השד העדתי.

לא זכור לי

שזילזלתי או התנשאתי עליך באחת מההודעות שלי,
לעומת זאת אתה כן.

אני בוחרת שלא להמשיך את הדיון הזה איתך.

KUK NICK

New member
בזמן שאת קוראת את מה שאני כותב

תשני את טון דיבור שיש לך בראש, כי אני לא מתנשא עליך - זה שוב הדמיון שלך שמכשיל אותך.

אחת הטקטיקות המפורסמות מלהתעלם מראיות כשאין מה לומר היא "אני בוחרת שלא להמשיך את הדיון הזה איתך " - והסיבה ??? אין סיבה.. טוב בעצם יש - אתה מתנשא.

אבל, אני רואה את זה יותר כמו :
"שמע, עליתי על עץ גבוה, אין לי מה להשיב לך, בקשתי שתביא ראיות והבאת, בקשת ממני בחזרה ואין לי, ענית לי על כל מה ששאלתי ועדיין אין לי מה לומר - והבעיה הכי גדולה - אני פשוט לא מסוגלת לומר - טעיתי".

אכן נושא בעייתי

עד היום ישראל מפולגת בגלל דעות כאלו או אחרות הקשורות למגדר,מוצא ומעמד.
זה נושא מורכב שלצערי ימשיך להתקיים כח עוד אנשים מקיימים את האמירות משני הצדדים : אלו שאומרים ואלו שממלאים את המשבצת של אותה אמירה.

בוא נרחיב את זה למבט הרבה יותר קוסמופוליטי :

באירופה הנאורה,יש הבדל בין האנשים שגדלו בערי המטרופולין הגדולות לבין אלו שגדלו בכפר שנחשבו לפחות מפותחים,פחות משכילים ואי לכך לסוג של מקופחים.
זה לא משנה שהם מאותו מוצא אירופי,יש הבדל ועד היום זה מתקיים.

הדוגמה הכי פרטית שאני אתן מתחלקת לשתיים :

1. אני קיבוצניקית,אבל המקצוע שלי לקח אותי למקומות בארץ ובעולם ועד היום הסביבה שלי וגם הגדולה שמקיפה אותי,יראו בי נערה כפרייה חולבת פרות בידיים ,שלא תסתדר אך פעם בכרך הגדול ואני מקבלת תגובות שבמקום לפרגן ולתמוך,הן עוקצות ומסרסות...למדתי להתעלם אבל עם הרבה קושי.
אגב,אם לדייק,אני חלבתי עיזים בידיים.
וקיבוצים נחשבו פעם לאליטה של החברה הישראלית,מסתבר שהאידיליה שם מתפרקת.

2.יש לי חברה שעושה קריירה בימתית עניפה באירופה,היא מוכשרת כמו שד,מתוקה וטובה וחרוצה שאין כמותה.
עם מה שהיא מתמודדת שם לבד,הקושי,הבדידות,הניכור וההצלחה שאותה היא חווה לבד רחוק ממשפחתה וחבריה כאן בארץ,אני לא מאחלת לאף אחד.
בטח לא את היחס הצבוע שהיא מקבלת מהסביבה שבה היא נמצאת.
היא ממוצא תימני-טריפוליטאי-פורטוגזי,יפה אמיתית והמראה האקזוטי שלה בשילוב עם הכישרון והיכולות,הופך אותה לאטרקציה בין האירופאים הנאורים ולא רק בגלל שהיא מוכשרת וחרוצה.

יש לי עוד דוגמה למרות שהתחייבתי לשתיים :
יש לי חברה שמסרבת בתוקף לצאת עם גברים מזרחים,אפילו לא כאלה שהם חצי מזרחים.
ניסיתי להגיד לה שזה לא קשור למוצא אלא לאישיות.
אבל לך דבר לקיר,כי היא באמת סוג של קיר,בינה עמוקה אין שם.
הנה עוד הבדל גדול מאוד ושתינו קיבוצניקיות אשכנזיות.
אליטה כבר אמרנו? בולשיט.

אני אומרת כך,תן לבן אדם כישורים,יכולות,הזדמנויות והרבה עזרה ואתה תראה שהוא פורח במידה וירצה את זה ויצליח לפרוץ את הגבולות הסוגרים של הסביבה שלו שמשדרת לו מסרים במקום לתת את הקרקע לפריחה.

רק בריאות

אגב,קוק,אני עדיין חייבת לך תשובה מאחי על ״עבודה זרה״.

אתיופית

New member

מה שלוקח אותי לתיאוריה הזו; נניח תינוק ממוצא מרוקאי/פילפיני/ כל מוצא יגדל ויתחנך על ידי משפחה אשכנזית טיפוסית - אותו תינוק למרות מוצאו השונה הוא יגדל על אותם ערכים של האשכנז, מה שאומר באישיותו הוא אשכנזי - אבל בגנים הוא לא אשכנזי. מה שאומר שזה הכל חינוך והטמעת ערכים.
אותו הדבר רק הפוך, תינוק אשכנזי יגדל בבית של זוג מקועקעים ושאנטים - הוא ילמד להם כמותם, כי זה מה שהוא רואה.

