אכן נושא בעייתי
עד היום ישראל מפולגת בגלל דעות כאלו או אחרות הקשורות למגדר,מוצא ומעמד.
זה נושא מורכב שלצערי ימשיך להתקיים כח עוד אנשים מקיימים את האמירות משני הצדדים : אלו שאומרים ואלו שממלאים את המשבצת של אותה אמירה.
בוא נרחיב את זה למבט הרבה יותר קוסמופוליטי :
באירופה הנאורה,יש הבדל בין האנשים שגדלו בערי המטרופולין הגדולות לבין אלו שגדלו בכפר שנחשבו לפחות מפותחים,פחות משכילים ואי לכך לסוג של מקופחים.
זה לא משנה שהם מאותו מוצא אירופי,יש הבדל ועד היום זה מתקיים.
הדוגמה הכי פרטית שאני אתן מתחלקת לשתיים :
1. אני קיבוצניקית,אבל המקצוע שלי לקח אותי למקומות בארץ ובעולם ועד היום הסביבה שלי וגם הגדולה שמקיפה אותי,יראו בי נערה כפרייה חולבת פרות בידיים ,שלא תסתדר אך פעם בכרך הגדול ואני מקבלת תגובות שבמקום לפרגן ולתמוך,הן עוקצות ומסרסות...למדתי להתעלם אבל עם הרבה קושי.
אגב,אם לדייק,אני חלבתי עיזים בידיים.
וקיבוצים נחשבו פעם לאליטה של החברה הישראלית,מסתבר שהאידיליה שם מתפרקת.
2.יש לי חברה שעושה קריירה בימתית עניפה באירופה,היא מוכשרת כמו שד,מתוקה וטובה וחרוצה שאין כמותה.
עם מה שהיא מתמודדת שם לבד,הקושי,הבדידות,הניכור וההצלחה שאותה היא חווה לבד רחוק ממשפחתה וחבריה כאן בארץ,אני לא מאחלת לאף אחד.
בטח לא את היחס הצבוע שהיא מקבלת מהסביבה שבה היא נמצאת.
היא ממוצא תימני-טריפוליטאי-פורטוגזי,יפה אמיתית והמראה האקזוטי שלה בשילוב עם הכישרון והיכולות,הופך אותה לאטרקציה בין האירופאים הנאורים ולא רק בגלל שהיא מוכשרת וחרוצה.
יש לי עוד דוגמה למרות שהתחייבתי לשתיים :
יש לי חברה שמסרבת בתוקף לצאת עם גברים מזרחים,אפילו לא כאלה שהם חצי מזרחים.
ניסיתי להגיד לה שזה לא קשור למוצא אלא לאישיות.
אבל לך דבר לקיר,כי היא באמת סוג של קיר,בינה עמוקה אין שם.
הנה עוד הבדל גדול מאוד ושתינו קיבוצניקיות אשכנזיות.
אליטה כבר אמרנו? בולשיט.
אני אומרת כך,תן לבן אדם כישורים,יכולות,הזדמנויות והרבה עזרה ואתה תראה שהוא פורח במידה וירצה את זה ויצליח לפרוץ את הגבולות הסוגרים של הסביבה שלו שמשדרת לו מסרים במקום לתת את הקרקע לפריחה.
רק בריאות
אגב,קוק,אני עדיין חייבת לך תשובה מאחי על ״עבודה זרה״.