השגת מטרות

HaraRa

New member
השגת מטרות

אהלן... האמת היא שלא נעים לי לכתוב על נושאים כאלה שנוגעים רק אליי בזמן שהמדינה מצוייה במלחמה, אבל אני חושב שבכל זאת צריך להמשיך לחיות את החיים.. בכל מקרה, רציתי לשאול: מהו המתכון להשגת מטרה שהצבתי לעצמי?

adi23e

New member
שאלה:

אתה בוגר מיכא"ל? (או בקורס?) אם כן, התשובה אמורה להיות רשומה אצלך. בהצלחה

HaraRa

New member
בוגר

התשובה רשומה אצלי, אבל אני רוצה לשמוע ממקור ראשון מה המתכון שלכם להצלחה ומזה ללמוד

HaraRa

New member
וד"א...

זה שבנאדם סיים קורס או שהוא בוגר קורס לא צריך להגיד שאסור לענות לו על שאלה. או לחלופין יכול להיות שבנאדם שכח משהו ממה שהוא למד והוא להזכר. אני למשל סיימתי את הקורס ובאותו זמן היה לי אגו גדול ולא הייתי פתוח לרעיונות והייתי מקובע ולכן בעת הקורס לפעמים לא הקשבתי או לא הפנמתי דברים שנאמרו, ורק בעת האחרונה- שנה אחרי שסיימתי, אני מתחיל פתאום להבין על מה דיברו, מתחילים ליפול לי אסימונים, והעובדה שזה קרה הרבה זמן אחרי הקורס גורמת לי לא לזכור חלק מהדברים שנאמרו. בקשר לזה שכתוב אצלי מה צריך לעשות- זה נכון, אבל יעזור לי גם לשמוע מפי אנשים מה הם אומרים.

adi23e

New member
חררה - מי אמר שאסור לענות לך??

רציתי לדעת אם אתה בוגר/בקורס/בכלל לא. אם היית בקורס הייתי אומרת לך שתחכה קצת והתשובה עוד תגיע, ואם היית אומר לי שאתה לא בקורס, אז התשובה: הרכבת להצלחה לא כ"כ הייתה אומרת לך משהו, נכון? אני חושבת שהדוגמה שלך יכולה לעודד המון ילדים שמרגישים שהקורס לא תורם/סתם בזבוז בגלל שהם לא מרגישים שינוי מיידי עד סוף הקורס. יפה מאוד שאתה חוזר לחומר ומתחקר מחדש
פורום מיכא"ל - מה הם הטיפים שלכם להצלחה/השגת מטרה שאתם רוצים?

השגת מטרות

ראשית חשובה שתדע בבירור מהי המטרה המרכזית שאתה רוצה להשיג, ובמידה ויש מטרות נוספות (מטרות משנה) מהן. עכשיו פשוט תתחיל לפעול להשגת המטרה... אם המטרה שלך היא לנצח באולימפיאדה אז תתחיל להתאמן, אם היא להיות סופר תתחיל לקרוא, אם היא להיות עשיר תתחיל לעבוד וכו'. ואני מאמין שכבר שמעת, שגם מסע של 90 ק"מ מתחיל בצעד אחד קטן...

HaraRa

New member
כן אבל....

תמיד במקביל ללקיחת החלטה- "אני הולך להשיג את המטרה X" עולות אסוציאציות שליליות כמו "זה ממש קשה, בטוח שאני יכול?" ו-"לא נראה לי שזה ריאלי מבחינתי, אין סיכוי שאוכל להשיג את זה".... ובעוד מישור, לאחר שהתקבלה ההחלטה ואתה רוצה לעשות את הצעדים שמובילים אליה, אתה נתקל בדחפים כמו עצלנות, וותרנות, חוסר אמונה בעצמך שמפריע לך לעשות את הצעדים הללו. מה צריך לעשות נגד הדחפים האלה?

אמונה

אתה צריך להאמין בעצמך. אף אחד לא יכול להפריע לך להשיג את המטרה שלך אלא מלבדך עצמך בלבד! תשתחרר מכל השליליות הזו, תכניס בך רוח חיובית והרבה אמונה עצמית. והרי לך "המתכון" להצלחה. ב..הצלחה!

adi23e

New member
../images/Emo45.gifותרשה לי להוסיף גם:..

