השוואה ב CNET

mikeoreli

New member
השוואה ב CNET

באתר CNET עשו השווה ביו כמה פוקט פיסים ופאלמים בצורת טבלה, בה הופיע רק סעיף קטן שנוגע לחוות דעת הצרכנים בצורת בעד ונגד. הטבלה לא מלאה עד הסוף ולא עשויה באופן יסודי כמו שאני מצפה מאתר CNET, אבל אני הייתי מעוניין שכך יעשו את ההשוואה בפעמים הבאות. אז לאיילת, לירון ולשאר אלו שעובדים על מסמך מקצועי המשווה בין המכשירים, אנא עשו זאת כך רק כאמור בצורה יותר יסודית ומקצועית. עוד דבר, שמתי לב שהתחלתם לשים פה סקרים. כחלק מההשוואה אולי תעשו סקר בכל פורום, בו הגולשים מדרגים את המכשירים כאשר כמובן שבפורום פאלם יהיו פאלמים ובפורום פוקט פיסי יהיו פוקט פיסים וכאשר תהיה גם אופציה להראות את העדפת העורכים.

ron20

New member
מיקו שלום .... מה שלומך ../images/Emo35.gif

ההשוואה ב CNET היא בעיקר פונוקציונלית .. ואכן אתה צודק בכך שאתה מצפה ליותר ... כאמור וכמו שאנחנו יודעים קשה מאד להשוות בין המכשירים ועוד יותר קשה להעלות העדפות אמוציונליות למספרים או לסקלה "קרה". לגבי הסקרים - אם יש לך רעיון לסקר - שלח אלי במסר ונשמח לפרסמו, לגבי דירוג מכשירים - להערכתי עדיין אין לנו מאגר משתמשים גדול דיו שיכול לבצע דירוג שיתן תוקף ממשי לתוצאות. ובכל מקרה תודה על ההערה.

AYELET1

New member
היי מיקו ../images/Emo39.gif

אינני מדברת על כך שדרוש תקציב נכבד (משהו הקרוב יותר לסדר הגודל שך CNET מאשר שלנו
) על מנת לערוך השוואה מקי]פה כל כך אבל מעבר לזה , לו זו הכוונה שלנו, גם אם היה לכך תקציב מתאים. הרעיון לסקר מצויין. בפ' פאלם ערכנו בעבר השוואה דומה, אך מכיוון שעבר זמן רב למדי, המכשיר המוביל דאז (זייר71) פינה להערכתי את מקומו למכשיר אחר (המלך האחד והיחיד
TT3) אולי הגיע הזמן לסקר נוסף כזה...
על ההצעות

mikeoreli

New member
למה ?

אני מתכוון גם להשוואות יבשות, קריא מפרט היצרן שייכתב בצורת טבלה מסודרת שתכלול את כל הפרטים המדויקים וגם בנוסף, השוואות לפי העדפות. לגבי תקציבים את צודקת, אך אם תנצלו טוב את מגוון המכשירים שאנשים בארץ מחזיקים (וזה מה שחשוב) אז לא תצטרכו תקציב כזה. כמובן גם תבחרו את אותם אנשים בתבונה כדי שלא יבוא אחד שירשום שלסייען הדיגיטאלי שלו יש מוח של מחשב על והוא לעולם לא קורס.
מה גם, ראיתי שב CNET עשו השווה בין WM2003 לבין OS 5.2.1, במקרה שלהם יצא שהמערכת של פאלם ניצחה (ראיתי עוד השוואות שבהם דווקא היא הפסידה,אבל זה ממש לא משנה), אבל הם עשו הרבה מאוד השוואות שלא ממש רלוונטיות אלינו כמו סנכרון עם מקינטוש שכמעט ולא רואים בארץ (תודות רבות ל"ידע מחשבים" על כך), או על תוכנות שבחלק מהמכשירים (כמו סוני ופאלם) מובנות ובחלק צריך לרכוש במיוחד ועל כך שלא עשו השוואת תוכנות העברית. בגלל שלכל מערכת יש מספר תוכנות עברית, יש להשוות בין כולן ולא בין עברית בפוקט מול עברית בפאלם. אני בכל אופן אשמח לעזור, במיוחד כאשר ה"חופשת סמסטר" (על איזה חופש מדובר
) הולכת להיגמר והעבודה הולכת ממש "על מי מנוחות"
. יש לי רעיון לעוד פרויקט והוא "פרויקט רס"ן שמועתי
" שהוא לסדר את כל השמועות שידועות על מערכות ומכשירים חדישים שאמורים לצאת בעתיד.

