השד העדתי.

KUK NICK

New member
השד העדתי.

בעקבות התוכנית של אמנון לוי יצא לי להתווכח ויכוח קשה עם חבר טוב שלי, עו"ד מזרחי מאיזור הדרום.

אני חייב לציין שבהתחלה לא הבנו בכלל על מה אנחנו מתווכחים, הוא דיבר על קיפוח, ואני דברתי על כישורים.
אחרי שחידדנו את דיון, סיכמנו, שיש קיפוח, אבל לא רק עדתי, אלא שיש קיפוח מגזרי, כלומר כל מחליט החלטות טבעי שיבחר לעבוד עם מי שדומה לו. חרדי עם חרדי, שמאלני עם שמאלני, מתנחל עם מתנחל וכו', וזה שייך בהכרח רק לנושא העדה. לרוב זאת פעולה שקוראת באוטומט ולא חייב במודע.

הנושא השני שעליו לא סיכמנו הוא נושא היכולות והכישורים.
בתור חצי אשכנזי חצי מזרחי אני אומר לכם חד משמעית, לדעתי אשכנזים פשוט מוצלחים יותר מהמזרחים.

אני יודע שלחלקכם זה מעלה את הדם לראש, אבל חוץ מזה שזה לא מעניין אותי, אי אפשר לומר שאני משוחד, אני חצי חצי לכן כדי לכם לקחת את דעתי ברצינות מאחר ואין לה מניע אישי אלא דיעה נטו.

נולדתי, גדלתי ועד היום אני מתגורר באותה העיר, בעלת אופי מזרחי מובהק ומאידך רוב חיי עבדתי עם ציבור אשכנזי, ההבדל במנטליות הוא תהומי, ההבדל ביחס ללימוד אקדמאי ואהבת חוכמה וראיה רחבה לגבי דיעות פרטיות על החברה הוא שונה.

חבר שלי טען שזה בגלל שהאשכנזים לא נותנים לספרדים להתפתח, אני טוען שאת הספרדים עצמם בכלל לא מעניין להתפתח ומי שרוצה יכול להתפתח יכול תמיד - והדוגמה הקלאסית זה אתה, שבתוך מזרחי דתי, אתה עורך דין בעל ג'וב לא רע.

זאת בהחלט יכולה להיות שאלה של ביצה ותרנגולת, ואני לא חושב שיש מישהו מבניינו שצודק באופן מוחלט.

חשוב לציין שדעותנו דיברו "בגדול" וכמובן שיש ספרדים מוכשרים ביותר ואשכנזים שהם כישלונות ואפילו הרבה משניהם אבל הנושא היה בגדול ברמה המנטלית.

חשוב לציין דבר נוסף - לא בהכרח שהאדם המוכשר יותר יהיה בעל מידות טובות יותר, ישנם ספרדים שהם מהאנשים הטובים ביותר שפגשתי, ואני אישית מעריך מידות וענווה הרבה יותר מחוכמה או תפקיד - אבל זה כאמור לא הנושא, אז רק רציתי לציין זאת.

דעותכם יתקבלו בשמחה.

אביeג7

New member
איזו טלפתיה!

בדיוק רציתי לכתוב על זה פוסט בעקבות משהו שמישהו כתב לי הבוקר.

אני עוד מעט אגיד את דעתי בנושא,

הנה מה שהוא כתב, אשמח לשמוע גם התייחסות לעניין...

-לא נגעתי-

הוא:
התפאלתי לראות אותך בדייטינג ..נו ..השוק חרא
זה לא ייאומן ,גם יפה,אשכנזייה ,משכילה ..חח הזוי

10:26
אני:
כן.בעיקר הקטע של האשכנזיה

10:27
הוא:
אמרת את זה בציניות?

10:42
הוא:
?

11:03
אני:
כן. ציניות

11:05
הוא:
מבחינתי זה יתרון ענק .אפשר לשבת איתך לקפה השבוע?

LdsPdV

New member
בגדול אני מסכים עם דבריך (לפחות עם רובם)

זה בעיקר בא לידי ביטוי בחינוך בבית (בדומה לדברים שאמר ג'קי בן זקן בכתבה).
הרושם שאני קיבלתי מהתוכנית של אמנון לוי הוא שספרדי מצליח = "משתכנז"...
וממש עצוב לי שככה הדברים נראים...

דרך אגב, אתמול אחה"צ יצא לי ממש במקרה לראות בערוץ 2 את התגובה של גיל קופטש לתוכנית של אמנון לוי (ניסיתי למצוא קישורית ולצערי לא מצאתי).
זה היה פשוט בינגו (גם בגלל הניסוח המאוד מעודן של קופטש), פשוט לא הצלחתי להוריד את החיוך מהשפתיים ורוב מה שהוא אמר כל כך נכון...

