השד העדתי.

אלמוג153

New member
יש לך עוד מה ללמוד

אם את חושבת שאשכנזים יותר ותיקים בארץ. לידיעתך, היהודים המזרחים היו כאן עוד משנת 1740 והם הקימו את המושבה הראשונה בארץ גיא אוני לימים ראש פינה, הם קנו אדמות ומכרו אותן ליוצאי אירופה, הם ביטלו גזרות, הם שיפצו והם רכשו מבנים ואדמות. סתם שתדעי, רק בשביל להרחיב את הידע המוגבל שלך

layla center

New member
וואו, אז מזל שאני צעירה ויש לי זמן...

אני לא התייחסתי למשפחות שנמצאות כאן כמה דורות על גבי דורות, אני התייחסתי לעליות, ואצמצם- לעליות שהיו במאה הקודמת.
ועצה קטנה- אל תשפוט כ"כ מהר אנשים או את הידע שלהם, אתה לא יודע כמה דורות המשפחה (המזרחית) שלי נמצאת בארץ..

אלמוג153

New member
האמת

מזל שאת צעירה ככה שאני יכול לתת לך קצת ביבליוגרפיה ללמוד ממנה

שתדעי, חיים ומוות ביד הלשון ואת שגית בלשונך. האם את חושבת שבעליות הקודמות עלו לכאן אשכנזים משכילים ומזרחים נבערים? זאת בדיוק הטעות שלך. עלו לכאן הרבה מאוד אשכנזים טיפשים בלי להעליב, חסרי ידע בסיסי בכל אספקט בחיים אבל עצם העובדה שהשילטון טיפח רק אותם הם הגיעו לאן שהם הגיעו היום. זה לא אומר שהשכל שלהם השתפר. לעומת זאת, עלו לכאן הרבה מאוד מזרחים משכילים שנזרקו למעברות ואוהלים ונאלצו לזנוח את ההשכלה כדי לשרוד.

אם המשפחה שלך כל כך הרבה דורות בארץ ואת מדברת בצורה כזאת, כנראה באמת שיש לך הרבה מה ללמוד.. לא ממני, מהם.

layla center

New member
מה שמחזיר אותי לתחילת השרשור

שרשמתי בדיוק את מה שאתה אומר- אנשים לא התעסקו בללמוד או להתפתח מהסיבה הפשוטה- שהם היו עסוקים בלשרוד, ככה זה כשאדם חסר כל למדינה/ תרבות שאתה לא מכיר (או הופך חסר כל לצורך העניין)

לא מבינה למה אתה מרגיש צורך להשתמש בשפה כזו, אבל אם נחמד לך אז בכיף

אלמוג153

New member
אני משתמש

בשפה העברית, הלא כן?

אדם שהיה נובר היטב בהיסטוריה, מעולם לא היה נותן קרדיט כלשהו לאשכנזים על הדברים שהם עשו בארץ. להיפך, הוא היה דורש מהם להכיר בפשעים שהם עשו ולתקן אותם. אני לא יכול לתת להם קרדיט שלא מגיע להם כמוך

פרט לעובדה שעלו לארץ אנשים משכילים ועשירים מארצות האיסלאם ולא אנשים מפגרים עם מיליוני ילדים כפי שאנשים רוצים לצייר

siv30

New member
לבורות ולטיפשות ממארת אין תרופה

1. לפני שכותבים הודעה בפורום ציבורי שבה קובעים נחרצות ובאמירות גיזעניות דעה על חתך אוכלוסיה שלם, מן הראוי לעשות לפחות דבר אחד- לקרוא איזה מחקר או שניים בתחום הסוציולוגיה - פילוסופיה - פסיכולוגיה או כל מה שנגיש לך בכדי שלא תצטייר כטיפש ללא תחתית.

