה להם ברירה אחרת. באיי-הברזל אין שום משאבים טיבעיים כגון: ברזל, זהב, גופרית, או נחושת. והאדמה קשה וטרשית מידי כדי לגדל בה גידולים חקלאיים. בני-הברזל הפכו לפושטים כי לא היה להם ברירה אחרת. בנוגע לאלים - בני-הברזל מאמינים באל הטבוע, השוכן באולמותיו המימיים. הויקינגים מאמינים במיתולוגיה הנורדית (אוסף של סיפורים יפים ביותר, אני אישית מאוד אהבתי אותם, הם ממש כמו סיפורי-עם. פולקלור.), והם ומאמינים שאין מוות מבורך יותר ממוות בקרב, כי אז אתה הולך לואלאהאלה - גן-העדן של לוחמים. ובני-הברזל מאמינים שאין מוות טוב יותר מטביעה, כי אז אתה מצטרף לאולמותיו המימיים של האל-הטבוע. יש דברים דומים, לא? ג'ינג'ס חאן והמונגלים, עם העם הדות'ראקי שניהם רוכבים מצוינים על סוסים, שיכולים גם לירות בקשת בזמן רכיבה, שניהם אכזריים ביותר. יש את החאלאסארים אצל הדות'ראקים, ויש את השבטים אצל המונגולים. חאל דרוגו איחד הרבה הרבה שבטים, והיה לו שבט [חאלאסאר] גדול מאוד. גם ג'ינג'ס חאן איחד הרבה הרבה שבטים, ואז הוא הקים שבט אחד גדול. חאל דרוגו היתכוון ללכת לווסטרוז לפני שמת. ג'ינג'ס חאן הגיע ל"ווסטרוז". הוא הגיע ממונגוליה, שליד סין. עד הים הכספי. תבינו, האימפריה שלו הייתה מהאוקיינוס השקט, עד כאן, לישראל, ואז מעבר לישראל. תוך 13 שנה הוא כבש את רוב-העולם. ואף-פעם בכל שנות ההיסטוריה ועד היום, מישהו הצליח לשלוט בכ"כ הרבה שטח. אפילו לא אלכסנדר מוקדון. בדומה לרוברט שלנו - גם ג'ינג'ס חאן מת בעת ציד. אירוני לא? חאל דרוגו, לפני שמת, הלך להיות הג'ינג'ס חאן הששאו"קי, ללא-ספק. ואם זה לא היה דרוגו - זה היה בנו. "הרמך שיעפיל על העולם". לסיכום - העם הדות'ראקי והמונגולים מאוד, מאוד מאוד מאוד דומים. *ושחכתי לציין משהו, כמו העם הדות'ראקי, הלוחמים של מונגוליה היו רק רוכבי-סוסים. הלא-טמאים, והספרטנים מידע מתוך "ויקפדיה" על השירות והאימון הצבאי של הספרטנים: הספרטני היה בראש ובראשונה חייל וכל חייו הוקדשו למשימה זו. הוא אומן לציית ללא שאלות ולספוג את קשיי המלחמה. הוא יכול להבחר פעם אחת בחייו למשרת האפור במשך שנה או עם הגיעו לגיל 60 יכול להתקבל לגרוסיה לכל ימי חייו. השירות הצבאי נמשך עד הגיעו לגיל המופלג הזה. זמן קצר אחרי הלידה, הילד הובא לפני הרשויות ואלו החליטו, אם הילד ראוי לחיות או לא. אם הילד היה חלש פיסית, הוא הושלך מראש הצוק. הספרטנים סגדו לשימור ושיפור הכוח הפיזי וכבר מגיל 7, הילד נלקח מרשות הוריו והפך לרכוש המדינה. עד גיל 7 הילד קיבל חינוך בסיסי בביתו ולאחר מכן נלקח לאימון, דמוי טירונות, ארוך שנמשך