BW37

New member
שדים

השדים קיימים
בלי קשר מה אני או מישהו אחר חושב
הם קיימים כל עוד יש אנשים שחושבים שהוא קיים
והעובדה, כששולחים קורות חיים זהים
שמות אשכנזיים זוכים ליותר תשובות משמות מזרחיים

אני אישית לא חושב שהמדינה שממנה הגיעו הסבים שלי או של מישהו אחר
משפיעים על היכולת האישית של כל אחד
אבל כן, יש הבדלים, החל מהמראה החיצוני, ועד מאפיינים תרבותיים
זה שאני רואה הבדלים לא אומר שיש יותר או פחות טוב

רוב החברים שלי ורוב בנות הזוג היו מזרחיות, ואני 100 אחוז אשכנזי

העובדה שציינת נכונה גם לגבי היום?

אני שמעתי את זה כשראיתי את התוכנית של אמנון מפי מישהי שחקרה את הנושא הזה.

BW37

New member
בהחלט

כל שנה מישהו אחר עושה מחקר כזה
וזה די פשוט
להמציא קורות חיים עם שמות שונים ויש יחס אחר לגמרי אם השם אשכנזי או לא
מעבר לזה
מדי פעם עושים מחקרים כאלו אצל ילדים בגן
וילדים בגן אומרים שאנשים כהים יותר הם גם טיפשים יותר ורעים יותר
אגב
כשעושים שאלון כזה בגן ילדים ומראים לילדים תמונות ושואלים אותם לתאר מי מצולם
אז כשמראים אנשים יפים ורזים הילדים אומרים שהם חכמים וטובים
וכשמראים לילדים תמונות של אנשים שמנים או מכוערים הם אומרים שהאנשים טיפשים ורעים

אנחנו חיים בחברה חולה.....

אם כבר נכנסת לקטע של שמן מול רזה,
יש את הקטע הזה במקומות עבודה לדרוש אנשים "יצוגיים".

היו כאלו שהרחיקו לכת וביקשו לצרף תמונה לקורות החיים.

היכן ניתן לקרוא בנושא הזה?

BW37

New member
המממ

תמצאי דוקטורנט לסוציולוגיה (ורצוי שיהיה חתיך)
ותשאלי אותו
אני מניח שהוא ידע בדיוק לאן לשלוח אותך
(או לשבת איתך אצלו בלילה על הספה ולהראות לך במחשב שלו...)

ולמה לדעתך אשכנזים מוצלחים יותר?

יש איזה גן אירופאי שהופך אותם לאקדמאים רהוטים עם ג'ובים מעולים או שפשוט ראשי המדינה בקום המדינה היו אשכנזים שהחליטו שהמזרחיים הם פשוט תת בני אדם ולא ראויים?
וכיתות הלימוד בבתי הספר בזמן שההורים שלנו למדו חולקו לאשכנזים ומזרחיים ובאלה השקיעו ובשניים לא (בהתאמה).
וזה הפך למן כדור שלג שקשה לעצור אותו.

דעתך חשובה לנו.

KUK NICK

New member
אינני יודע מדוע אשכנזים מבחינה סטטיסטית יותר

מוצלחים.

יכול להיות שזה נובע מקיפוח, ויכול להיות שזה נובע ממנטליות והדרך שבה אותם אנשים מחשיבים ידע ויכול היות שזה עניין גנטי אבולוציוני.
קראתי פעם מחקר שככול שהחבל ארץ קרוב יותר למרכז כדור הארץ ככה האוכלוסיה פחות חכמה ומפותחת מאחר והאוכל גדל לבד, אבל בחברה עם אקלים קר, יש צורך במערך הישרדותי גדול יותר מה שמפתח אצל החברות הללו יכולות חשיבה נוספות.

השבוע שמעתי רוסי עולה לשידור אצל נתן זהבי ברדיו, כולו מקלל עצבני, ואומר: "המזרחיים האלה רק בוכים, כשאבא שלי עלה לארץ הוא עבד בתור פועל בעבודות כפיים והוא חסך שקל לשקל בשביל שאנחנו נלמד לימודים אקדמאים כי הבין שזה הכי חשוב"

evanescent

New member
באמת? לנוחיותך מצטטת ומדגישה חלקים רלוונטים:

"הנושא השני שעליו לא סיכמנו הוא נושא היכולות והכישורים.
בתור חצי אשכנזי חצי מזרחי אני אומר לכם חד משמעית, לדעתי אשכנזים פשוט מוצלחים יותר מהמזרחים.

"אני יודע שלחלקכם זה מעלה את הדם לראש, אבל חוץ מזה שזה לא מעניין אותי, אי אפשר לומר שאני משוחד, אני חצי חצי לכן כדי לכם לקחת את דעתי ברצינות מאחר ואין לה מניע אישי אלא דיעה נטו"

"חבר שלי טען שזה בגלל שהאשכנזים לא נותנים לספרדים להתפתח, אני טוען שאת הספרדים עצמם בכלל לא מעניין להתפתח"

אם הגועל הזה לא נמחק אז לדעתי זה מאוד חבל בשביל המקום הזה.

