השהייה במוניטור

Avishh

New member
השהייה במוניטור

שלום, אני חדש בענייני הקיובייס. שמתי לב שכשאני בא להקליט עם המוניטור פתוח יש השהייה ארוכה (בין שנייה לשתיים) מהרגע בו אני מקליט עד שההקלטה נשמעת במוניטור. אני עובד עם מחשב lenovo centrino duo וגרסה 2 של קיובייס SX, אם אני לא טועה. מה יכולה להיות הסיבה להשהייה וכיצד ניתן לתקן אותה? תודה רבה, אבישי.

Avishh

New member
אני רואה שזו הפעם הבערך מליון ששואלים

האם באמת אין שום דרך להתגבר על כך פרט להחלפת כרטיס הקול?

כמה אופציות...

קודם כל, לא ציינת איזה כרטיס קול יש לך. אם יש לך כרטיס קול פשוט, בטוח שיהיה לו לייטנסי...ואז הפתרון הוא לשדרג את כרטיס הקול. האם יש סיכוי שאתה עובד על כרטיס הקול הפנימי של המחשב...?
אם אתה עובד על כרטיס קול שאמור לספק לייטנסי נמוך, סיכוי טוב שהוא לא מוגדר כמו שצריך. בנוסף, לגביי הלפ טופ- אילו ביצועים יש לו? אולי מדובר על בעיית CPU קרי המחשב לא סוחב כמו שצריך ב-ריל טיים. דבר אחרון- מי עובד על קיובייס SX 2 כאשר בחוץ יש כבר קיובייס 4 יותר משנה..? אני ממליץ, דחוף, לשדרג לפחות ל- SX3. ה-2 ישנה מידיי- גם מבחינת הביצועים- וגם זה גורם חשוב בשרשרת הביצועים. ספק לי עוד נתונים ואנסה לסייע לך. ארל'ה.

Avishh

New member
ביצועים

קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת. הייתי מצפה לזעם בסגנון "תעשה חיפוש!", "תקרא מאמרים!" או משהו כזה. אני באמת עובד על כרטיס הקול הפנימי
אנסה באמת למצוא גרסה עדכנית יותר של קיובייס. ביצועי הלפטופ: Lenovo Intel Core 2 CPU T5500 @ 1.66GHz 980 MHz, 504 מ"ב של RAM רק דיסק קשיח אחד, 13% פנוי. לפי תשובתך אני לא בטוח שאצליח להשיג ביצועים טובים ללא כרטיס קול (אשמח להתבדות). אולי יש תוכנה יותר ממוקדת בהקלטת ערוצים בזמן אמת, שבה אין השהייה? חשבתי אולי להשתמש בתוכנה אחרת להקלטות בלבד, ולהעביר לקיובייס בשביל טיפולים, vsti, מידי וכו'?

DrunkGoat

New member
נסה להתקין Asio4All

גם אני נתקלתי באותה בעיה כשהתחלתי. אין לי כרטיס קול מדהים, אבל עם ה-Asio4All (חפש להוריד בגוגל, זה חינם) הגעתי ללייטנסי של פחות מ-2ms. בכל מקרה, קח בחשבון שמתישהו סביר להניח שתצטרך לקנות כרטיס קול מקצועי. ז'תומרת, גם אם לכרטיס שלך יהיה בסופו של דבר לייטנסי נמוך, תוך זמן די קצר אתה תבין שעם הכרטיס קול הזה אתה לא הולך להגיע רחוק (לכל אחד הצרכים שלו)...

Avishh

New member
איך מתקינים?

הורדתי את הקובץ והתקנתי, וכל מה שיש לי זה קבצי קריאה ושני קבצי dll. האם הdll's צריכים להיות מותקנים במקום ספציפי? האם זה פלאגין לקיובייס? להתקנה של וינדווז? תודה

הערות נוספות ו- ASIO4ALL

אהלן. קודם כל, מצבך בכי רע. קונפיגורציית החומרה של הלפ טופ שלך יכולה להיות נסבלת אבל היא לא תתרום לך לפתירת הליטנסי שלך היות והיא "לא מבריקה". לפרוייקטים קטנים היא תהיה בסדר. עם זאת, עצם העובדה שאתה קרוב לקו האדום של ההארד דיסק שלך (לא מומלץ לרדת מ- 10% של מקום פנוי בכל הארד דיסק....), מאיטה את המחשב וגם יוצרת לייטנסי. בקיצור, יש כאן שילוב של חומרה סבירה אבל ממש לא מבריקה, כרטיס קול פשוט "און בורד" והארד דיסק מפוצץ. אל תצפה לגדולות מהלפ טופ שלך. הוא לא יועד מלכתחילה לעשות מוזיקה. אם בכל זאת אנו מנסים לעשות לימונדה מהלימון, אני חייב להודות אני לא הכרתי מספיק את הפתרון שמספקת ASIO4ALL והיה טוב להתעדכן בנושא (פשוט לא הזדקקתי לתוכנה זו מעולם...). בעקבותיך, קראתי לעומק על התוכנה. היא מספקת ממשק פשוט של פרוטוקול ASIO הפופולארי ואמורה באמת להתאים לכל סוגי החומרות. בכל אופן, אני לא יכול לחזות מה תהיה ההשפעה של תוכנה זו על הלייטנסי שלך. אתה ריך לנסות להתקין, לקנפג, ולבדוק האם ישנו שיפור או הרעה. לגביי ההתקנה- מה שהורדת (לפי מה שכתבת בהודעה הקודמת)- אינו קובץ ההתקנה של התוכנה! צירפתי לך לינק להורדה של קובץ ההתקנה של התוכנה (exe.*) ולינק נוסף המכיל את מדריך הקינפוג של התוכנה לאחר ההורדה וההתקנה. אם ישנן עוד בעיות או שאלות- אני כאן. בהצלחה!

למעלה