עד הגיעו לגיל 20. במהלך האימונים הוא זכה גם להשכלה כלשהי במתמטיקה, ספרות, מוזיקה וכו, אך עיקר האימונים היו מוקדשים לאימוני ספורט וצבא. בנוסף לכך היו מעין תחרויות מי יכול לספוג יותר מכות מהמדריכים. המכות והאימונים הגופניים המפרכים לא היו מספיקים לדעת הספרטנים והם הוסיפו לקשיי הטירונים בכך שלא נתנו להם מספיק אוכל. הטירונים היו מצופים לגנוב את מזונם, אך אם נתפסו, הוכו קשות. ידוע סיפור של ספרטני צעיר, שצד בבוקר שועל ולא הספיק להסתירו באוהל או להורגו ונקרא למסדר. הוא הסתיר את השועל מתחת לכיטון (מעין חולצה רחבה) ועמד ללא תנועה בזמן שהמפקדים סרקו את השורות. הפציעות שגרם לו השועל היו כה חמורות, שהוא נפטר לאחר זמן קצר. כעקרון האימונים היו קשים מאוד, וספק רב אם חיילים מודרניים היו מצליחים לעמוד בטירונות זו. אחרי הטירונות, החייל שירת בצבא הספרטני עד הגיל המופלג - 60. לפי מה שאני יודע - הנשים גם ילדו בעזרת יין, ולא מים. כדי שהתינוקות יצאו חזקים ובריאים. לספרטנים לא היה "יין-אומץ", אך ראיתם שחינוכם היה מאוד מאוד דומה לאלה של הלא-טמאים, חינוך קשה. אבל לא קשה במידה קיצונית כמו של הלא-טמאים.. אפשר להשוות גם את הלא-טמאים והגיסקארים לרומא. היו להם ליגיונות [לא-טמאים], והם אלה שייסדו את רוב הדרכים. לצערנו, בבשאו"ק, לא כמו בעולם האמיתי - "רומא" הובסה ע"י ואליריה, ודרקונים.. הגיאוגרפיה ב-"שיר של אש וקרח" שמתם-לב שהגיאוגרפיה בששאו"ק, מאוד דומה לגיאוגרפיה של העולם שלנו? אפשר להשוות את ווסטרוז לאמריקה. "הצפון" - אמריקה הצפונית. "הדרום" - אמריקה הדרומית. "המצר" - כמו בעולם האמיתי. יש מיצר בין הצפון לדרום. לינק לווסטרוז בשיר-של-אש-וקרח: הצפון: http://amoka.net/eng/gal/maps/mnsf.jpg הדרום: http://amoka.net/eng/gal/maps/mssf.jpg המפה של אמריקה: http://www.kokone.com.mx/tareas/mapas/america/ampolcolor.gif אפשר להשוות את "הים הקיץ" לים התיכון. את "מפרץ היגון" אפשר להשוות למפרץ היווני. מצד שמאל שלי - יוון. ואלריה ההרוסה, וארצות הקיץ הארוך. מצד ימין - טורקיה. ששם נמצאות אסטאפּור, מירין ויונקאי. את האי "גהאן" אפשר להשוות לרודוס. ואת "מפרץ העבדים" אפשר להשוות לים האגאי. אפשר לומר שמרטין פשוט "כיווץ" קצת דברים. מפה של ים הקיץ: http://amoka.net/eng/gal/maps/msusf.jpg מפה של הים-תיכון: http://www.trailmonkey.com/Europe/greece/map_sites/GreeceMAP2.jpg יש דימיון הייתי אומר. *מצטער אם יש שגיאות-כתיב, או שגיאות-ניסוח. אלה די קשה לתקן עקב זה שהאופציה "הצג לפני שליחה", לא טובה במיוחד..