שונאת אנשים שמכלילים ובטוחים שהוא מצליח כי הוא ממוצא כזה/אחר, סך הכל זה התנאים שחייתה בהם, מה שאין לכולם.
חבל שלא מלמדים יחסי אנוש בפקולוטות, חסר להרבה.

אתיופית

New member
(מהראשי) באיזה היבט בדיוק אתה מרשה לעצמך...

לקשקש?!!? מה זה ההכללה הזה???
הסינים והיפנים, גם הם אשכנזים?? אם הם ״מזרחיים״ איך זה שהם הכי מוצלחים בכל דבר?
אולי אשכנזים טובים במשהו (ואין לי מושג במה, אבל מניחה בלימודים) אבל הם על הפנים בטעם באוכל, לא מכלילה חלילה כמוך, אבל רובם כן.
והם כל כך לא טובים ולעריך את האחר, כנראה שאתם לא ממש כה טובים.
מה שמביא אותי לדבר אחד שנכון להגיד: כל אדם, כל קבוצה, כל לאום טוב משהו אחד אשר מאפיין את יחודתו, לכן אף אחד לא מושלם.
אז אתה יכול לרדת מהעץ, תיפסת יותר מידיי גבוהה. שחצן!

אה, אגב, שחצנות והתנשאות הם תכונות לא טובות, וואו, כמה פגמים אני מוצאת ככה בלי לחשוב, מעניין באמת במה אתם טובים, ממש ״חידה״!

אני מהראשי

כלומר אלוהים שלך אותי
או לפחות מישהו שמתחזה לאחד
לוחשוב.

אין לי ממש זין לקרוא הכל(אנשים תלמדו לקצר!)
אבל בהתבסס על התמצית מהראשי, אז כן.
אבל זה לא עניין של דעה. עובדתית אשכנזים משכילים ומוצלחים יותר בפרמטרים מדידים.

(כאן אשריין מקום לסיבות, תירוצים, ולהצעות מגונות)

דעתי האישית פשוטה להחריד:
אשכנזי או מזרחי, ממעמד סוציו אקונומי טוב יותר או טוב פחות
מי שירצה להצליח ויחתור בכל מעודו לאותה מטרה הוא זה יצליח.

תנאי התחלה זה אחלה
אבל הם באמת בטלים בשישים אל מול נחישותו של אדם
לכולנו תנאי התחלה שונים, אבל זה לא תירוץ לכישלון.
במקום לשקוד על בניה רבים נוטים להפוך את העיסוק בהסבר הכישלון למפעל חיים
זה אכן יותר נוח

כוסומו! גמני כתבתי הרבה

shayCn

New member
תשמור על הפה שלך פה,אה?

פה זה לא שיחת גברים
שאתה יכול לדבר על הציצים של וויש
או על התחת של סימור.
חוץ מזה,ברך הבא :)

hiGh jacKed

New member
אני לא בטוח לגבי מה שאמרת

בתור אחד שהוא ממוצא מרוקאי משני הצדדים
חלק גדול ממשפחתי מלומדים ואינם גרים בישראל (שזו גם סיבה טובה לזה שהם התפתחו ולמדו שנים רבות בחו"ל)

על כול פנים אצלי במשפחה שני האחים שלי בעלי תואר ראשון ושני...

למדתי בבית ספר מעורב שרוב החבר'ה שהיו איתי בתיכון דווקא היו ממוצא אשכנזי
כנראה שהייתה אינטגרציה טובה ולא גדלנו בעיירת פיתוח כמו שאמנון מציג בכתבה
לדעתי אינטגרציה מגיל צעיר מטשטשת את גבולות המוצא בין ילדים

יש לי שני חברי ילדות שהם ממוצא אשכנזי שלא צעדו ורכשו תואר
ובכול זאת תמיד אנחנו מוצאים על מה לדבר

חבר אחד אפילו הצהיר פעם במפורש שהוא רוצה לצאת עם אשכנזיה ובלה בלה ולא ייצא עם מזרחית
עכשיו אותי זה לא עניין ממש אבל זה הפתיע כי בעצמו הוא ממוצא רומני וכנראה רצה מישהי דומה לו
בסופו של דבר הוא שנתיים יוצא עם מישהי עם שם משפחה מזרחי ...

אני בטוח שיש אפליה במסדרונות האליטה שלא נדבר על האקדמיה וזה עובדתית כמו שאמנון לוי הציג
בשירות בצה"ל ראיתי בבירור הפרדה שיש בין ספרדים ואשכנזים ברמת מעגל החברים ובשפה משותפת

חשוב לזכור שמספרית יש פחות מספרית ממוצא ספרדי שחיים בארץ ולא מעט מוצלחים בחוץ לארץ השערה....

