השד העדתי

• פותח הנושא Bmaya
  • פורסם בתאריך

TaL53

New member
גם לקלל זה לא יפה

אני התכוונתי לתופעה שקיימת בפורום מצד אנשים מסוימיים לנסות לפגוע מתחת לחגורה ע"י הידבקות לנושא ה"שגיאות", מה שלדעתי ילדותי ומיותר. גם בקללות צריך לטפל כמובן.

shon100000

New member
עילעל צודקת בדברים שאמרה לגבי שנאת רוסים מצד

אשכנזים.אבל אין צורך להגיד נאצי.

רגע אחד את מדברת על "זילות-שואה"

ובמשנהו את מגדירה אותו כ"נאצי"... זה לא הולך ביחד. לדעתי האישית, כל המושג הזה, "זילות", הוא אידיוטי מכל בחינה - אבל, אם את בוחרת להאמין בו ולנהוג לפיו, אז איך את קוראת למישהו אחר כאן נאצי? כמו שאני רואה זאת, כל מי, שהוא פשיסט+גזען=נאצי. בלי קשר לאיזה לאום ונגד איזו קבוצה - כי משילוב מחליא כזה, של פשיזם וגזענות, זה מה שיוצא: השמדת-עם. אינני יודע, אם הוא כזה או לא, כי אני חדש בפורום. אבל, מה שבטוח - חברה, החליטי: "זילות", או "מותר להשוות"?

אתה מתבלבל בין דעותיי אל דעותיו של אלי צפון.

אני אישית לא חושבת שהשואה היא פרה קדושה שאין לגעת בה גם עם פינצטה. בגלל זה אין לי בעיה לקרוא לאנשים מסביבי נאצים במידה והם ראויים לכך. אלי צפון לעומת זאת כן מתייחס אל זכרון השואה כאל פרה קדושה ומזדעק על כל תופעה של זילות בה, כל עוד המזלזל הוא כמובן יוצא עדות המזרח. בקיצור, אני אתך בכל מה שנוגע לאידיוטיות של המושג 'זילות'. השימוש שלי בזאת נועד אך ורק בשביל להטיל אור על הגזענות הצבועה של אלי צפון.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אחלה!!

shon100000

New member
החלק שבו הוא מדבר על הושאה כ"חג אשכנזי"

הוא הטיפשי ביותר. מי הוא בכלל לקבוע מה חושבים מעל למיליון תושבים.וגם אתה!

Bmaya

New member
את סובלת מבעיות בהבנת הנקרא?

אולי צריך טקסטים פשוטים יותר עבורך, כדי שתביני? ההודעות שלך רק מראות שהאנשים עליהם מדבר אלי צפון, חיים בתוכנו. ואת מכירה אותי? איך הגעת לזה שאני שונאת את עדתי?
יקירה, לא זקוקה לרחמייך. שמרי אותם בשביל עצמך. מי שמוציא בקלות כל כך רבה את המילה "נאצי", לא ראוי להתיחסות.

ברור לכולם שאת סובלת משנאה עצמית אל עדתך.

איך שאת מדברת על מזרחים כאילו ולא היו לרמתך, זה פשוט מגעיל. במיוחד בגלל שאת עצמך תימנייה. איך מארקס(המצחיק, לא הקומוניסטי) היו אומר - "אני לא מוכן להיות במועדון שמוכן לקבל אותי ". ואלי צפון הוא נאצי, אין סיבה להתכחש לכך.

TaL53

New member
את קראת את דודו בוסי?

הוא דווקא מזרחי שיוצא נגד הגזענות, האלימות, האגרסיביות והמקובעות של העדות המזרחיות. וזה משהו רע שהוא מדבר על זה? לא, כי הוא לא מתבייש בהיותו מזרחי אבל הוא כן בעד לשנות את הניאנסים הפחות טובים בעדה. וככה גם מאיה, גם היא בכלל לא מתביישת במוצא ה, היא כן יוצאת נגד אלמנטים בחברה שהם גזעניים או אלימים. בדיוק כמו שאאף אחד פה לא מגן על העולים שמציירים צבלי קרס על הקירות. ובכלל, מה את משיגה מלתקוף כאן את כולם?

קראתי את כל ספריו ואני עוקבת גם אחר טורו.

הוא - יוצא נגד גישה אשר הייתה קיימת אצל חלק מאוד מסוים מן הציבור המזרחי. הבמינה ממוסקבה - יוצאת נגד כלל המזרחים (הרשה לי לצטט : "דרך אגב, נורא מזרחי (מרוקאי?) מצידך להיעלב ולקחת אישי... מרגישה ששוב דופקים את השחורים? "). ניכר שהיא מתביישת במוצאה, סובלת מרגשות נחיתות וכתגובה היא מתנהגת בגזענות ומנסה להיות יותר רוסייה מהרוסים עצמם. אתה - עוד אחד שקרא ספר אחד של בוסי וכבר חושב שיש לו דוקטורט בכל מה שנוגע לשכונת התקווה.

TaL53

New member
לאור מה שכתבת

תעני לי על שאלה אחת שכבר הצגתי לך- מה יוצא לך מזה שאת תוקפת ומתנשאת מעל כולם? זה עושה אותך בנאדם יותר טוב? זה נותן לך הרגשה טובה לדעת שאת מעצבנת או מעליבה אנשים?

TaL53

New member
כן אני תופס את זה כהתנשאות

כי קביעה חד צדדית לגבי אדם היא התנשאות במקרה בטוב ובורות מוחלטת במקרה הרע. וברוב ההודועות שלך עד עכשיו ראינו אך ורק דילוגים בין שני הקצוות הללו.

ואם להיות ספציפית....

אז אני מבינה שלא קראת את 'אמא מתגעגעת למילים'. שם בוסי כותב בצורה מאוד 'מקופחת' על דיכוי התרבות המזרחית והגזענות האשכנזית. הגיבור של הספר הוא סוג של קדוש מעונה שרצה להכנס אל מרכז החברה הישראלית אבל נתקל בחומה אשכנזית-גזענית. גם בשני ספריו האחרים זהו הקול המשמעותי, אבל אתה כנראה בוחר לקרוא דברים מאוד מסויימים.

TaL53

New member
ואני מבין

1. את מתעלמת מדברים שלא נוח לך לדבר עליהם. 2. את קובעת עבור אנשים אחרים מה לעשות ומה לחשוב. אני חושב אישית, שלפחות את יכולה להפסיק עם הגישה המתנשאת הזהת, כטיפ לחיים, כי אף אחד לא אוהב סנוביזם והתנשאות.

למעלה