mysterious V

New member
אם מסתכלים על הגיאוגרפיה

ומשלבים עם הדותרקים אז זה מסתדר: גינגס חאן שלט על אסיה, שאחריה בא הים התיכון, ואז יש את אמריקה, כמו בששאוש"ק. אך לא הבנתי על מה דיברת פתאום על רוברט שמת במהלך ציד כשדיברת על חאל דרוגו.

Eldameldo

New member
אני מניח...

אני מניח שהייתה לי שמה שגיאת-ניסוח.. רוברט מת בעת-ציד, וכמוהו ג'ינג'ס חאן.

La Gamba

New member
מונגולים למינהם קיימים במגוון

ספרי פנטזיה, דוגמת סדרת "כישוף אסור/אפל/פראי", ושאר ספרות בהם יש עמים זרים, מרתקים, עם קשר חזק לסוסים. הספרטנים זה די ברור, אבל לא נראה לי שהם היו עבדים. מצד שני, לא ממש זכור לי. אגב אנשי ברזל, האם הם עברו לצד של סטאניס?! אני זוכר קטע מטריד במקצת שנשמע כאשר סטאניס הביש את אנשי הפרא

Gregor Power

New member
אבוי

לא ולא. אנשי הפרא אמרו שעטו עליהם "אנשי ברזל" מכיוון שכך אנשים שגרים מחוץ לווסטרוז קוראים לאבירי ווסטרוז (הפראים נמצאים מחוץ לווסטרוז מכל הבחינות חוץ מהבחינה הפיסית. וגם אז זה די מפוקפק.). תמצא ציטוטים דומים (שמתייחסים לאבירי ווסטרוז) במגוון פרקים של דאני. אבי, אתה משקיע. יפה יפה. חלק מההשוואות הן בהחלט מעניינות, אם כי שמעתי אותן בעבר. אני זוכר השוואות בין המונגולים לדות'ראקים עוד בפורומים של האח האחרונה, אבל לא זכור לי משהו בקשר לאנשי הברזל והויקינגים שם, אבל גם זה דבר שחושבים עליו. אם תשאל הרבה אנשים הם יגידו לך שהם דמיינו ויקינגים כשתוארו מעשיהם של אנשי הברזל, ואפילו בצורה לא-מודעת. בקשר ללא-טמאים והספרטנים- זה גם מעניין ואני מוכרח להודות שלא חשבתי על זה. ישנן השערות רבות על ההשראה של ג'ררמ לחלק מהדמויות/עמים/קבוצות. כמו השערה של עבדכם הנאמן בין גרגור לגולם (שרבים בחרו לסתור אותה, אגב), ועוד השערות רבות...

La Gamba

New member
תודה על ההסבר!

זה היה ממש מעצבן לקרוא את זה, ולשייך את זה לטעות תרגום. בכל מקרה, רוב האנשים חשבו על פיראטים כשחשבו על פייק ("לא לנו הזריעה"?), כלורמ ויקינגים. אבל זה לא אלמנט כ"כ נדיר וישנו עם הדומה לכך בספרי הבלגריאד והמלוריאן.

myochay

New member
השוותה בין הגיסאקרים לבין רומא

לדעתי קל יותר להגיד שוולאריה דומה לרומא. ברומא אף פעם העבדים לא נלחמו. יש גם את כול הקטע שרומא לא נפלה מעף אימפריה מתחרה למרות שאנחנו לא יודעים איך ולאריה נפלה אנחנו יודעים שזה לא היה מאימפריה אחרת. לעומת זאת הגיסאקרים יכולים להיות הקרטגו או הסולוקים שהופלו על ידי האימפריה הרומית.

La Gamba

New member
אני נוטה לחשוב על המקומות באופן הבא

גיס העתיקה=יוון העתיקה וואלריה=רומא שבעת המלכויות=אירופה (המערבית, בעיקר)

Ergil

New member
זה ממש לא מתאים

יוון לא הייתה אימפריה בקנה המידה של רומא אפילו בימים המוקדמים שלה וסופחה כמעט ללא קרב. ויש גם את ההשפעה התרבותית העצומה של יוון על רומא, מה שבלי ספק לא קרה בשיר של אש ושל קרח. אם כבר ואלריה היא רומא אני חושב שמצרים היא גיס. אם זכרוני אינו מטעני רומא ומצרים נאבקו כמה פעמים אבל אף פעם לא עד הסוף(בניגוד לפחות או יותר כל עם אחר שהרומאים נלחמו נגדו), מצרים עתיקה בהרבה ברומא("גיס העתיקה שלטה באימפריה בזמן שהואלריאנים זיינו כבשים") וכמובן, הרמז הברור - הפירמידות של גיס.