Brombit

New member
אני נוטה לחשוב שזה יותר כישורים שונים.

אולי ישראל כמדינה "מערבית" מותאמת יותר ל"כישורים אשכנזיים".
אבל זו רק השערה באויר.

אבל בעיקר- יש *המון* מגוון בכל קבוצה.

כחולי1

New member
איך דווקא אתה כותב כזה דבר?

האשכנזים מרגישים עליונות על המזרחיים...מסתבר לכמה אשכנזים שאני מכיר שמספיק שהוא בן להורים אשכנזים, הוא כבר טוב מכמה מזרחיים יחד.

מסתבר שלמרות השואה שהתרחשה לרוב האשכנזים, שהחלה בהתנשאות, אפליה, נידוי, ניצול והרג, האשכנזים ממשיכים באותה המסורת... רק שהפעם הם הגזע העליון, החכם, המוצלח וכל השאר נחותים.
לא הפנמתם? לא הגעתם לתובנות? שכחתם את מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך?מתי זה ייגמר?
בושה למדינה שלנו שאחרי כל כך הרבה שנים אנחנו עוד דנים בכך....

אתיופית

New member

ראית מה זה? על כל ״החוכמה״ שיש להם - לא עוזר להם להבין את המציאות ולדעת לעשות שימוש נכון באותה ״חוכמה״!
אם זה מה שמתאר חוכמה - מעדיפה להיות ויפשה ולגדול בג׳ונגל יחד עם הטבע.

HH husa

New member
קוקניק מתכוון להבדלים במנטליות כמו שכתב

hiGh jacKed.

ואתיופית אמנם הזכירה יפנים וסינים ,אבל דווקא הם בדיוק באותה דעה של קוקניק.

בגלל שישראל לא מדינה כל כך הומוגנית יותר מתאימה התיחסות גלובלית "בושה למדינה" וכו לא רלונטי.

אהבתי את הכינוי שלך.

אלמוג153

New member
באמת?? זה מעניין

אשכנזים מעולם לא היו מי יודע מה אהובים באירופה. אני לא יודע על איזו גישה אתם מדברים, שם הם לא היו אהובי המלכות ואז הם הגיעו לארץ ישראל, שדדו מהעולים החדשים את ילדיהם, כספם, ספריהם, רכושם ונפשם ובעזרת הכסף והכוח שהיה להם הם דחו בהפגנתיות כל מי שלא היה "לבן" כמותם. הם סיגלו לעצמם סטיראוטיפים אנטישמיים ויישמו אותם על בני עמם ושתנו לנשים אתיופיות זריקות עיקור כדי ש"תתי אדם לא מפותחים" ימשיכו להתרבות, חטפו ילדים מרוקאים בתואנה שהם "הולכים למחנה קיץ" ואז אילצו את הוריהם לעלות, חטפו ילדים מפגיות ומכרו אותם למרבה במחיר וריססו עולים חדשים בדי.די.טי וביצעו ניסויי הקרנות בעולים חדשים. אז צאצאיהם התגלגלו עד היום והמשיכו את דרך הוריהם.

לומר שאשכנזים חכמים?? אני מתבונן על כל ממשלות ישראל ומוצא שם דבילים וטיפשים שאינם יודעים לנהל מדינה, אינם יודעים לנהל צבא וכמעט כל ההישגים שלהם והתפקידים של הבכירים ניתנו מכוח "חבר מביא חבר" ולא מחוכמת על. להזכירכם, יהודים ממוצא מזרחי שמנו כמה מאות אלפים בגולה הוציאו יותר זוכים בפרסי נובל לכימיה ומדעים מדוייקים מאשר מיליוני אשכנזים. אם נתעלם מנימות גזעניות, האמריקאים גודארד, טרמן, ויֶרקס ביצעו מחקרי אינטיליגנציה בקרב האירופאים וגילו שלמעלה משמונים אחוז מהם "מפגרים" כמעט מוחלטים. זה מצחיק שאתם מתנשאים כי ממש אין לכם על מה ויתרה מכך, לחשוב שאתם מתקדמים כשאתם לא מקבלים את השונה מכם רק מראה לי בלי תוצאות של מחקרים כמה שאתם מפגרים באמת.

אגב, אולי אתה חצי חצי, אבל לדעתי האישית אתה אשכנזי שלם כי רק אדם מפגר ותת אדם לא יודע לקבל את השונה ממנו חרף העובדות החד משמעיות שהשונה ממנו עולה עליו כמעט בכל אספקט בחיים. זה מצחיק כי זה בדיוק מה שאמרו על האשכנזים באירופה ומשם חישר למחנות ההשמדה. לבוא ולראות שהם לא למדו אפילו את הלקח הקטן הזה, זה עצוב.. אפילו עצוב מאוד אבל אותי ממש לא מפליא

למעלה