השוואות כמותיות

ohade

New member
השוואות כמותיות

האם מישהו כאן יכול לתת עצה על השוואות כמותיות? אני תמיד מסתבך עם הקטע הזה של לדעת מתי לסמן 4. תודה מראש.

h i l a d i

New member
אז ככה-

בוא ניתן דוגמא: טור א' טור ב' מידע נוסף 2 X<0 X+2 זה באמת רק דוגמא פשוטה בשביל להמחיש את העניין - טוב אז בוא נחשוב שאיקס הוא (1-) ואז טור ב' שווה ל(1) וטור א' יותר גדול - לכן תשובות 2 ו3 נפסלות - ונשאר לנו עוד דבר אחד - אם נמצא מצב שבו שני הטורים שווים או שטור ב' גדול יותר זה אומר שגם תשובה 1 נפסלת ונשארנו רק עם תשובה 4... ובאמת, אם נציב (2-) הטורים יהיו שווים ולכן תשובה 4 היא התשובה הנכונה במקרה הזה... אני יודעת שזו היתה שאלה יותר מדי קלה ושבד"כ העניינים קצת יותר מסובכים - פשוט צריך לזכור שאם לא אומרים אחרת איקס הוא - חיובי, שלילי, אפס, אחד, מינוס אחד, שבר חיובי, שבר שלילי ולפי התרגיל צריך לדעת מה יכול להשפיע... אני מקווה שעזרתי - אם יש לך שאלות ספציפיות אני אנסה לעזור

4תאיר

New member
אבל טור א' תמיד יהיה יותר גדול

2- ועוד 2 שווה אפס(טור ב') 2 (טור א')

h i l a d i

New member
וואי נכון

על זה חשבתי כשכשתבי את השאלה
התבלבלתי

אני מעדיפה דרך אחרת

אני לא אוהבת להציב - כי בדרך כלל אם יש כל מיני דברים עם חזקות או מכפלות, יכול להיות הבדל בתשובה בין הצבת מספר שלם והצבת שבר. מה שאני עושה זה מתייחסת לכל השוואה כמותית כמשוואה: אני מעבירה אגפים, עד שאני מקבלת תשובה. צריך לשים לב שאם מחלקים או כופלים במספר שלילי אז התשובה מתהפכת (כמו באי שיוויונים רגילים), ולשים לב לא לחלק או לכפול בנעלמים אלא אם אתם יודעים אם הם חיוביים או שליליים. למשל בדוגמא שלך, עושים (2-) על 2 האגפים, ויוצא טור א' 0 וטור ב' איקס. את יודעת שאיקס תמיד קטן מאפס, ולכן טור א' יותר גדול. לגביי "מתי אפשר לכתוב 4 בוודאות" - אם היה יוצא טור א' מספר שלילי, ובטור ב' איקס, אז אי אפשר לדעת - כי אתה רק יודע שאיקס קטן מאפס, ולא מעבר לזה. ואז זה יכול להיות קטן, יכול להיות גדול, ויכול להיות שווה.

h i l a d i

New member
וואלה - הזכרת לי...

אצלנו קראו לזה "ניקיון כמו אי שוויון" ואמרו לנו לא לכפול ולחלק אלא אם יודעים בוודאות שהם חיוביים - לא לחלק או לכפול אם יודעים שזה שלילי וגם אם לא יודעים - כי להתחיל להסתבך עם החלפת סימן האי שיוויון זה מסובך... זה באמת עדיף והייתי משתמשת בזה הרבה - אם כי בכל מקרה צריך לעשות הצבה - ולפעמים השיטה הזו לא תמיד עובדת.... ועוד משהו - דבר שהמדריך שלי תמיד היה אומר - צריך ללמוד לחיות עם הספק... כי אי אפשר להציב את כל המספרים...

noa135

New member
בוא אני אעזור לך בשיטה הכי פשוטה

בעולם.. תראה.. קודם כל ..אני אתן לך כמה טיפים שהמורה שלנו נתן לנו ממש עכשיו לפני הבחינה באפריל. נתחיל בזה שאם יש לך גאומטריה ואין לך ממש נךתונים במידע הנוסף..תתחיל לחשוד שזה ארבע אולי. אם יש לך ענין עםפ מספרים עוקבים (במידע הנוסף נתנו לך נתונים), אבל לאחר בדיקה אתה רואה שיש לך סיבוכים עם חיובי ושלילי וזה לא פותר לך את השאלה ישר..אז זה בדרכ ארבע. ועכשיו אני אסביר לך יותר פשוט מזה. תמיד כשאתה הולך לתרגיל ואתה מציב בהשוואה (כשיש לך מידע נוסף וזה) ואתה בודק שתי הצבות ואתה רואה שיוצא לך משהו אחר לחלוטין-"פעם ככה פעם ככה" התשובה היא ארבע! ואני מתכוונת לזה..שאם נניח אתה מציב איזשהו נתון (נניח בטטוח האפשרי בשבילך) ואתה רואה ששני האגפים יצאו למשל שווים..ואם אתה מציב עוד שני מספירם ואתה רואה שיצא לך שטור אחד גדול מהשני.. הרי אין חוקיות ולכן מציבים ארבע!!! בהצלחה מותק!!

gabimaor

New member
לסיכום

כולכם תרמתם משהו חיובי אנסה לסכם: להתחיל בניקוי הביטוי- כמו אי שיוויון ניתן לחלק במשהו חיובי בלי בעיה אם זה שלילי לזכור שצריך להפוך את הסימן שיוצא לנו. אם לא ברור האם שלילי או חיובי בדר"כ עדיף לא לחלק. לאחר מכן לנסות הצבה פשוטה: מספרים כמו 0 (הרבה פעמים זה מאפס את שני הצדדים ונותן תשובה 3) 1 או 1-.לאחר מכן הצבה שניה שמטרתה להגיע לתשובה שונה מההצבה הראשונה.אם נצליח להגיע ל-2 תשובות הרי שאין לנו בעיה והתשובה היא בוודאות 4.אם קיבלנו את אותה תשובה יש דילמה: לדעתי אם יש זמן אז אולי לחשוב על הצבה נוספת (שתהיה שונה לגמרי מההצבות הראשונות) אם אין זמן אז לסמן את התשובה שהגענו אליה פעמיים. מאוד חשוב בהצבה השניה לנסות לחשוב על הצבה שונה מאוד מהראשונה. לדוגמא: ברוב המקרים שיש ביטוי עם ערך מוחלט המשחקים יהיו על סימן, ולכן עדיף להציב פעם חיובי ופעם שלילי.עם חזקות לדוגמא, הרבה סובב סביב העובדה ש-1 נשאר 1 לכל חזקה ויש שני תחומים אחרים: שברים ושלמים.כל אחד מהם מתנהג אחרת.כל זה נכון לגבי ביטויים אלגברים. אם יש בטבלה השוואה שמתבססת על משהו אחר (בעיית תנועה וכו') פשוט לנסות לפתור כאילו זה ללא טבלה. מקווה שזה עוזר.

medic20

New member
אני לא הייתי בוחר ב 4

אלא אם אני בטוח שאני יכול להוכיח שזו באמת התשובה. אם אני רואה לאי אפשר להוכיח אני מעדיף כבר להמר על משהו אחר מ 1-3 כי יותר סביר שזה יבוא משם. כל הנ"ל כמובן בהנחה שלא הצלחנו לפתור את התרגיל

למעלה