BW37

New member
לא הבנת...

תפתחי את google map
ותסתכלי איפה נמצאת פולין ואיפה מרוקו
הפולנים הם המזרחיים
והמרוקאים מערביים

Brombit

New member
נכון!

תימנים ופולנים הם מזרחיים, ומרוקאים הם מערביים

את החלק הראשון פספסתי

החלק שני מיותר,אין בו שום דבר גזעני, מה הקשר?

החלק השלישי,אני קצת אמביוולנטית.

ואת טועה, אסור שזה ימחק.

שרשורים על שד עדתי מטבעם יהיו בהם הודעות גזעניות יותר גזעניות פחות וכו...
מספיק שמדברים על זה, כל דבר עלול להתפרש כגזענות, יש פה קו דק מאוד בין גזענות טהורה לבין הבעת דעה.
אני דווקא לא חושבת שקוק ניק הוא גזען טהור... אבל לכי תדעי.

למה שזה ימחק?
תביעי גם את דעה, דעה מנוגדת כמו ביזי.

זה נראה לי הרבה יותר מתאים.

evanescent

New member
אין פה שום קו דק

זו הבעת דיעה אבל דיעה גזענית טהורה.

הקשר לחלק השני הוא שגם בכלל לא אכפת לו במי הוא עלול לפגוע, מה שרק מחזק את הפוגענות מצידו בהודעה הזאת.

לדעתי יותר טוב ופחות פוגעני כלפי ציבור הקוראים שפורום יהיה נקי מהודעות גזעניות ולכן זה ראוי למחיקה.
אני כל כך נגעלת שאין לי חשק בכלל לטרוח לנסח דיעה נגדית.

KUK NICK

New member
מספיק עם ה-התיפיפות המזויפת

בדמות הכרזות על גזענות, יש לך משהו להגיד תנמקי אותו אחרת את מבזבזת פה את הזמן.

"לדעתי אשכנזים פשוט מוצלחים יותר מהמזרחים" - רוב האנשים שנמצאים בכנסת הם אשכנזים, מעולם לא היה ראש ממשלה מזרחי למרות שאם אני לא טועה יש בישראל רוב מזרחי, גם כאשר דוד לוי ועמיר פרץ היו בכנסת הם עשו תחרות בניהם מי יותר גרוע באנגלית, רוב האנשים שמנעים את הכלכלה הישראלית הם אשכנזים, רוב הרופאים הם אשכנזים, רוב האקדמאים הם אשכנזים, רוב התרבות, האומנות, התקשורת היא אשכנזית - האם יש פה קשר לגזענות ? תגידי לי את על תרופות ? אלה עובדות, אני גזען כי עמיר פרץ לא יודע אנגלית ? אני גזען כי הרוב המוחלט של היושבים בכלא הם מזרחים ? אלה הם העובדות וכדי שתכירי בהן אם את רוצה להשפיע ותקן צריך קודם לדעת מה הבעיה.

בתוכנית של אמנון לוי, הוא מראיין ילדים מזרחיים מהפריפריה, הילדים האלה חושבים על אשכנזים שיש להם דת אחרת, הם מצהירים שהם לא רוצים ללימוד ורוצים להיות פועלים.. על מה את מדברת ?

אף אחד לא עוצר מיזרחים מלהצליח ולהתקדם והראיה לכך היא לדוגמה המוסיקה המזרחית שנתנה סטירה מצלצלת לכל מוסיקה אחרת בארץ.
כאשר זאב נחמה לקח את אייל גולן בשנת 97 כתבו לו טקסטים לשירים ושלחו אותם לאוניברסיטה העברית להגהה נכונה, אמר זאב נחמה :"אני רוצה להיות מקצועי בכדי שלא תהיה סיבה לא להשמיע את המוסיקה בכל תחנת רדיו" - והמוסיקה הזאת הצליחה וזאת הייתה נקודת המפנה של המוסיקה המזרחית - במילים אחרות, אין שום קיפוח, תהיה מקצועי במה שאתה עושה ויתנו לך את הבמה.

דרך אגב, לא רק שאת מדברת עם אדם לא גזען, ולא רק שאני מורכב מעדה מעורבת ככה שאין לי שום אינטרס, אני רק מחכה ליום שחזונו של הרב קוק יתגשם, ולא יהיה דבר כזה עדות ולא פלגים כאלו ואחרים אלא עם ישראל אחד מאוחד הרי כל אלה הן שאריות מהגלות של 2000 שנה ועל זה בדיוק אמר הרב ריינס "יותר קשה להוציא את הגלות מהיהודים מאשר את היהודים מהגלות".

למעלה