La Gamba

New member
נכון

מצד שני יש את הקטע הספרטני, ותרבות יוון דומה במקצת לתרבות רומא, בעוד שהקשר בין תרבות רומא למצרית מקרי בהחלט. אגב, האם אתם רואים בטאראגיינים סוג של גרמנים/פרוסים? (באותו קו מחשבה)

Ergil

New member
בעייתי

אבל אפשר לפתור את זה ככה - אנחנו לא יודעים ממתי יש unsullied. אולי הם המצאה חדשה יחסית.

La Gamba

New member
אתה מדבר על הלא-טמאים

יש פירוט של כמה שנים זה בערך, לא?

myochay

New member
כמה דברים

אחת הדותרקים בתוך מונגולים המונגולים סגדו לסוסים אכלו דם סוסים בשר סוסים והמבנה השיבטי מתאים בהחלט שתיים הגיסקארים יכולים להיות הסולוקים כמו שאמרת מקודם הסולוקים היו בית חזק מעוד שהשתלת על רוב השטחים שכבש אלכסנדר מוקדון הם שלתו על סוריה עיראק אירן וחלק מטורקיה וכן גם על ישראל וכן המכבים ניצחו אותם הם מתאימים כי התרבות שלהם דומה לתרבות הרומית שניהן מושפעות מעוד מהתרבו היונית הם היו אימפריה חזקה שרומא עוד היתה עיר קטנה שלוש עוד השוואה ווסטרוז= לאנגליה משטר פיאודלי בימי הבנים כולנו כבר יודעים שיש דמיון בין הסדרה לבין מלחמת השושנים שנערכה באנגליה ילדי היער יכולים להיות הדרואידים למרות שבספר יש שבע ממלכות בבריטניה יש שלוש אנגליה וולש וסקוטלנד ואפשר גם להחשיב את אירלנד שיצרו את הממלחה המאוחדת UK

La Gamba

New member
בהחלט יש דמיון לבריטניה

אבל זה נראה לי ברור מאליו. מה שכן, הטאראגיינים, בתור צאצאים של וואלריה העתיקה, אם נשווה אותם לעולם שלנו לאן הם מתאימים? לקיסרות הרומית הקדושה?

הטארגריינים

מן הסתם, היו דמויות שמרטין המציא לבד בלי לבסס אותן על ההיסטוריה שלנו. אם הטארגריינים לא מתאימים לאף אחד (ומההיסטוריה המוגבלת שלי הם לא מתאימים לשומדבר),כנראה שמרטין פשוט המציא אותם מהראש בלי ביסוס. בסדרת פמטזיה הכל יכול להיות.

La Gamba

New member
נכון

אבל אם כבר ניתן לעשות השוואות, ולא רק ניחושים להשראות, מה אתם חושבים על ההשוואה הזו? (השחצנות, האריות, ועוד)

הלדין

New member
לגבי אנגליה.

אנגליה של היום בנויה על חורבותיהן הפוליטיות של שבעת הממלכות הסכסוניות שחלק מהן השתמרו כשמות מחוזות באנגליה. מומלץ לפתוח ספר היסטוריה בנושא. וכדרך אגב, שושלת טיודור הייתה ממוצא וולשי - היות ודורן מקבילה לויילס בערך, האם כדאי לשים את הקלפים על האפשרות שבית מרטל ינצח במשחקי הכס (אני מודע לכך שההקבלה ההיסטורית אינה ב-100%)?

Beorn

New member
אולי

סטאניס יצליח להשתלט על הכתר (כמו שריצ'רד השלישי עשה לאחר ש"נעלמו" המלך אדוארד החמישי ואחיו), ויאשימו אותו בכל מיני דברים, ואז בית מארטל יביס אותו.

למעלה