kill bill

New member
לגבי המשפט הראשון

"אני מתכוון גם להשוואות יבשות, קריא מפרט היצרן שייכתב בצורת טבלה מסודרת שתכלול את כל הפרטים המדויקים וגם בנוסף, השוואות לפי העדפות." יהיה הכי יעיל והכי נוח לכתוב בדטאביס ( מסד נתונים) את כל הדגמים כולל המפרט שלהם וכמה מילים , ולבנות דף (ASP) שידע לשלוף 2 דגמים (או יותר) אחד מול השני בתור טבלה מסודרת לצורך ההשוואה... (ואז המשתמש יבחר אילו דגמים הוא רוצה לראות אחד מול השני) (ואם ממש מרחיקים לכת אפשר לבנות מערכת לעידכון מחירים) (אם אתם מחפשים מישהו שידע לבנות את כל זה .. אז אני יכול)

AYELET1

New member
מיקו , ההשוואה אותה תיארת

איננה מושכת אותי, ואני (אני מניחה שגם ירון) עושה זאת בשביל הכיף . לכן אני עושה מה שמעניין אותי. וכל זה למרות שהתועלת במה שהצעת ברורה! אין לי שום ספק , שאם תיקח על עצמך את משימת ההשוואה הזו, ירון יעלה אותה ברצון (ואני מעזה לנחש שגם בשמחה....) למאמרים!!! וכן, הדבר עשוי מאד להועיל לכל מחפשי ההשוואות. כאמור, הרעיון שלי אחר לגמרי... וניתן לקחת בחשבון גם את הצעתו של KILL BILL , למרות שלי היא אינה נחוצה (תודה רבה בכל מקרה!!!
)

mikeoreli

New member
'סדר

אני חושב שאכן אני אעשה את ההשוואה הקרה ואתן לירון ואביאל. השאלה שלי היא איזו השוואה את עושה ?

AYELET1

New member
פרטים בערב (כשיהיה לי זמן) והבהרה:

לא רק אני כותבת. זה נעשה בשיתוף עם ירון ועם אנשים נוספים

AYELET1

New member
ההשוואה, שאינה רק שלי,

כפי שציינתי מתייחסת באופן כללי ליתרונות וחסרונות של מכשירים מכל סוג(כשעיקר העניין הוא מערכות ההפעלה השונות, כמובן)

kill bill

New member
ההצעה שלי קיימת בלי קשר לפרוייקט

שלכם , לא ממש התכוונתי סתם להזין מפרטים לדטאסייב וזהוא .. חשבתי יותר בכיוון של להוסיף בנוסף לכל מפרט המלצות וחוות דעת ותמונות ודברים הקשורים הנושא.. ככה זה יהיה מקור השוואה + דעה אוביקטיבית. (הייתי בונה "אתרון" שכזה לבד , אם היה לי את הידע לפרט ולתת חוות דעת על כל מכשיר) אני דיי חדש בעסק אחרי הכל..

mikeoreli

New member
לפי איך שהעניינים מתפתחים

כנראה שאצטרך להשתמש בכישורייך, הטבלה יוצאת ענקית בגלל כל שלל המכשירים והמדדים.

kill bill

New member
ירון אמור להחזיר לי תשובה בנושא ..

אתם לא עובדים יחד ? (כן זה היה צפוי שתצא טבלה ענקית ולא מסודרת\ברורה.)

למעלה