השוואות באופן כללי

השוואות באופן כללי

נזכרתי לא מזמן באחת הפגישות שהיו לי עם המטפל שלי בה עברנו על כל מיני השוואות שעשיתי בעבר ולמרבה הפתעתי גילינו שבכולם עשיתי את ההשוואה רק (!) בתחום שבו האדם השני ממש חזק בו! זה טיפשי כי בתחום הזה האדם ההוא יצא טוב יותר מרוב האנשים שנשווה אליו! אחר כך התחלתי לחזור בראש על אותם האנשים שהשוותי את עצמי אליהם ולעשות השוואה איתם בתחומים אחרים, אז גיליתי שעם כל אחד מהם יש לי משהו שאני יותר טוב ממנו בו. אני מספר את זה כדי להמליץ על שיטת פעולה זו, תנסו אולי זה יעבוד :)

לא יודעת

אני לא בטוחה שגם אצלי זה ככה, למשל אני לא משווה את עצמי לאנשים גדולים וחכמים במיוחד אלא לאנשים מן השורה, בדר"כ אנשים שקרובים אליי. ובאופן ספציפי אני משווה את עצמי לאחיות שלי. אני האמצעית מבין שלוש אחיות וגם אחותי הקטנה, שצעירה ממני ב-8 שנים, אני מרגישה שבהרבה דברים היא מוצלחת יותר ממני. למשל, לי מעולם לא היה בן זוג ולאחותי הקטנה, למרות שגם לה יש קשיים בתחום הזה, היא לפחות מנסה ויוצאת לדייטים, מה שלי אין אפילו אומץ לעשות כי אין לי מושג איך אני אמורה להתנהג בדייט. ובכלל יש לה חיי חברה די מלאים, הרבה פעמים כשאני רוצה להיפגש איתה היא אומרת שהיא לא יכולה כי היא הולכת ליום הולדת של חבר/ה או לסתם בילוי עם חברים, בעוד שלי כמעט ואין חברים. וגם בתחום העבודה והקריירה, בגיל שלה היא כבר מרוויחה הרבה יותר ממני כי כבר יש לה מקצוע, בעוד שאני עדיין עובדת בעבודה עם שכר מינימום
וכן, אני די מקנאה בה. אולי דבר אחד אני כן יכולה לזקוף לזכותי והוא שלמרות כל הקשיים והפחדים, הייתי הראשונה לעזוב את הבית של ההורים שלי. עדיין קשה לי להמנע מהשוואות ומקנאה באחותי שנראית לי מוצלחת יותר ממני..

אה

לא התכוונתי להשוואה לאנשים גדולים אלא לאנשים שאני רואה סביבי ומדבר איתם והשוואה לתחום בו הם חזקים ביותר. והנה את כבר מסתכלת על הדבר שיוצא לטובתך בהשוואה :) אני מאמין שכמות הדברים האלו תגדל עם הזמן

Lichy87

New member
לא שמתי לב לזה כל כך

למרות שזה מאוד הגיוני ונכון. הגישה שלי היא בכלל גרועה. מבחינתי אסור שיהיה מישהו בגילי או צעיר ממני ויותר מצליח ממני. זה ממש יכול לדכא אותי. אפילו אנשים מבוגרים ממני שנראה שהגיעו להישגים משמעותיים יחסית לגיל שלהם, אני מיד משווה. הבעיה היא שאני כבר לא בגיל של בית ספר שאפשר להשוות את עצמי לאחרים רק לפי הציונים, כל אחד כבר נמצא במקום אחר ומצליח בתחום אחר. לכן לא הגיוני שאני אצליח בכל התחומים. אבל איכשהו, זה עדיין יכול להציק לי. בעקבות הטיפול שלי אני מצליחה יותר להעריך את עצמי, ועוצמת התגובה מהשוואות לאחרים ירדה, אבל זה עדיין קיים ועדיין משפיע.

ar29041

New member
אני לא מבין אותך, את בחורה מוכשרת

פרסמת ווידאו ביוטיוב שקיבל 16 מיליון צפיות, ויש לך הצלחה בגללו בכל העולם. הקמת קבוצה טיפולית לחרדה חברתית ופורום מצליח. את יודעת לרקוד ברייקדאנס שזה דבר מאוד מרשים בשביל בחורה ולנגן על פסנתר. יש לך תואר מהאוניברסיטה. בעצם לדעתי אין סיבה להרגיש רגשי נחיתות כלפי בן אדם אחר, כל אחד והנתיב שלו.