בנוסף לאמונה, שבואו נודה, לא קל ישר להתחיל להאמין, במיוחד אם עד עתה היינו שליליים, אז הנה 2 תרגולי אמונה: הראשון - דמיון השני, קשור אליו לא פחות, אוטוסוגסטיה. למה הכוונה? תדמיין את המטרה שאתה רוצה להשיג. אבל מ מ ש לדמיין בצורה הכי מפורטת שאתה יכול. אם זה קשור במקום מסויים, אז תדמיין איך המקום נראה, איך אתה לבוש, הכל הכל. כמובן שחשוב לא פחות לדמיין את השלבים בדרך להשגת המטרה, צעד, צעד. והכי חשוב לזכור להיות חזק! לכולנו לפעמים נכנסים המחשבות האלה של "זה קשה", "אולי לא.." החשיבות היא לדעת לנצח את אותן המחשבות שלא ישתלטו עלינו. בדיוק שכמו בניהול זמן והתמדה, המטרה שלנו לנצח את שודדי הזמן.. ים של הצלחה

adi23e

New member
לא -

אוטוסוגסטיה פירושה שכנוע עצמי. לא חייבים להשתמש בדמיון לשם כך, הרי מספיק שנאמר לעצמנו משפט מסויים בתדירת גבוהה על מנת שנאמין בו. פירוט על אוטוסוגסטיה והקשר שלה לחשיבה חיובית ניתן למצוא בעמוד 31 בספר. כמו שבזמנו דיברנו על כך, שאחד מהדברים שניתן לעשות באוטוסוגסטיה זה לפני השינה לומר לעצמינו כמה טוב היה היום, ועוד משפטים חיובים, לפני השינה ומיד כשקמים. דמיון יכול לשמש על מנת לבאר מה אנו מרגישים כלפי החלטה מסויימת שרוצים לקבל: לדמיין כאילו כבר קיבלנו את ההחלטה - בפירוט ולראות כיצד אנו מרגישים איתה: שמחים, הרגשה טובה/חוסר נעימות וכו'. בנוסף, דמיון יכול לשמש להרגעה - דמיון מודרך.. כאשר אנו רוצים לקבל החלטה וללכת אחריה, ולהצליח בה, ניתן לשלב בין השניים: תרגולי אוטוסוגסטיה לחשיבה חיובית, ובנוסף שימוש בדמיון, לראות את ההחלטה, להרגיש מה זה עושה לנו, בנוסף, מה שהשילוב ייתן זה בעצם תמונת המשוב המוחי (למי שזוכר). אם אני זוכרת נכון למני יש מאמר בנושא - על כך, שכשיש לנו תמונת דמיון מפורטת אנו נעים אל עבר המטרה, כמו אוטומט. זה דומה לכך שנניח אנו נוסעים (למי שיש רשיון) או הולכים ברגל למקום מסויים, אבל המחשבות שלנו במקום אחר, ובלי לשים לב אנו מוצאים את עצמינו במקום שאליו רצינו להגיע. מה שקרה זה שהייתה לנו תמונה בראש של המקום שאליו רצינו להגיע, ולכן הגענו לשם. בדיוק כמו טיל מונחה מטרה שיש לו מטרה להגיע אליה.

count on me

New member
אשמח לקרוא את המאמר!

כל פעם מחדש אני אוהבת ונהנת לקרוא את ההסברים שלך על נושאים מגוונים. אני מפיקה מהם המון, ולוקחת זאת לחיים הפרטים שלי. מאוד מסקרן אותי המאמר שאמרת שיש בנושא זה. אני מאוד מתעניינת בנושא, בעיקר בדמיון מודרך.... תודה! :) אדר.

adi23e

New member
המאמר:

כנסי לקישור מצד שמאל -לאתר מיכא"ל. בצד ימין את תראי כניסה למאמרים, יש שם אוסף מאמרים שמני פרסם באתר nrg לפני כשנתיים. המאמר שאני מדברת עליו נקרא: הבליסטיקה של המוח. הייתי מצרפת קישור ישיר למאמר, אבל הוא נותן רק קישור לאתר, כך שזה לא ממש מקצר את הדרך. קריאה מהנה:)

Yozem55

New member
הכתובת המדויקת של המאמר:

http://www.michael.org.il/articles/article4.htm אין לי כח לעשות לחיץ

למעלה