כתבה מגמתית ושטחית,שלא מתבססת
על כלום,אפילו לא צילם בה,רק השערות ומחשבות. העלה דווקא את כל הפרמטרים כן לרכוש את ה5060 .כמי שצילמה ב5050 אני מכירה גם את הצדדים ה'חלשים' שלה,ויודעת מה הפריע לי,למרות שזה דגם מוצלח ונוח מאוד,ולדעתי יש שיפורים בהם בדגם ההמשך. ראיתי גם בפורומים של אולימפוס שאחת הרתיעות של אנשים מלשדרג בין ה5050 ל5060 היא סוגיית הסוללות - ה5050 באמת 'מצטיינת' ומאוד חסכונית,והשימוש בסוללות נטענות רגילות הוא פלוס גדול, מצד שני בליין שלם של מצלמות,של יצרנים אחרים יש סוללה ייחודית,שגם לה יש הרבה מעריצים. אז - אם ז ו הסיבה לפסול מצלמה? האם הסיבה של הצורך בשימוש בחצובה במהירויות נמוכות פוסל את המצלמה?הרי רוב המצלמות כאלו - גם כן לא הייתי פוסלת,להיפך.אפילו ב5050 לא קיבלתי ממש צילומים חדים במהירויות נמוכות,עם העדשה המהירה,ובהחזקת יד - זו היתה יותר אכזבה-כי יש הרגשה שדווקא כן אפשר לבצע במצלמה הזו. אז...גם לא משכנע. באולימפוס c40 דווקא כן ניתן - אבל היא הרבה יותר קומפקטית (ועדשה 'סטנדרטית'
),גם תלוי בנושא... לעומת זאת - פוקוס מדויק יותר - סוגיה חשובה, מהירות תגובה ולאג טיים - סוגיה חשובה הברגה מוכנה ע"ג העדשה בלי צורך במתאמים מעצבנים ומסורבלים - חשוב, סוללה ייעודית - פחות כבדה מרביעייה עדשה רחבה - הוא בכלל לא מצא חשיבות לכך גם לא התייחס - להתחיל תמונה הכי רחבה ב35 מ"מ,לי זה היה מתסכל בהרבה מקרים מסך - כזה שאפשר לצלם גם בזוית מעל הראש - כמו בקולפיקסים - היה חסר לי מאוד ב5050 - אפשר לצלם בה רק מגובה מותן או קרקע (לא רע,אבל לא מספיק) נשאר לראות את הצילומים ממנה - והשוואה ביניהם לבין אלו מה5050 - שם התלוננו על CA וחצי פורום משתמשים שיחק ודן בפרמטרים במצלמה ואיך צריך לשנות כדי שהם יורגשו הכי פחות, או 'רעש', אז עדשת ED בדגם החדש - היא לא דבר של מה בכך - ולא ראיתי גם כאן התייחסות רצינית בכתבה. בקיצור: לא הייתי מסתמכת על כתבה כזו - לקבלת החלטות, ה5050 היא דגם מצויין - ועם המחיר שירד עקב יציאת המחליף לו - אז גם תמורה טובה,יחסית למתחרות,ועדיף לדעתי על כל הליין הקודם לו באולימפוס, מי שעדיין חוכך בדעתו - כדאי לדעתי שימתין לתוצאות מבוססות יותר ואולי כבר יש כאלו...אמרו שבנובמבר תגיע גם לארץ... תתחדש!