השוואה בין בנקים

השוואה בין בנקים

אחרי הרבה שנים בהם אני לקוחה של בנק מסוים ("הפועלים" לצורך העניין) החלטתי שאולי הגיע הזמן לבדוק ולראות אם יש משהו טוב יותר בשוק. (האם לעצור פה כי כולם אותו דבר בעצם....?) חשבתי לפנות לסניף הבנק שלי ולסניף בנק נוסף - שניהם בישוב בו אני גרה ולבדוק פעם אחת ולתמיד- מה אני מקבלת מהם ומה אני נותנת? רק שהאמת היא שאין לי שמץ של מושג מה לשאול. (ואני לא מדברת כרגע על מידת האדיבות של פקידי הבנק אלא תכל'ס - כמה זה עולה וכמה זה מרוויח בכל מקום). מה שואלים? האם מקובל לבקש "הצעה" ?

השוואות

טלי שלום, בין הבנקים לא קיימת תחרות אמיתית ויש לקוות שענין זה יטופל בשנים הקרובות. לדעתי, השלב הטוב ביותר לקבל הטבות מסניף הבנק שבו את רוצה לפתוח חשבון הוא בטרם פתיחתו ולדאוג שההטבות תועלינה על הכתב. למשל, עמלות מופחתות, ריביות טובות יותר על פקדונות, ריבית חובה נמוכה יותר באוברדרפט וכיו"ב. הכל בהתאם לצרכיך העתידיים. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

אוקי

תודה... כבר נתת לי כמה דברים אותם אוכל לבדוק. אני מבינה כי השלב הנכון לבדוק הוא לפני שפותחים את החשבון אבל מכיוון שכבר יש לי חשבון בבנק הזה, חשבתי לומר להם שאני רוצה לבדוק מחדש את העניין ולקבל הצעה מהם, זה אפשרי לא?

אמיר72

New member
תמיד זה אפשרי

אני חוזר פה על עצה שנתתי לפני כמה ימים בהקשר אחר - השוואה בין בנקים זה צרכנות נבונה. תבדקי, תשווי, מה כבר יקרה ? רק דבר אחד - לפי מה שכתבת, ולמיטב זכרוני שאלת בנושא בעבר? יש לך כמה חובות לבנק בנוגע למשכנתא (כולל הלוואת שיפוץ). תבדקי את עצמך - האם את לקוחה טובה ? האם את מחזירה חובות תמיד ובזמן ? לא שאני מטיל ספק, רק זכרי שאינטרס של בנק לקבל אותך בתחילה יהא על יתרה חיובית, לא על הלוואה. אם את זקוקה לבנק שלך ברגע זה בגלל הלוואות ואת מקבלת תנאים טובים, אל תסכני הכל בשל חסכון של כמה שקלים. אם הבנק שלך תומך בך והולך לקראתך כשאת צריכה כסף ויש לך רקורד חיובי בסניף זה מאוד עוזר. שוב - אני לא מציע לך לעשות או לא לעשות, אני מציע לך לבדוק היטב את הפלוסים והמינוסים במעבר בנקים.

נכון

מסכימה עם כל מילה שלך אמיר ובוודאי שלא אלך רק בשביל כמה שקלים. נכון, יש לי הלוואת משכנתא (מבנק למשכנתאות, לא מהבנק "שלי"), ונכון גם שהיה לי מינוס... (ובוודאי גם יהיה ...בעתיד ) אבל אני חושבת שאני לקוחה לא רעה. לא נורא גדולה... אבל משלמת תמיד ובזמן, בעלת הכנסות קבועות ושוטפות ועם פוטנציאל לא רע לגדילה... (חייבים להיות אופטימיים, לא?) אבל האמת היא שאין לי מושג מה זה "לקוח טוב"

למעלה