Lichy87

New member
הרבה זמן לא שמעתי ממך מחמאות ../images/Emo8.gif

(21 מיליון על כל הסרטונים שלי, לא על אחד) (אני כבר לא רוקדת ולא מנגנת) ואני זוכרת ויודעת את כל הדברים האלה. אבל זה לא מספיק כדי להימנע מהשוואות. אני צריכה להיות הכי טובה בכל התחומים בעולם כדי להיות רגועה עם עצמי. לא מספיק לי לעשות סוויץ' בחשיבה ולהפסיק להשוות את עצמי לאחרים. ברגע שאני שומעת או פוגשת מישהו כביכול יותר מוצלח ממני, באופן אוטומטי המצב רוח שלי ברצפה. כמו שאמרתי, זה משהו שאני מטפלת בו, אבל זה תהליך וזה לוקח זמן.

ar29041

New member
../images/Emo6.gif

עוד מעט מתחילים הלימודים ככה שהראש שלי במקומות אחרים

ברייקדאנס

זה משהו שדורש יכולת גופנית גבוהה. תמיד רציתי לעשות משהו כזה שאני אוכל לעשות גלגול באויר במקום (בלי תנופה בריצה) זה היה סוג של חלום מבחינתי! אולי בעתיד כשיהיה לי יותר זמן אני אתאמן :) אבל כשראיתי תמונות שלך עושה ברייקדאנס הייתה תחושה רגעית שאני פחות טוב, אבל שכחתי מזה זמן קצר לאחר מכן ואני חושב שבאיזשהו מקום אני אומר לעצמי שאם זה היה חשוב לי עכשיו הייתי מתאמן ומצליח לעשות את זה, אבל יש דברים יותר חשובים כרגע שאני עושה- לימודי פיזיותרפיה שאני גם טוב בהם, יש לי מגע טוב ורוב הדברים המעשיים שאנחנו עושים בתואר באים לי בקלות. והנה כאן דוגמא יפה של השוואות: יש לי מספר חברים בכיתה שאיתם בדרך כלל אני משווה בחינות ולפעמים גם לומדים ביחד. במבחנים בכתב הם כמעט תמיד מקבלים ציונים גבוהים משלי ובמבחנים המעשיים אני כמעט תמיד מקבל ציונים גבוהים משלהם! ככה אני מבין ויודע שבתחום הפיזי של הטיפול אני טוב באופן טבעי וכשאני עושה השוואה אני דואג להכניס גם את התחום הזה להשוואה.

זה באמת הרבה יותר חשוב

ויעיל. יעזור לך למצוא את מקומך בחברה, למצוא אנשים שיכבדו אותך , ימשכו אליך. ולרקוד אפשר לפי היכולת, לצורך הנאה מן הריקוד עצמו. לא בכדי להרשים את מישהו.

זה באמת הרבה יותר חשוב

ויעיל. יעזור לך למצוא את מקומך בחברה, למצוא אנשים שיכבדו אותך , ימשכו אליך. ולרקוד אפשר לפי היכולת, לצורך הנאה מן הריקוד עצמו. לא בכדי להרשים את מישהו.

blackrobin

New member
חשבתי שרק האצבעות שלך רוקדות

איפה אני רואה את השאר?:) לינק מי בבקשה

Lichy87

New member
אין לינק

תום ויושר ייצרוני חבר שלי בפייסבוק ויש לי כמה תמונות ישנות שאני רוקדת. ו- ar29041 (למה כינוי מסובך?) מכיר אותי הרבה זמן ומגיע לקבוצה שלי. פעם הייתי רוקדת ואפילו מופיעה. יצא לי כמה פעמים גם ללמד ילדים. התקופה הזו נגמרה, וגם הדיון בנושא

וואו, התגובה שלי זהה.

בביה"ס העממי ובתחילת התיכון הייתי תחרותית בטירוף, בעממי גם בתחום הספורט, ורק כשהגעתי לגיל ההתבגרות ונשארתי נמוכה וחלשה מאחרים, וקצת שמנמנה ברגליים ובירכיים ראיתי שאני כבר לא יכולה להתחרות עם אחרים בספורט. (בגיל מאוחר יותר נתברר לי פעם שאני יכולה לעוף באויר לתוך אוטובוס למשל, ישר מהמדרכה, בקלילות עליונה, ז"א היו לי יכולות גופניות - גם הייתי גמישה למדי, אבל אף אחד לא פיתח אצלי את היכולות האלה. אמי היתה צריכה לדעתי לשלוח אותי מילדות לשיעורי ריקוד, אבל לא היה לה שכל לעשות זאת.). כמוך, אני צריכה להיות עליונה לגמרי, ובכל התחומים, כדי להרגיש ממש טוב עם אנשים. משהו נבזי: אני נמוכת קומה, כאמור למעלה,ולפי הרגשתי הייתי צריכה להיות גבוהה, כדי שאוכל להסתכל על אנשים מלמעלה למטה, ממש באופן פיסי. כשזכרים עושים לי את זה, הם מעוררים בי שנאה. שלא כמוך, לא הצלחתי לסיים את האוניברסיטה, כנראה משילוב של בדידות חברתית שכפיתי על עצמי וחוסר ידיעה איך ללמוד במסגרות גבוהות. אולי גם בחירת החוגים הלא נכונים.

ar29041

New member
מכיר את זה ..

הרבה פעמים אני משווה את עצמי לאנשים אחרים אבל לא בקטע של פחות מוצלח יותר מוצלח, יותר בקטע של אופי. עדיף לדעתי במקום לשפוט אנשים אחרים פשוט לקבל אותם כמו שהם, זה משהו שאני עובד עליו.

היום אני הרבה פחות משווה את עצמי

לאחרים. אם זה קורה וזה מפריע זה ממש בקטנה, לא מפריע יותר מדי.

למעלה