השד העדתי

• פותח הנושא Bmaya
  • פורסם בתאריך

Astroo

New member
יש מקרים שאי-אפשר לטעות לגביהם

ולפני שלושים-ארבעים שנה נישואים מעורבים בין אשכנזים למזרחיים לא היו כ"כ נפוצים, לכן מוצאם של רוב האנשים בגילי ומעלה ניתן לזיהוי די בקלות. מלבד המראה החיצוני ניתן לזהותם לפי המבטא, אוצר המילים, צורת הליבוש, שם, שם המשפחה וכו'.

shon100000

New member
אני תקלתי בזה...

יש גם בקרב האשכנזים כאלו ששונאים רוסים. תוכל לפרט על מה שאמרת בכך שלא כל הרומנים הם אשכנזים? תודה.

דווקא מרבית האשכנזים בארץ

הם צאצאים ליוצאי רוסיה הצארית מפעם... גם אם התנתקו, מן המורשת הרוסית/אוקראינית/פולנית/ליטאית... זו גם הסיבה לעויינות: עולי שנות ה-90', כבר לא הסכימו "להשליך את הגולה מאחורי-גוום" - ומשום-כך, רבים מצאצאי-המייסדים עויינים אותם.

Astroo

New member
לרוב אין שום עויינות מצד האשכנזים

לפעמים יש התנשאות והתנכרות. העויינות היחידה היא מצד יוצאי צפון אפריקה, ובמידה פחותה מזרחיים אחרים

Bmaya

New member
היה ברור לאן שירשור כזה יגיע, רק בגלל

העלעיל שלא התנדף מכאן.

את פתחת שרשור שכל מטרתו היא גזענות צרופה.

ואת באה בטענות אליי? נגלה לעין שיש לך איזהו תסביך נחיתות שמקורו במוצאך התימני. הפתרון הוא לא ביצירת שרשורים גזעניים שכאלה אלא בהפנייה אל פסיכולוג.

Bmaya

New member
אל תשליכי אלי את ההפרעות שלך

מעולם לא הרגשתי נחותה בגלל מוצאי ולעולם לא ארגיש. מוצאי הוא רק פרט קטנטן מאוד מתוך אישיות שלמה. בכל תרבות יש דברים טובים ורעים. תגידי, תימני שאוכל עם סכין ומזלג עושה זאת מתוך בושה במוצאו? הרי בתימן אוכלים עם הידיים... נורא אידיוטי לחשוב שאנחנו צריכים לשמר כל פרט. צריך להתקדם הלאה... אז יופי, ההורים שלי עלו מתימן, נו מה? אני צריכה לדבר תימנית? אסור לי להכיר תרבויות אחרות? אני צריכה להתאהב רק בתימני? בשביל שאידיוטית כמוך לא תחשוב שאיני אוהבת את מוצאי? לא תודה. תחשבי מה שאת רוצה

מי שמדברת, גברת "כשה אנשים מסתכלים" ../images/Emo6.gif

חבל שהחברים שלך לפורום לא טרחו להעיר לך על השגיאה המביכה הזו, גם כן חברים.

החברים לפורום הם חברים טובים ואנשים

מקסימים וחכמים ואת ילדה צריכה לגדול

TaL53

New member
להעיר לבנאדם על שגיאות כתיב

זה ממש ילדותי. כולנוניכולים להבין שגיאות שנובעות מחוסר תשומת לב או מכתיבה מהירה. הערות מסוג כזה שמורות בעיקר לאנשים קטנוניים שרוצים לעקוץ מישהו ולא יודעים איך:) אני מקווה שאת לא כזאת:)

למעלה