2. אין שיוויון חברתי והגורמים לו הם מהנושאים הנדונים ביותר באקדמיה. כך גם תיאוריות לתיקון הפער ואי השיוויון. זה לא קשור למזרחים ואשכנזים זה כן קשור למבנה חברתי. אני הכי אוהבת את הפתרון של רולס בתיאוריה של צדק, אבל יש פתרונות יותר חדשים. בקליפת אגוז רולס מקים את מסך הבערות - כן לצערך אותה בערות שאופפת אותך ואת ההודעה שלך- ומספק לשחקנים בזירה החברתית לא רק אפשרות לחינוך ובריאות שוויונית אלא גם אפשרות לממש את החינוך שלטענתו זהו תנאי קריטי להצלחה מיגור אי השיוויון. בתיאוריה של צדק יש פיתוח מאסיבי של רעיונות הצדק כהוגנות ואיך ליצור חברה צודקת יותר. תנסה לקרוא הספר תורגם לפני שנתיים או משהו כזה.

3. תור הזהב התייחס למוסלמים ולספרדים. תור הזהב המוסלמי שהחל בערך ב 800 לספירה, כולל גם יהודים נשכחים ועלומים כמו הרמבם שההשפעה המזערית שלהם ניכרת עד היום. תורה הזהב הספרדי חלש על תקופת ימי הבניים. כלומר, בזמן שרוב האירופאים האשכנזים היו תחת מסך בערות אינטלקטואלי, אנלפבתים חסר דעת, איכרים אומללים שנוצלו עי הכנסיה והמלכים שלהם, דווקא בספרדים פרחה חדוות הדעת והאינטלקטואל. אוי אבוי לבושה.

סתם לידע כללי שלך, תקופת ההשכלה או הנאורות באירופה החלה במאה ה 18!!! כ 1000 שנים לאחר תור הזהב המוסלמי. כלומר מה שהמוסלמים הספיקו לשכוח האירופאים רק החלו ללמוד. המקורות שלה בתרגום לותר לתנך הקאתולי ובהתפרקות המבנים החברתיים במאות ה 16 וה 17. כלומר מה שאתר מכנה מנטליות אירופאית למעשה קיים רק כ 200 - 250 שנים בזמן שהמנטליות האינטלקטואלית הספרדית קיימת לפחות 600 שנים. אחחח נכון כיף להשכיל ולהחכים ולא להיות חולה בטפשת?

הכי קל להגיע לשפוך גיבובים של חצאי אמיתות לא מבוססות אבל מאוד משכנעות כי הן נתמכות בניסיון אמפירי עצמי.

siv30

New member
הממ ושכחתי לציין את הנקודה ה 4

שחברות משתנות. אתה נושא עינך לחברה המערבית ובפרט לזו האשכנזית - אירופאית. אבל אתה לא מעודכן, אירופה של היום היא בליל אחד גדול אתנו תרבותי שהרוב השולט בו הוא - כן ניחשת נכון מוסלמי.

גם החברה המערבית היא לא דגם שהיית רוצה להתלות בו כדגם למצויינות. המערבים שבעים, הם התברגנו והפכו עם השנים לבעלי השגים בינוניים. היום הדגם השולט למצויינות ומצליחנות הוא סינגפור, דרם קוריאה, יפן וסין. תקרא את הספר של אמי צ'ואה, היא מספרת על תהליכים שעוברות חברות מהגרים,מרתק ומזעזע. ואם יוצא לך תלך להרצאה מכרכור עד סינגפור מרתק גם כן.

ושיהיה לך בהצלחה, להתפתר מדעות קדומות וגזענות זה כמו לנכש יבלית. מאוד קשה עד כמעט בלתי אפשרי.

KUK NICK

New member
הלכת רחוק יקירתי

תלמדי לקרוא ולהתייחס למה שכתוב בלבד.

puma141

New member
חחחח פתרת לי את כל הבעיות!

שיעור פסיכ'..

מצאתי את עצמי בזכותך, תודה!

ebi83

New member
אפשר כתוביות...